Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Viti 2021, vit zgjedhor në SBASHK

Ky aktivitet ka nisur në shoqatat sindikale nëpër komunat e Kosovës

Prishtinë, 23.03.2021
thumbnail 1Viti 2021 është vit zgjedhor në SBASHK dhe ky aktivitet bazuar në Statutin e sindikatës sonë dhe në vendimet e Këshillit Drejtues dhe të mbledhjeve konsultative me kryetarët e nivelit komunal sindikal e të Universiteteve ka nisur me kohë në shoqata sindikale. Vlen të theksohet se zgjedhje do të ketë edhe në shoqatat sindikale të institucioneve të shkencës dhe të kulturës e që janë pjesë e SBASHK-ut.
Me të përmbyllur të këtij aktiviteti në të gjitha institucionet arsimore, që nga çerdhet e deri në Universitete, do të kalohet në zgjedhjet në Kuvendet sindikale në të gjitha komunat dhe në Universitet duke u zgjedhur kështu në garën mes dy e më shumë kandidatëve e me votën e fshehtë e të lirë organet e nivelit komunal e të Universiteteve. Po ashtu në këto Kuvende zgjedhore do të zgjedhën edhe delegatët për Kongresin e radhës dhe do të nominohen përfaqësues për Këshillin Drejtues, aprovimi i të cilëve do të bëhet në Kongresin e SBASHK-ut, që do të mbahet në javën e fundit të muajt shkurt 2022, apo në javën e parë të marsit të atij viti.162098030 498473674651890 4382927580521524072 n
Procesi zgjedhor pastaj do të vazhdojë edhe në Kuvendet e tri niveleve arsimore dhe të kulturës. Ky aktivitet do të mundësojë përfaqësimin e denjë të të gjitha niveleve të arsimit dhe të kulturës në organet vendimmarrëse dhe në Kongresin e SBASHK-ut, si organi më i lartë i sindikatës sonë.
Në takimet e Këshillit Drejtues dhe në ato me kryetarët e nivelit komunal sindikal e të Universiteteve duke respektuar në përpikëri Statutin është vendosur të formohen Komisionet zgjedhore komunale e të Universiteteve, që do të përcjellin rrjedhën e takimeve zgjedhore nëpër shoqata e njësi akademike e po ashtu është formuar edhe Komisioni qendror zgjedhor, që do të përcjell rrjedhën e takimeve zgjedhore në Kuvendet zgjedhore nëpër komuna dhe atë të Universiteteve.
Nga raportet e Komisioneve zgjedhore komunale shihet se procesi zgjedhor është kryer tani më në disa shoqata sindikale. Kështu në komunën e Gjilanit janë kryer zgjedhjet në shkollat "Ibrahim Uruqi", "Vesel Muji", "Arbëria","Ramiz Cërnica", "Bajram Curri" dhe në shoqatën sindikale të Konviktit të studentëve në Gjilan.
Në komunën e Podujevës zgjedhjet janë kryer në shkollat "Lasgush Poradeci", "Jahë Hasani" dhe "Hyzdriu e Samiu", kurse në komunën e Pejës në shkollën e mjekësisë, "2 Korriku", "Pjetër Budi", "Zef Serembe", "Naum Veqilharxhi" dhe "Rilindja".
164363596 150531546860550 27911667130122659 nEdhe në komunë e Klinës janë kryer zgjedhjet në "Fehmi Agani", "Nëna Tereze", "Tre dëshmorët", Esat Mekuli" dhe "Isa Boletini".
Në komunën e Skenderajt zgjedhjet filluan me shkollën "Anton Çeta" për të vazhduar këtyre ditëve edhe me shkollat tjera.
Në komunën e Malishevës zgjedhjet janë kryer në "Fehmi Agani", "Ganimete Tërbeshi", "Rifat Berisha", "Emin Duraku", "Xhevë Krasniqi" dhe "Tafil Kelmendi".
Në komunën e Rahovecit zgjedhjet janë kryer në "Ukshin Hoti", "Faik Konica", "Nesimi Elshani" dhe "Heronjtë e Kosovës". Në Gjakovë deri tani zgjedhjet janë kryer në shkollat "8 dëshmorët" dhe "Ganimete Tërbeshi", ndërsa në komunën e Ferizajit në shkollat "Ahmet Hoxha", "Besim Rexhepi", "Dardania", "Dituria", "Kuvendi i Arbërit", "Astrit Bytyqi", "Dëshmoret e Koshares", Shkolla e kompetencave dhe në "Jeta e re".
Në komunën e Dragashit zgjedhjet janë kryer në gjimnazin "Hamdi Berisha", kurse më komunën e Kamenicës në "Avni Rrustemi", "Asllan Thaçi", "17 Shkurti" dhe në Konvikt. Në komunë e Vitisë zgjedhjet janë mbajtur në një numër të madh të institucioneve arsimore dhe atë : Gjimnazi " Kuvendi i Lezhës", shkolla mikse "Kongresi i Manastirit", në shkollat "Skënder Emerllahu", "Safet Rexhepi", "Hysen Terpeza", "Dëshmorët e Lubizhdës","Dom Mikel Tarabulluzi", "Njazi Rexhepi", "Ahmet Hajdari", "Bahti Haxhiu", "Halil Alidema", "Dëshmorët e Vitisë" dhe në çerdhen "Gëzimi ynë". Në komunën e Mitrovicës ky aktivitet ka nisur me Gjimnazin "Frang Bardhi" dhe në "Elena Gjika. Në komunën e Suharekës ky aktivitet ka nisur me shkollën "Rilindja".164493886 200525964743581 5437913552623631760 n
Edhe institucionet arsimore në komunën e Prishtinës ka nisur procesi zgjedhor nëpër shoqata sindikale. Deri tani ky aktivitet është kryer në pjesën më të madhe të çerdheve dhe në shkollat "Elena Gjika", "Dëshmorët e 1921", "Isa Boletini", "Asim Vokshi", "Dituria", "Tefik Çanga" dhe "Prenk Jakova".
Lexues të nderuar ky aktivitet zgjedhor është duke vazhduar dhe deri sa ju ta lexoni këtë informatë tonën mund të ndodh që të jenë kryer zgjedhjet edhe në ndonjë shoqatë tjetër sindikale kudo në Kosovë dhe prandaj emri i atij institucioni nuk është në këtë shkrim, por ne në vazhdimësi do të publikojmë shkrime lidhur me këtë aktivitet për t'ju mbajtur të informuar lidhur me rrjedhën e këtij aktiviteti.162194584 244423717365152 1866112527863204587 n

Butoni posht