Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Përfaqësuesit e SBASHK-ut u takuan me rektorin prof.dr. Naser Sahiti

Gatishmëri për angazhime të përbashkëta

Prishtinë, 28.10.2020
rektKryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj i shoqëruar nga kryetari i Kuvendit të sindikatës së Universiteteve të Kosovës Bardh Bardhi dhe kryetari i sindikatës së Universitetit të Prishtinës, prof. dr. Azem Kyçuku kanë vizituar Rektoratin e Universitetit të Prishtinës dhe janë takuar me rektorin prof. dr. Naser Sahiti.
Kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Universiteteve të Kosovës Bardh Bardhi ka përgëzuar prof.dr. Sahitin për zgjedhjen në detyrën e rektorit e pastaj ka informuar për angazhimet e SBASHK-ut në shërbim të arsimit dhe në plotësimin e kërkesave legjitime të anëtarësisë.
Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka uruar rektorin për detyrën dhe ka shprehur bindjen se me angazhime të përbashkëta do të arrihet që përmes dialogut e bashkëpunimit të gjendet zgjidhje për kërkesat e anëtarësisë dhe do të punohet edhe në shërbim të arsimit të Kosovës.
Kryetari i Sindikatës së Universitetit të Prishtinës prof. dr. Azem Kyçyku ka shprehur bindjen se me angazhime të përbashkëta do të shënohen rezultate e suksese dhe se Sindikata e Universitetit të Prishtinës, por edhe Sindikata e Universiteteve përmes SBASHK-ut do të jenë të angazhuar e do ta ndihmojnë rektorin në përpjekjet për rrjedhën e mbarë të punës në Universitet dhe në angazhimet për arritjen e sukseseve sa më të larta të këtij institucioni të respektuar arsimor e shkencor.rekttt
Rektori prof. dr. Naser Sahiti ka falënderuar përfaqësuesit e SBASHK-ut për vizitën dhe ka shprehur respekt të lartë për angazhimet e kësaj sindikate në realizimin e kërkesave të anëtarësisë, por edhe për përpjekjet konkrete për ngritjen e vazhdueshme të cilësisë në tërë arsimin e Kosovës. Ai ka shprehur gatishmërinë për bashkëpunim dhe angazhime të përbashkëta në shërbim të zgjidhjes së kërkesave të arsyeshme të anëtarësisë dhe të rrjedhës së mbarë të punës në Universitet.

Butoni posht