Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Edhe në këtë vikend po vazhdohet me trajnimet

Angazhim e përkushtim për arritje të njohurive të reja

Prishtinë, 29.05.2021

osmani222

Krahas angazhimit në procesin mësimor shumë nga punëtorët e arsimit nga komuna të ndryshme të Kosovës edhe këtë vikend e kanë kthyer në ditë pune duke marrë pjesë në trajnimet e licencuara të SBASHK-ut. Koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri bashkë me stafin qendror kanë shqyrtuar kërkesat e arritura përmes kryetarëve të nivelit komunal sindikal dhe kanë bërë gjithë përgatitjet për nismën e mbarë të këtij aktiviteti. Në të shtunën e 29 majit shumë mësimdhënës kanë nisur me këtë aktivitet në dy termine kohore ngase një pjesë e tyre kanë qenë të përfshirë edhe të shtunën në procesin mësimor. Kanë nisur këtë të shtunë trajnimet "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm" me trajnere Pranvera Haziri, pastaj "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar" me trajnerin Safet Beqiri , "Roli i aktiviteteve kreative në mësimdhënie dhe zbatimi i tyre në shkollat fillore " me trajnerët Osman Rrustemi , Lutfije Ibrahimi dhe Ahiret Mehmeti. Me pjesëmarrësit dhe trajnerët e këtyre trajtimeve edhe kësaj radhe kanë bashkëbiseduar nga larg kryetari i SBASHK-ut Rrrahman Jasharaj dhe koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri . Kryetari Jasharaj ka përgëzuar pjesëmarrësit e këtij aktiviteti për angazhimin e përkushtimin në sistemin arsimor në këto kushte tepër të vështirësuara nga pandemia e po ashtu ka shprehur respekt për entuziazmin e tyre për pjesëmarrje në këtë aktivitet për të marrë njohuri të reja e në shërbim të ngritjes së vazhdueshme të cilësisë në arsim. Ai ka përgëzuar edhe trajnerët e pastaj ka shprehur respekt meritor për punën dhe angazhimin e vazhdueshëm të koordinatorit për organizim të brendshëm Ymer Ymeri dhe stafin qendror në shërbim të anëttarësisë.

malishev222

Pasi janë shtuar shumë këkresat për trajnimin"Aplikimi i programeve kompjuterike në mësimdhënie" SBASHK ka nisur të organizojë edhe këtë aktivitet për mësimdhënsit nga komuna të ndryshme të Kosovës, i cili mbahet në ambiente të institucioneve arsimore. Kështu të shtunën e 29 majit këtë aktivitet e kanë nisur një gr

Kryetari Jasharaj ka përshëndetur kryetarët e nivelit komunal sindikal për Gjakovën dhe Malishevën Sali Maliqi e Skënder Gashi duke i përgëzuar për gjithë angazhimet në shërbim të anëtarësisë në komunat e tyre . Ai po ashtu ka shprehur respekt meritor për angazhimet e trajnerëve dhe për punën e përkushtuar të kolegëve pjesëmarrës në arsimimin dhe edukimin e brezave, ndërsa koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri ka bashkëbiseduar me pjesëmarrësit duke u dhënë sqarime për rrjedhën e këtij trajnimi dhe duke u përgjigjur edhe në pyetje, që kishin të bënin me aktivitete e çështje sindikale. Ky aktivitet do të vazhdojë edhe këtë të dielë dhe në ditët tjera sipas marrëveshjes dhe koordinimit mes stafit qendror të SBASHK-ut, trajnerëve dhe pjesëmarrësve.up në komunën e Gjakovës me trajnere Litfana Spahija, një grup në Malishevë me trajnerin Albert Samadaxha dhe të dielën do të nis aktivitetin edhe një grup me kolegët nga Gjakova me trajnerin Bedrush Zeka. Edhe me pjesëmarrësit e dy grupeve të sotme kanë bashkëbiseduar kryetari Rrahman Jasharaj dhe koordinatori për organizim të brendshëm në SBASHK Ymer Ymeri.

Butoni posht