Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Takim me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe atë të Universiteteve

Debat i hapur për aktivitetet sindikale dhe çështjet aktuale në arsim

Prishtinë, 03.06.2021
33333333333333333333333333333333tMe qëllim të koordinimit të aktiviteteve sindikale në shërbim të anëtarësisë dhe për të konkretizuar çështjet që do të bisedohen në takimin me Ministren e MASHTI-t ,znj. Arbërie Nagavci bazuar në shqetësimet e që janë ngritur vazhdimisht nga anëtarësia e SBASHK-ut është mbajtur në orët e pasdites së të mërkurës takim i jashtëzakonshëm me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të Universiteteve.
Në hapje të këtij takimi është bërë një vlerësim i rrjedhës së zgjedhjeve nëpër shoqata sindikale pasi 2021-ta është vit zgjedhor në SBASHK. Kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të Universiteteve kanë treguar për rrjedhën e zgjedhjeve në komunat e tyre duke qenë të sigurt se brenda afatit të përcaktuar nga organet gjegjëse të SBASHK-ut do të kryhen në tërësi zgjedhjet në shoqata sindikale për të vazhduar pastaj me zgjedhjet në nivelin komunal, të Universiteteve, të niveleve arsimore e për t'u përgatitur pastaj edhe për Kongresin e radhës në fund të shkurtit të vitit të ardhshëm. Pas kësaj është bashkëbiseduar edhe për trajnimet dhe ishte vlerësim i përgjithshëm se në këtë aktivitet janë shënuar rezultate të jashtëzakonshme falë angazhimit të koordinatorit për organizim të brendshëm , stafit qendror, trajnerëve, kryetarëve të nivelit komunal sindikal dhe të pjesëmarrësve në këtë aktivitet. 4444444444444444444444tU arrit marrëveshja që ky aktivitet të reduktohet ngase janë shumë aktivitete të lidhura me kohë dhe se ky aktivitet do të rinis me gjithë kapacitetet e mundshme në fillim të vitit të ri shkollor. Në këtë takim konsultativ pjesëmarrësit janë zotuar se do të dorëzojnë në kohën më të shpejt të mundshme edhe deklarimet e anëtarësisë sonë që autorizojnë përfaqësimin në gjykatë lidhur me kërkesën që të realizohet Vendimi i Qeverisë për mbështetje prej 100 euro për punëtorët arsimor për shkak të rrezikut permanent nga Covid-19 dhe për arsye të shtimit të volumit të angazhimeve në procesin mësimor.
Në këtë takim konsultativ pjesëmarrësit janë njoftuar se të premten do të mbahet një takim me Ministren Nagavci dhe ata kanë kontribuar në çështjet që do të ngriten në këtë takim duke veçuar se është kërkesë e shtuar e punëtorëve të arsimit që ky vit mësimor të përfundojë ashtu si e thotë Kalendari mësimor për këtë vit shkollor.55555555555555555t

Butoni posht