Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Edhe në qershor po vazhdohet me trajnimet e licencuara

Në përpjekje të vazhdueshme për njohuri të reja

Prishtinë,05.06.2021
195569017 151457323676646 7617143175146590583 nGjatë gjithë muajve të këtij viti mësimor SBASHK ka organizuar trajnime sipas vullnetit të mësimdhënësve nga e tërë Kosova. Ky aktivitet po vazhdon edhe në fillimet e muajit qershor. Risi për këtë aktivitet është fillimi i trajnimit "Edukimi dhe Menaxhimi Mjedisor ne Arsimin Parauniversitar" me trajnerin Agim Hasani. Të shtunën e 5 qershorit kanë nisur me këtë aktivitetet edhe tri grupe të ndara me trajnimin "Roli i aktiviteteve kreative në mësimdhënie dhe zbatimi i tyre në shkollat fillore" me trajneret Zahide Hamiti Krasniqi , Hanife Shorra dhe Hata Shala, kurse nga e hëna me kolegët tanë të komunitetit turk do të nis po ky trajnim i udhëhequr nga trajnerja Esengul Dinovci .
Edhe kësaj radhe me pjesëmarrësit e këtij aktiviteti kanë bashkëbiseduar kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj dhe koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri. Kryetari Jasharaj duke bashkëbiseduar me pjesëmarrësit në trajnimin "Edukimi dhe menaxhimi mjedisor në Arsimin Parauniversitar" ka falënderuar prof. Agim Hasani, që është ekspert i kësaj fushe, për angazhimin dhe përkushtimin. Jasharaj po ashtu ka shprehur respekt për punën e angazhimin e punëtorëve të arsimit në procesin mësimor në këto kushte të vështirësuara nga pandemia e po ashtu i ka përgëzuar për vullnetin e entuziazmin që të jenë pjesë e këtij aktiviteti si përpjekje e vazhdueshme për të arritur njohuri të reja . Kryetari Jasharaj ka shprehur respekt meritor edhe për koordinatorin për organizim të brendshëm Ymer Ymeri dhe gjithë stafin qendror , të cilët po bëjnë angazhime të vazhdueshme për rrjedhën e mbarë të këtij aktiviteti. Ai ka falënderuar për angazhimet e vazhdueshme në shërbim të anëtarësisë ehde kryetarin e kUvendit të sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Malishevën Skënder Gashin. Koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri u është përgjigjur pyetjeve të pjesëmarrësve që kishin të bënin për rrjedhën e trajnimeve, por edhe për çështje sindikale, ndërsa kryetari për Malishevën Skënder Gashi ka përshëndetur pjesëmarrësit në trajnim nga Malisheva dhe komnat tjera e pastaj ka kujtuar disa nga angazhimet e SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë duke shtuar se punëtorët arsimor janë mirënjohës dhe shprehin respekt të lartë për këtë kontribut të stafit qendror . Trajnimi "Roli i aktiviteteve kreative në mësimdhënie dhe zbatimi i tyre në shkollat fillore" falë përkushtimit të SBASHK-ut dhe veprimtares sindikale Esingul Dinovci do të organizohet edhe për kolegët tanë të komunitetit turk , të cilët të jhënën do të nisin me këtë aktivitet .

196267754 480943716343750 7050588926351234473 n

 

Butoni posht