Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

SBASHK-u me grupin e dytë të pushuesve në bregdetin shqiptar

Pushuesit shprehin respektin dhe krenarinë për sindikatën e tyre
Prishtinë, 13.07.2020
deti2Një numër i konsiderueshëm i anëtarëve të SBASHK-ut nga Vushtrria, Mitrovica, Leposaviqi, Zveçani, Skenderaj, Prizreni, Kaçaniku, Hani i Elezit, Ferizaj, Shtërpca, Shtime, Suhareka, Klina, Istogu, Peja, Deçani e Juniku po përbënin grupin e parë të pushuese që në mënyrë të organizuar erdhën në Kompleksin Hotelier Turistik "Bonita" më 6 korrik në kuadër të aktivitetit tradicional të SBASHK-ut për organizimin e pushimeve në shenjë respekti për punën e përkushtimin e anëtarëve në shërbim të arsimit. Ata ishin shprehur shumë të kënaqur me organizimin dhe mikpritjen nga pronari dhe stafi në "Bonita".
Ditët u kalonin shpjet në shoqëri me valët e qeta të detit shqiptar, kurse në mbrëmje, duke respektuar masat dhe kujdesin, bëheshin pjesë e atmosferës plot emocione krijuar nga këngët e vallet shqipe nga mjeshtër të muzikës shqiptare. Në këtë atmosferë plot emocione ishte bërë pjesë edhe Ansambli Autokton "Rugova", që në shenjë respekti për angazhimet nëpër vite e dekada të mësuesit ,kishin ardhur të ndajnë këto momente gëzimi dhe kishin sjellë në Durrës veshjet dhe këngën e vallen e ruajtur nëpër dekada e shekuj. Kjo vizitë u mundësua falë vullnetit të këtyre artistëve dhe mikpritjes së pronarit të "Bonita".Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj në fjalën përshëndetëse është shprehur krenar me koleget e kolegët e tij, që me sjelle dinjitoze kishin përfaqësuar e ruajtur figurën e mësuesit. Ai ka falënderuar edhe pronarin dhe stafin e "Bonita" , maestron e muzikës Bardhin dhe Ansamblin Autokton "Rugova". Pushuesve të grupit të parë po u iknin shpejt ditët e pushimit dhe shumë nga ta përshtypjet i kanë lënë të shkruara dhe ato do të botohen në shkrimet e radhës.
Ishte ditë e shtunë dhe pushuesit e grupit të parë duke këmbyer numra telefoni e adresa me njëri tjetrin dhe duke u përshëndetur me stafin e "Bonita"u nisen drejt Kosovës me autobusët e "Boletini Turist". Stafi në "Bonita" nisi punën dhe përgatitjet për t'i pritur mysafirët e radhës sepse po vinin grupi i dytë i pushuesve në aktivitetin rekreativ organizuar nga SBASHK.
Komisioni për organizimin e këtij aktiviteti ishte në krye të detyrës. Që në orët e hershem të mëngjesit po mbahej komunikimi me përgjegjësit e udhëtimit. Pushuesit nga Lipjani, Kastrioti(Obiliqi),Biblioteka Kombëtare, Filarmonia e Kosovës, Qendra e studentëve, Fushë Kosova, Drenasi, Podujeva, Prishtina, Universitetet ,Kamenica, Gjilani,Vitia, Kllokoti, Dragashi, Malisheva, Rahoveci, Gjakova dhe Mamusha po vinin si pjesë e grupit të dytë që po niste pushimin e merituar nga 12 korriku e për 5 ditë me radhë.
Me përkushtim e angazhim të shtuar është bërë akomodimi i pushuesve. Ata pastaj duke respektuar rregullat e distancës dhe kujdesit të shtuar kanë drekuar dhe pastaj janë gjendur në plazhin e bregdetit shqiptar. Pas plazhit ata nuk kanë hezituar të takoheshin individualisht e në grupe të vogla me kryetarin e SBASHK-ut për të bashkëbiseduar e për ta bërë ndonjë foto të rastit.deti22
Edhe këta pushues janë mirënjohës për këtë aktivitet dhe shprehin respektin dhe krenarinë për SBASHK-un duke vlerësuar lart përkushtimin dhe angazhimet e stafit qendror dhe të veprimtarëve sindikal nëpër komuna e Universitete në shërbim të anëtarësisë. Mbrëmja e së dielës shoqërohej me flladin e lehtë që vinte nga deti dhe me vallen e këngën e bukur shqipe. Anëtarët e SBASHK-ut këtu po ndjehen të relaksuar dhe janë shumë të kënaqur me kushtet e ofruara në "Bonita" dhe me sjelljet e kulturuara të stafit. Ata bashkërisht po kujdesen për respektimin e rregullave, që është për të mirën e të gjithëve. Ditët në bregdetin shqiptar e në një atmosferë të tillë ikin shpejt. Edhe pushuesit e grupit të dytë përshtypjet e tyre do t'i shënojnë në fletore . Kryetari i SBASHK-ut shpreh respekt të lartë për gjithë pushuesit që kishin sjellje të kulturuara e dinjitoze. Kryetari shpreh respekt të lartë dhe përgëzon për gjithë atë punë e përkushtim në përgatitjen e këtij aktiviteti komisionin qendror Ymerin, Blendin, Nezin, Afërditën, Vlorën, Albinen dhe përgjegjësit e angazhuar për rrjedhën e mbarë të udhëtimit dhe qëndrimit në Durrës.
Bashkë e në SBASHK në përballje me sfidat e kohës dhe në angazhimet e përkushtimin për arritje të reja në shërbim të anëtarësisë.

Atmosferë e këndshme pranë valëve të detit shqiptar

Anëtarët e SBASHK-ut respekt të lartë për sindikatën e tyre dhe mikpritjen
Prishtinë, 09.07.2020
detStafi i SBASHK-ut dhe kryetarët e nivelit komunal sindikal e të Universiteteve kishin bërë shumë angazhime me qëllim që të realizohet edhe në këtë verë tradita e mirë për dërgimin e një numri të konsideruar të kolegëve tanë për pushime meritore në bregdetin shqiptar. Situata e re kërkoi më shumë angazhime e kujdes dhe pas konsultimeve të vazhdueshme me koleget e kolegët tanë që ishin përzgjedhur nga shkollat e njësitë akademike për të shkuar në bregdetin shqiptar, u nis së realizuari ky aktivitet.
Për të qenë organizimi sa më i mirë dhe në koordinim me stafin përgjegjës të Kompleksit Hotelier e Turistik "Bonita" të 400 pushuesit janë ndarë në 2 grupe për të shkuar në bregdetin shqiptar.
Të hënën e 6 korrikut grupi i parë me koleget e kolegët tanë nga Vushtrria, Mitrovica, Leposaviqi, Zveçani, Skenderaj, Prizreni, Kaçaniku, Hani i Elezit, Ferizaj, Shtërpca, Shtime, Suhareka, Klina, Istogu, Peja, Deçani e Juniku kanë arritur në Kompleksin Hotelier e Turistik "Bonia". Përgjegjësit e caktuar nga SBASHK-u ishin të përkushtuar dhe rrugëtimi drejt Durrësit kishte kaluar mirë e në atmosferë të këngës e humorit të lehtë. Stafi në "Bonita" kishte bërë gjithë përgatitjet dhe masat e caktuara të kujdesit në institucionin gjegjës po respektoheshin në përpikëri.
dettPushuesit duke shprehur respekt meritor për SBASHK-un dhe mikpritjen e pronarit dhe stafit te "Bonita" janë ndjerë mirë e të relaksuar. Ata janë akomoduar dhe janë drejtuar pastaj drejt detit për të shoqëruar bisedat e këngën e lehtë me melodinë e valëve të detit shqiptar.
-Po ikin shpejt ditët, dëgjohen duke thënë shumë nga pushuesit.
-Po e vazhdojmë pushimin edhe një javë, i drejtohet një anëtar i SBASHK-ut kryetarit Jasharaj dhe shumë të tjerë e duartrokasin këtë ide. Kryetari i SBASHK-ut nuk fsheh gëzimin për këtë atmosferë dhe i përgëzon gjithë anëtarët e SBASHK-ut këtu që me sjellje dinjitoze po përfaqësojnë në mënyrë të denjë figurën e mësuesit nga Kosova.
- E kishim vazhduar edhe një javë more, po të dielën vjen grupi tjetër me 200 e më shumë kolege e kolegë, flet kryetari. Kujdestarët e caktuar nga stafi qendror janë vazhdimisht në lëvizje e në komunikim me pushuesit. Ata kishin uruar që në mbrëmje të kishte atmosferë feste përmes tingujve të valles e këngës shqipe. Stafi përgjegjës i "Bonita" ishte përkujdesur edhe për këtë dhe në çdo mbrëmje, duke respektuar distancën, pushuesit të relaksuar e të kënaqur nga uji i mrekulluar i detit shqiptar, bëheshin bashkë me këngën e bukur shqipe, që shoqërohej shpesh edhe me urimet për ditëlindjen e ndonjë pushuesi, i cili nuk fshihte gëzimin e krenarinë dhe ngrihej në këmbë duke përshëndetur nga larg pushuesit dhe këngëtarin dhe mjeshtrin e instrumenteve muzikore.
Pushuesit flasin me krenari për përkushtimin dhe arritjet e shumta të sindikatës së tyre, pra të SBASHK-ut dhe shpesh bëjnë foto me kryetarin e stafin e po ashtu edhe bashkëbisedojnë për çështje arsimore e sindikale. Ata tregojnë se janë shumë të kënaqur me kushtet në këtë Kompleks Hotelier e Turistik dhe mendimet e tyre do t'i shpalosin shumë nga ta edhe në fletoret e përshtypjeve dhe shumë nga to edhe do të publikohen në ueb faqen dhe në gazetën e SBASHK-ut "Arsimimi sot".
Në këtë shkrim ne po përcjellim të lexuesit e nderuar vetëm disa nga to.
"Është një aktivitet shumë i qëlluar i SBASHK-ut. Përgëzoj stafin qendror për gjithë angazhimet. Kemi qenë vazhdimisht në komunikim me ta gjithë ne pushuesit dhe çdo gjë kishte dhe ka rrjedhë të mbarë. Ne mësimdhënësit e Kosovës ishim të përkushtuar në mësimin nga largësia dhe ky pushim është dhuratë meritore dhe na mundëson që të relaksohemi. Stafi i Hotelit është në nivel të detyrës dhe të bën të ndjehesh mirë nga mikpritja dhe respekti. Faleminderit SBASHK", ka shkruar mësimdhënësja Sadete Spanca, që është njëra pushueset e përzgjedhura dhe vjen nga komuna e Vushtrrisë.
" E vlerësoj shumë lart këtë aktivitet të SBASHK-ut , që mundësoi organizimin kaq të mirë të pushimit meritor për një numër të konsideruar të anëtarësisë. Kemi kaluar edhe gjatë këtij viti nëpër shumë sfida. Ne po respektojmë këshillat e institucioneve gjegjëse dhe jemi të kujdesshëm. Kjo është lehtë të bëhet në këto ambiente dhe përkushtimit të kujdestares dhe të gjithë stafit te "Bonita". Falënderoj SBASHK-un për përkushtimin në shërbim të anëtarësisë", shprehet mësimdhënësja Adelina Gjinovci nga komuna e Skenderajt.
detttt"Atmosferë e mirë kjo. Këtë kënaqësi e atmosferë të mrekullueshme për punëtorët e arsimit e bën vetëm SBASHK-u", shprehet i gëzuar e me emocione", kolegu ynë Mustafë Kajtazi, i cili edhe ka gjiruar momente të vallëzimit në plazh.
Njëri nga 200 pushuesit e grupit të parë është edhe mësimdhënësi e poeti nga Peja, Agim Desku.
"SBASHK-un e fisnikëron përkushtimi dhe arritjet e shumta në shërbim të anëtarësisë. Ky është njëri nga aktivitet e shumta dhe është shumë i qëlluar. Kujdesi e mikpritja këtu janë shembullore. Valët e detit shqiptar dhe atmosfera festive të bëjnë të ndjehesh mirë e i relaksuar", thotë Desku dhe me siguri ai do të shpreh në vargje përshtypjet e tij për t'i botuar në njërën prej veprave letrare të radhës.
Ditët po ikin. Kujtimet do të mbesin. Stafi i SBASHK-ut ndjehet krenar pse është vazhdimisht në shërbim të anëtarësisë, e cila di të vlerësojë e çmos përkushtimin dhe arritjet e sindikatës së tyre.
SBASHK-u dhe pronarët e stafi i "Bonita" për të krijuar atmosferë të bukur kanë përgatitur edhe një befasi për pushuesit. Pritet që atmosferës festive t'i shtohen një numër i anëtarëve të Ansamblit Autokton "Rugova", Ata në shenjë respekti për punëtorët e arsimit dhe përkushtimin e vazhdueshëm vullnetarisht do të sjellin para pushuesve veshjet kombëtare fragmente të valles së bjeshkëve të Kelmendit.

Përfundim i suksesshëm i trajnimeve të filluara më 26 qershor

Pjesëmarrësit shprehin respekt të lartë e meritor për SBASHK-un
Prishtinë, 30.06.2020
kjoKrahas përkushtimit e angazhimit shembullor në realizimin e mësimit në distancë, një numër i madh i mësimdhënësve të Kosovës kishin shprehur kërkesa për mbajtjen e trajnimeve nga larg. Stafi qendror pa u kursyer e pa shikuar orarin, punoi pa ndalur dhe arriti me përpikëri të realizojë kërkesat e të gjithë mësimdhënësve nga e tërë Kosova për trajnime.
Ky aktivitet po shënonte përmbylljen më herët, por kishin ardhur kërkesa të shumta nga kolegët tanë dhe stafi i SBASHK-ut në koordinim me trajnerët dhe kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe SBASHK-u vazhdoi me këtë aktivitet. U analizuan kërkesat emër për emër, u bënë gjithë përgatitjet nga stafi qendror dhe nisen angazhimin për së mbari 10 grupe mësimdhënësish në trajnimet "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm", "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar","Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social" dhe "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik". Të gjitha këto grupe kanë nisur trajnimet më 26 qershor për të vazhduar në dy ditët e vikendit dhe të hënën, kur 9 grupe përfunduan me sukses trajnimet e filluara, kurse një grup në marrëveshje mes pjesëmarrësve dhe trajnerit ka përfunduar të martën trajnimin e nisur më 26 qershor.kjooo
Gjatë gjithë ditëve të trajnimit koordinatori për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri, zyrtarja për trajnimet Albina Arifi dhe pjesa tjetër e stafit qendror janë kyçur vazhdimisht në trajnime duke qenë mbështetje e mirë për trajnerët dhe pjesëmarrësit dhe duke u përgjigjur edhe në pyetjet e tyre.
Pjesëmarrësit kanë shprehur respekt të lartë e meritor për SBASHK-un dhe për trajnerët, të cilët, siç thanë mësimdhënësit pjesëmarrës në trajnime ishin në nivel të detyrës dhe kanë ndikuar që trajnimet të kenë rrjedhë të marë dhe të përcillen me interesim të lartë nga pjesëmarrësit, të cilët janë të sigurt se kanë arritur të marrin njohuri të shumta, që do t'i përdorin në shërbim të ngritjes së vazhdueshme të cilësisë në arsim.
kjooooStafi qendror i SBASHK-ut shpreh respekt për trajnerët Mentor Mani, Besa Hoxha Krasniqi, që udhëhoqën me sukses dy grupe në trajnimin "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm". Respekt për trajnerët Hysen Sogojeva, Jehona Oruqi, Skënder Gashi e Besim Kryeziu, që punuan me katër grupe në trajnimin ,"Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar". Janë angazhuar me përkushtim trajnerët Safet Beqiri e Blendor Shatri me dy grupe pjesëmarrësish në trajnimin ""Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social". Stafi qendror i SBASHK-ut shpreh respekt meritor edhe për trajnerët Sami Shala e Alban Zeneli që u angazhuan, si gjithmonë, me përkushtim me dy grupe pjesëmarrësish në trajnimin "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik".
Koordinatorët për trajnimet Vjollca Shala dhe Ymer Ymeri bashkë me kryetarin Jasharaj dhe anëtarët e stafit qendror kanë bërë një analizë të rrjedhës s trajnimeve dhe kanë vlerësuar lartë angazhimin e trajnerëve , përkushtimin e pjesëmarrësve dhe shembullin e angazhimit maksimal të stafit qendror. Ata urojnë që trajnimet e radhës në prag të vitit të ri shkollor të organizohen e mbahen në ambientet e institucioneve arsimore kudo në Republikën e Kosovës.albaniiii

SBASHK përmbyll sukses një aktivitet të veçantë në shërbim të anëtarësisë

Më shumë se 2000 mësimdhënës pjesëmarrës në trajnimet nga larg
Prishtinë, 26.06.2020
73399770 400944360809943 2331404727699246479 nMe qëllim që ta përmbyllin me sukses rrugëtimin e nisur muaj më parë me aktivitetin e trajnimeve për kolegët tanë kudo në Kosovë dhe për t'iu përgjigjur të gjitha kërkesave të anëtarësisë, që kanë ardhur përmes kryetarëve të nivelit komunal, stafi qendror ka bërë gjithë përgatitjet dhe në të premten e 26 qershorit është nisur me 10 grupe në trajnimet "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm" të konceptuar në 32 orë, "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar", 28 orë "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social", që është i konceptuar në 32 orë, "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik", 32 orë. Këto grupe të trajnimit do të vazhdojnë aktivitetin edhe në ditët në vijim të udhëhequr nga trajnerët Mentor Mani, Besa Krasniqi, Skënder Gashi, Besim Kryeziu, Jehona Oruqi, Hysen Sogojeva, Safet Beqiri, Blendor Shatri, Sami Shala dhe Alban Zeneli.106457992 301877907641149 2405214996271001322 n
Të parët kanë nisur trajnimet kolegët tanë me dy grupe të trajnimit "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm", për të vazhduar edhe grupet tjera në distancë kohore nga 20 minuta me qëllim që kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, nënkryetarja Vjollca Shala, koordinatori për organizim të brendshëm , Ymer Ymeri dhe kryetari i Kuvendit Sindikal për Arsimin e mesëm , Ahmet Pllana të kyçen në hapje të nisjes së trajnimeve dhe të bashkëbisedojnë me pjesëmarrësit.
Kryetari i SBASHK-ut ka përgëzuar pjesëmarrësit e këtij aktiviteti për angazhimin në realizimin e mësimit nga larg dhe për zellin e dëshirën e shprehur që të jenë pjesë e këtyre trajnimeve me qëllim që të shtojnë njohuritë dhe që ato t'i vënë në shërbim të ngritjes së vazhdueshme me nxënës. Kryetari Jasharaj , edhe gjatë gjithë këtij komunikimi ka falënderuar trajnerët për angazhimin maksimal dhe stafin qendror të SBASHK-ut e në veçanti koordinatorët e trajnimeve Vjollca Shalën dhe Ymer Ymerin.
106276643 633037397558016 5203453183171797762 nNënkryetarja Vjollca Shala në bashkëbisedë me pjesëmarrësit e të gjitha grupeve ka bërë një shpalosje të trajnimeve duke sjellë fakte e argumente se cilat njohuri ofrohen në secilin trajnim. Koordinatori për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri ka dhënë sqarime për trajnimet dhe u është përgjigjur pyetjeve të pjesëmarrësve.
Kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Kryeqytetin, Ahmet Pllana duke përshëndetur pjesëmarrësit e të gjitha trajnimeve ka shprehur respekt të lartë për angazhimin e përkushtimin e stafit qendror të SBASHK-ut.
Pjesëmarrësit, trajnerët Mentor Mani, Besa Krasniqi, Skënder Gashi, Besim Kryeziu, Jehona Oruqi, Hysen Sogojeva, Safet Beqiri, Blendor Shatri, Sami Shala dhe Alban Zeneli dhe të gjithë bashkëbiseduesit janë bërë bashkë në urimin që trajnimet e radhës në prag të vitit të ri shkollor të organizohen në ambientet e institucioneve tona arsimore kudo në Kosovë.

SBASHK-u përmbyll edhe një aktivitet në shërbim të anëtarësisë

Përfundojnë me sukses trajnimet e nisura të premten e 19 qershorit
Prishtinë, 23.06.2020
104384520 191882585513356 1103103477885018683 nDitëve të vikendit, por edhe ditën e hënë e të martë kanë vazhduar trajnimet e nisura më 19 qershor. Pas 4 ditë pune e përkushtimi të trajnerëve, stafit qendror dhe angazhimit të pjesëmarrësve po përmbyllet me sukses edhe ky aktivitet i SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë. Janë më shumë se 450 mësimdhënës nga komuna të Kosovës që ishin të ndarë në 8 grupe për të marrë pjesë sipas vullnetit të tyre në njërin nga trajnimet e licencuara të SBASHK-ut. Të premten kishin nisur angazhimin kolegët tanë në tri grupe të ndara me trajnimin "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar", udhëhequr nga trajnerët prof. Dr. Hysen Sogojeva, Mr. Fidan Shaqiri dhe Dr. Safet Beqiri. Gjatë gjithë ditëve të këtyre trajnimeve në to janë kyçur shpesh edhe kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, nënkryetarja Vjollca Shala, koordinatori për organizim të brendshëm , Ymer Ymeri, zyrtarja për trajnime Albina Arifi dhe anëtarë të tjerë të stafit qendror me qëllim që të bashkëbisedojnë me pjesëmarrësit dhe të përgjigjen në pyetjet e tyre që kishin të bënin me Ligjin e pagave, nene nga Kontrata Kolektive dhe për angazhimet e aktivitetet sindikale . Trajnerët Sogojeva, Shaqiri e Beqiri janë shprehur të kënaqur me përkushtimin, vijueshmërinë dhe arritjet e treguara të pjesëmarrësve. Këta trajnerë kanë përgëzuar stafin qendror të SBASHK-ut për përkushtimin dhe angazhimin në realizimin e kërkesave të anëtarësisë.104603145 677871299462759 872133476187928372 n
Atmosferë pune e angazhimi për të marrë njohuri të reja është vërejtur për katër ditë me radhë edhe nga pjesëmarrësit e shumtë në trajnimin "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm",të cilët kanë punuar në dy grupe të ndara e të udhëhequra nga trajneret Arbëresha Aliu e Pranvera Haziri.
Pjesëmarrje e madhe dhe dinamikë e punës është parë për katër ditë edhe në trajnimin "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social", udhëhequr nga trajneri Blendor Shatri, i cili dijen dhe përvojën në temat kyçe të këtij trajnimi ka ditur t'i bart te pjesëmarrësit duke i nxituar ata që të jenë pjesë aktive e trajnimit për katër ditë me radhë.
Edhe trajnimi tjetër i licencuar i SBASHK-ut "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik" ka zgjuar interesim të madh e të vazhdueshëm te një numër i konsideruar i anëtarëve të SBASHK-ut nga shumë komuna të Kosovës. Me këtë trajnim të premten kishin nisur dy grupe mësimdhënësish me trajnerët Blerta Blakaj e Sami Shala. Ata gjatë gjithë kohës kanë bartur dijet dhe përvojën e tyre te pjesëmarrësit dhe kanë arritur të zgjojnë kërshërinë e tyre për mediet dhe trajnimet kanë pasur rrjedhë të mbarë dhe një angazhim e përfshirje të madhe të pjesëmarrësve në diskutimin për temat kyçe të këtij trajnimi.
Kryetari i SBASHK-ut bashkë me anëtarë të tjerë të stafit qendror janë kyçur edhe në këto trajnime. Kryetari Jasharaj ka bashkëbiseduar me pjesëmarrësit dhe trajnerët duke i përgëzuar për angazhimin e përkushtimin duke shprehur respekt edhe për punën e palodhshme të stafit qendror në gjitha aktivitetet sindikale, kurse nënkryetarja Vjollca Shala e koordinatori për organizim të brendshëm u janë përgjigjur pyetjeve të pjesëmarrësve lidhur me çështje sindikale dhe të situatës aktuale në arsimin e Kosovës.
104931587 895847174248386 8710394253361856101 nSBASHK-u shpreh respekt për angazhimin dhe përkushtimin e trajnerëve prof. dr. Hysen Sogojeva, Fidan Shaqiri, dr. Safet Beqiri, Arbëresha Aliu, Pranvera Haziri, Blendor Shatri, Blerta Blakaj dhe Sami Shala, por edhe për trajnerët tjerë që janë angazhuar në trajnime në të kaluarën dhe që do të angazhohen në të ardhmen. Ky aktivitet mbase do të shënojë një përmbyllje për këtë vit shkollor, për të rinisur prapë në të ardhmen e afërt bazuar në kërkesat e anëtarëve të SBASHK-ut nga e tërë Kosova.

SBASHK-u përmbyll edhe këtë javë me angazhime të shumta në shërbim të anëtarësisë

Qindra mësimdhënës marrin pjesë në katër trajnimet e licencuara

Prishtinë, 19.06.2020
104409472 561172201221627 7150088595485750339 nStafi qendror i SBASHK-ut po vazhdon me angazhimet maksimale për të realizuar kërkesat e anëtarësisë. Një nga aktivitetet që po kërkon angazhime shtesë është organizimi nga larg dhe mirëvajtja e trajnimeve të licencuara të SBASHK-ut. Kanë përfunduar me sukses trajnime me grupe të shumta mësimdhënësish në vikendet e javëve të kaluara e me të njëjtin intensitet e përkushtim po vazhdohet edhe tani e tutje.
Kjo atmosferë pune e përkushtimi e stafit qendror po vërehet edhe këtë të premten e 19 qershorit. Pasi janë bërë përgatitjet e duhura u nis me 8 grupe të reja trajnimesh në të cilat marrin pjesë mësimdhënës nga shumë komuna të Kosovës.104931587 895847174248386 8710394253361856101 n
Të parët kanë nisur sot koleget e kolegët tanë me trajnimin "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar", udhëhequr nga trajneri prof. dr. Hysen Sogojeva. Në nismën e këtij trajnimi kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka përshëndetur pjesëmarrësit duke i përgëzuar për punën e angazhimin në rrjedhën e mbarë të mësimit nga larg dhe për entuziazmin për të qenë pjesë e trajnimeve të SBASHK-ut. Ai ka falënderuar edhe trajnerët për angazhimin e tyre dhe për gjithë arritjet në këto trajnime. Po ashtu edhe kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për komunën e Malishevës, Skënder Gashi ka përshëndetur pjesëmarrësit e këtyre trajnimeve duke shprehur respektin e mësimdhënësve të Malishevës për angazhimet e përkushtimin e stafit qendror në realizimin kërkesave të anëtarësisë. Edhe kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Lipjanin, Emrush Ahmeti është kyçur fillimet e punës së disa grupeve të trajnimit dhe ka përgëzuar stafin qendror për angazhimin dhe përkushtimin në shërbim të anëtarësisë.
104812445 260383661920335 1406134355748669048 nNjë atmosferë e tillë pune e entuziazmi ishte edhe në dy grupet tjera të trajnimit "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar",udhëhequr nga trajnerët Fidan Shaqiri e Safet Beqiri. Edhe në fillimet e këtyre dy trajnimeve janë kyçur kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj , nënkryetarja Vjollca Shala, koordinatori për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri dhe i tërë stafi qendror bashkë me kryetarët e nivelit komunal sindikal Skënder Gashi e Emrush Ahmeti.
Këtë të premte kanë nisur angazhimin shumë kolegë tanë edhe në trajnimin
"Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm", të ndarë në dy grupe që udhëhiqen nga trajneret Arbëresha Aliu e Pranvera Haziri.
Interesim nga mësimdhënësit po tregohet edhe për trajnimin "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social". Këtë të premte ky trajnim udhëhiqet nga trajneri Blendor Shatri.
Nga trajnimet që kanë zgjuar interesim të lartë te mësimdhënësit kudo në Kosovë është edhe "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik". Këtë të premte në këtë trajnim janë përfshirë kolegët tanë të ndarë në dy grupe e që udhëhiqen nga trajnerët Sami Shala dhe Blerta Blakaj.104538641 593349338244169 6123007833658058946 n
Edhe në këto trajnime janë kyçur kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj, nënkryetarja Vjollca Shala, koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri dhe anëtarët e stafit qendror. Ata kanë bashkëbiseduar me pjesëmarrësit dhe kanë përgëzuar ata për punën e përkushtimin në rrjedhën e mbarë të mësimit nga larg dhe për angazhimin në këtë aktivitet sindikal . Po ashtu është zhvilluar edhe bashkëbisedë me pjesëmarrësit dhe kryetari dhe stafi qendror u janë përgjigjur pyetjeve të pjesëmarrësve në këto trajnime.

Fillojnë edhe 10 grupe të reja me trajnimet e licencuara të SBASHK-ut

Respekt për angazhimin maksimal të stafit qendror dhe trajnerëve
Prishtinë, 12.06.2020
104400354 259844591936231 4134003545507845582 nMeqenëse mësimdhënësit e Kosovës janë shumë të angazhuar gjatë gjithë ditëve të punës në përpjekjet për të përmbyllur sa me më sukses këtë vit shkollor, SBASHK-u kërkesën e tyre për trajnime po e realizon në ditë të vikendeve dhe të festave.
Kjo ndodhi edhe në këtë 12 qershor, në festën e çlirimit të Kosovës. Një numër i konsideruar kolegësh tanë nga shumë komuna të Kosovës janë pajtuar që kjo ditë feste të kthehet në aktivitet sindikal duke u bërë pjesë e njërit prej 10 grupeve të trajnimeve, që kanë nisur sot e do të vazhdojnë edhe në ditët e vikendit dhe në një ditë tjetër të javës së ardhshme. Është një grup mësimdhënësish në trajnimin"Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social" me trajnerin Dr. Safet Beqiri, tri grupe të kombinuara me mësimdhënës nga komuna të ndryshme në trajnimin "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar" me trajnerët prof. dr. Hysen Sogojeva, Mr. Fidan Shaqiri dhe Mr. Ramadan Gashi. Një interesim i veçantë i mësimdhënësve po shprehet për trajnimin "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik" dhe prandaj sot kanë nisur këtë trajnim 4 grupe me trajnerët Alban Zeneli, Blerta Blakaj, Sami Shala , ligjërues në Departamentin e Gazetarisë në Universitetin e Prishtinës dhe trajnerin Hysen Hyseni. Kanë nisur me këtë aktivitet edhe dy grupe në trajnimin "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm", me trajnerët prof. dr. Atdhe Hykolli dhe prof. Mentor Mani. Ky aktivitet nisi me grupin e parë në orën 12 për të vazhduar pastaj grupet tjera me radhë sipas orarit të paraparë deri në orët e mbrëmjes.104077006 251249235977145 4488398594672336234 n
Kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të kryeqytetit Ahmet Pllana, ka falënderuar kryetarin Jasharaj dhe stafin qendror të SBASHK-ut për punën, përkushtimin dhe arritjet . Ai ka përmendur në kohën kur mësimi po zhvillohet nga larg vetëm për komunën e Prishtinës SBASHK-u ka organizuar trajnime për 21 grupe të mësimdhënësve.
Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj është kyçur bashkë me nënkryetaren Vjollca Shala, koordinatorin për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri dhe anëtarë të stafit në fillimet e këtyre trajnimeve që kanë filluar në distancë të caktuar kohore njëri pas tjetrit . Kryetari Jasharaj ka shprehur respekt për trajnerët, që me punë e përkushtim kanë bërë që të shtohet dukshëm interesimi i kolegëve tanë për trajnime. Ai ka përgëzuar gjithë kolegët tanë në Kosovë për angazhimin në realizimin e mësimit në distancë dhe për gjithë përkushtimin me qëllim që ky vit shkollor edhe për kundër shumë vështirësive që krijoi pandemia, të përfundojë me sukses sa më të lartë.
104207988 292234051916713 7682889268823078419 nKoordinatori për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri dhe nënkryetarja Vjollca Shala u kanë dhënë sqarime pjesëmarrësve rreth rrjedhës së trajnimit dhe janë përgjigjur në pyetjet e pjesëmarrësve. Këto dhjetë grupe do të vazhdojnë edhe në ditët e vikendit bashkë me 4 grupe të trajnimit që kanë nisur në vikendin e kaluar, gjegjësisht më 6 e 7 qershor dhe atë " Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror e demokratik", që udhëhiqet nga trajnerja Arbenitë Hoxha, pastaj "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar", udhëhequr nga trajnerja Jehona Oruqi, trajnimi" Mësimdhënia e gjuhës shqipe e letërsisë për ciklin fillor dhe të mesëm", udhëhequr nga trajnerja Besa Hoxha Krasniqi dhe në trajnimin "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqje efektive të dialogut social", udhëhequr nga trajneri Blendor Shatri. Vlen të theksohet se të dhjetë grupet e trajnimit që kanë filluar sot, përveç në dy ditët e vikendit, do të vazhdojnë trajnimin edhe në një ditë të javës së ardhme në marrëveshje me trajnerët për t'i përmbyllur me sukses këto trajnime .
Gjatë bashkëbisedës me pjesëmarrësit e këtyre trajnimeve ata kanë lavdëruar angazhimin dhe përkushtimin dhe arritjet e shumta të stafit qendror në shërbim të anëtarësisë.103895681 654723231783150 803723395975884857 n

Edhe një takim nga larg i EI me sindikatat anëtare

Në mbështetje të institucioneve për shkollat e sigurta për të gjithë
Prishtinë,10.06.2020
103959857 259020775519183 6417772140811713043 nPasi që në shumë shtete të botës pas një kohe të gjatë është filluar me masa lehtësuese Internacionalja Botërore e Arsimit (EI) ka mbajtur takimin e radhës nga larg me përfaqësues të sindikatave anëtare nga e tërë bota.
Këtë takim nga largësia (Webinar-in) e hapi Presidentja e EI-së znj.Susan Hopgood e cila fillimisht përshëndeti të pranishmit në takim.kjhgfkjsnbfPandemia e COVID-19 vazhdon të ndikojë në sistemet arsimore, arsimtarët, fëmijët dhe studentët në të gjithë botën. Sipas UNESCO, pandemia ndikon aktualisht gati në 70% të popullsisë studentore në botë. Në kulmin e saj, disa javë më parë, pandemia kishte prekur më shumë se 90% të popullsisë globale të studentëve (më shumë se 1.5 miliardë studentë) dhe 63 milion mësues. Megjithë kërcënimin e vazhdueshëm të pandemisë, shumë vende dhe juridiksione kanë filluar të heqin masat e kontrollit dhe të rihapin shkollat dhe institucionet e tjera arsimore. Vendimi për rihapjen e institucioneve arsimore vendos një përgjegjësi të madhe mbi supet e shkollës dhe drejtuesve të tjerë të arsimit, të cilët pritet të sigurojnë, jo vetëm cilësinë e mësimdhënies dhe mësimit, por edhe shëndetin dhe sigurinë e nxënësve, mësuesve dhe personelit mbështetës të arsimit" ka vlerësuar kryetarja e EI-së për të kujtuar edhe një herë gjashtë konditat e Organizatës Botërore të Shëndetësisë e që janë:
1. Angazhimi në Dialog Social dhe Politik
2. Sigurimi i Shëndetit dhe Sigurisë së Komuniteteve të Arsimit
3. Barazia të jetë përparësia kryesore
4. Mbështetja e Mirëqenies fizike dhe emocionale dhe rikuperimi
5. Besimi në profesionalizmin e arsimtarëve
Si gjithmonë, edhe në këtë takim të rëndësishëm nga larg morën pjesë edhe përfaqësues të SBASHK-ut.
të cilët në këtë webinar ndanë me të pranishmit këto informacione:
SBASHK-u gjatë gjithë kohës së pandemisë Covid-19 ka përcjellë dhe mbështetur drejtoritë komunale të arsimit dhe udhëheqësit e shkollave të Kosovës që nxënësit dhe stafi mësimor të jenë të sigurt dhe të jenë mirë me shëndet.
Në Kosove janë rihapur shkollat e mesme të ulëta për nxënësit e klasave të 9-ta për ti përgatitur ata për testin e arritshmërisë. Paraprakisht janë marrë masat për parandalimin e virusit Covid-19, shkollat janë dezinfektuar dhe janë pajisur me dezinfektues, maska dhe doreza për nxënës dhe stafin mësimor. Nxënësit janë ndarë në grupe më të vogla nga 12 nxënës në një klasë.
Çerdhet janë rihapur javën e kaluar, të cilat paraprakisht janë dezinfektuar dhe fëmijët janë ndarë në grupe më të vogla.
Përfaqësuesit e EI-së kanë falënderuar SBASHK-un për shkëmbimin e eksperiencës me kolegët nga vende të tjera të botës.

103120241 324680705191169 1270306116267592844 n

Përfaqësues të SBASHK-ut u takuan me Ministrin Likaj

Gatishmëri për t'i dhënë hapësirë e forcë dialogut
Prishtinë, 09.06.2020
DSC 3366Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj bashkë me koordinatorin për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri janë pritur sot në një takim njohës nga Ministri i MASHTI-t Ramë Likaj dhe anëtarë të kabinetit të tij.
Përfaqësuesit e SBASHK-ut e kanë përgëzuar Ministrin Likaj për detyrën duke shprehur gatishmërinë për angazhime të përbashkëta në shërbim të arsimit dhe në zgjidhjen e kërkesave legjitime të të punësuarve në këtë sektor me rëndësi. Kryetari Jasharaj ka informuar Ministrin Likaj për përkushtimin e SBASHK-ut në komunikim me anëtarësinë në shërbim të rrjedhës së mbarë të mësimit nga larg. Ai ka njoftuar Ministrin edhe për trajnimet që SBASHK-u vazhdon t'i organizojë nga larg duke realizuar kështu kërkesat e qindra punëtorëve të arsimit. Delegacioni i SBASHK-ut ka ngritur edhe çështjen e gjetjes së një zgjidhje të pranueshme ligjore për kolegët tanë të sëmurë rëndë, e që vazhdojnë të jenë pjesë e sistemit arsimor. Po ashtu janë përmendur edhe çështje të tjera të rëndësisë së veçantë, të cilat do të analizohen e do të merren veprime konkrete për realizmin e tyre në takimet e radhës mes të MASHTI-t dhe SBASHK-ut, që do të ndodhin në vazhdimësi.
Ministri Ramë Likaj ka vlerësuar angazhimin dhe përkushtimin e SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë dhe të arsimit në përgjithësi duke shtuar se MASHTI e konsideron SBASHK-un partner të rëndësishëm dhe se bashkërisht e me dialog do të angazhohen për realizimin e kërkesave të drejta e legjitime të anëtarësisë, por edhe në ngritjen e vazhdueshme të cilësisë në arsim. Ministri Likaj është shprehur se përfaqësuesit e SBASHK-ut do të jenë të përfshirë në të gjitha komisionet dhe grupet e punës për të dhënë kontributin e tyre në përgatitjen e akteve e dokumenteve tjera në shërbim të realizimit të objektivave në shërbim të një arsimi sa më cilësor.

Duke e realizuar moton e të mësuarit gjatë gjithë jetës

12 grupe sot përfunduan me sukses trajnimet, 4 grupe filluan dje këtë aktivitet
Prishtinë, 07.06.2020
102428450 948015649003212 3163289502752211690 nMe qëllim të realizimit të kërkesave të anëtarësisë nga shumë komuna të Kosovës stafi qendror i SBASHK-ut bashkë me trajnerët e angazhuar dhe me qindra mësimdhënës vikendet i kanë thyer në ditë pune e përkushtimi në realizim të motos së të mësuarit gjatë gjithë jetës.
Duke analizuar kërkesat e arritura të anëtarësisë përmes kryetarëve të nivelit komunal stafi qendror kishte bërë gjithë përgatitjet dhe në dy ditët e vikendit të javës së kaluar kishte filluar me 12 grupe trajnimesh. Ata për të përmbyllur me sukses këtë aktivitet kanë vazhduar me punën e përkushtimin edhe në vikendin e 6 dhe 7 qershorit. Në këtë aktivitet kolegët tanë ishin pjesëmarrës në tri grupe të ndara kishin nisur me trajnimin" Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror e demokratik" me trajnerët Blerta Blakaj, Sami Shala dhe Dren Gërguri, pastaj në dy grupe të ndara në trajnimin "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqje efektive të dialogut social" me trajnerët Kastriot Veselaj, ndihmuar nga trajneri Blendor Shatri dhe Blerim Mehmeti e Emrush Ahmeti. Kërkesa të shumta nga kolegët tanë kishte edhe për dy trajnimet tjera të licencuara të SBASHK-ut dhe prandaj janë mbajtur në dy ditët e vikendit të kaluar dhe në dy ditët e këtij vikendi tri grupe të ndara në trajnimin " Mësimdhënia e gjuhës shqipe e letërsisë për ciklin fillor dhe të mesëm" me trajnerët Arbëresha Aliu, , Atdhe Hykolli e Mentor Mani. Një interesim i veçantë është shprehur nga shumë mësimdhënës edhe për trajnimin "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar" dhe prandaj në vikendin e kaluar kanë nisur me këtë trajnim katër grupe të ndara të udhëhequra nga trajnerët Skënder Gashi, Besim Kryeziu, Hysen Sogojeva dhe Ilir Gashi.102452607 725046978243396 4076264440879805741 n
Këtë grupe të ndara kanë vazhduar angazhimet edhe në këtë vikend duke përmbyllur me sukses trajnimet e duke bërë vlerësime përmes bashkëbisedës së zhvilluar mes pjesëmarrësve dhe trajnerëve e po ashtu edhe duke zgjidhur me kujdes detyra të shumta që dilnin nga shtjellimi i temave kyçe të këtyre trajnimeve. Gjatë rrjedhës së trajnimeve të këtyre 12 grupeve edhe gjatë vikendit të kaluar, por edhe gjatë vikendit të 6 e 7 qershorit janë kyçur edhe kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, nënkryetarja Vjollca Shala, koordinatori për organizim të brendshëm , Ymer Ymeri dhe gjithë anëtarët tjerë të stafit qendror. Kryetari i SBASHK-ut ka përgëzuar pjesëmarrësit e këtyre trajnimeve për angazhimin edhe në procesin mësimor nga larg, por edhe për vullnetin që të jenë pjesë e këtij aktiviteti. Ai ka falënderuar trajnerët për gjithë angazhimin e përkushtimin e po ashtu ka shprehur respekt për koordinatorin për organizim të brendshëm , Ymer Ymeri dhe për stafin qendror.
Kryetari Jasharaj bashkë me stafin qendror kanë zhvilluar bashkëbiseda me pjesëmarrësit e këtyre 12 trajnimeve edhe në përmbyllje të këtij aktiviteti. Ata kanë përgëzuar kolegët tanë për përkushtimin e tyre në rrjedhën e mbarë të mësimit në distancë dhe për përkushtimin gjatë gjithë kohës së trajnimeve. Po ashtu është vlerësuar lart edhe kontributi i gjithë trajnerëve të angazhuar në rrjedhën e mbarë të këtyre trajnimeve. Pjesëmarrësit janë shprehur me respekt për trajnerët duke theksuar se kanë marrë njohuri të reja nga ta e po ashtu kanë shprehur respekt për angazhimin e stafit qendror të SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë.
102943786 710438536451133 7640939943165790669 nKryetari i SBASHK-ut bashkë me stafin qendror pasi kanë pasur bashkëbiseda me pjesëmarrësit e këtyre 12 trajnimeve, janë kyçur pastaj për të bashkëbiseduar me pjesëmarrës në katër grupe trajnimesh, që sot kanë nisur me sukses këtë aktivitet. Kjo bashkëbisedë është zhvilluar me pjesëmarrësit e trajnimit " Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror e demokratik", që udhëhiqet nga trajnerja Arbenitë Hoxha, pastaj edhe me pjesëmarrësit e trajnimit "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar", udhëhequr nga trajnerja Jehona Oruqi, trajnimin " Mësimdhënia e gjuhës shqipe e letërsisë për ciklin fillor dhe të mesëm", udhëhequr nga trajnerja Besa Hoxha Krasniqi dhe në trajnimin "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqje efektive të dialogut social", udhëhequr nga trajneri Blendor Shatri. Kryetari i SBASHK-ut edhe gjatë këtyre kyçjeve ka përgëzuar kolegët tanë për angazhimet dhe është përgjigjur në pyetje që kishin të bënin me aktualitetin në arsim dhe me angazhimet sindikale.102627097 3023712521043930 6774086058900247778 n

Vazhdoi të realizohet edhe të premten agjenda e takimeve nga larg

Gjashtë takime të ndara me Kuvendet e sindikatave të Arsimit Parauniversitar
Prishtinë, 05.06.2020
102704969 179382880157297 1449657088530710528 nMbrëmja e së enjtes është përmbyllur me dy takimet e radhës. Është mbajtur takimi i Kuvendit të Sindikatës së Universiteteve dhe ai i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit parauniversitar të Gjilanit.
Në hapje të takimit me anëtarët e Kuvendit të Sindikatës së Universiteteve, kryetari Bardh Bardhi ka përshëndetur kryetarin e SBASHK-ut Rrahman Jasharaj, nënkryetaren Vjollca Shala, koordinatorin për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri dhe përfaqësuesit në këtë Kuvend të Universiteteve të Kosovës. Ai pas kësaj ka prezantuar angazhimet që janë bërë nga stafi akademik dhe ai administrativ në realizimin e procesit mësimor e studimor nga larg duke vlerësuar se që nga fillimi ka qenë një angazhim e përkushtim i lartë dhe prandaj edhe sukses janë të dukshme. Pas kësaj kryetari i SBASHK-ut ka përshëndetur pjesëmarrësit duke i përgëzuar për punën e përkushtimin e mandej i ka informuar edhe angazhimet aktuale dhe për detyrat konkrete në vijim. Kryetari bashkë me përfaqësuesit e tjerë nga stafi qendror kanë falënderuar prof. dr. Ahmet Kyçyku për angazhimin dhe kontributin e tij me vlerë rreth Kontratës Kolektive të Arsimit të Kosovës. Pas kësaj është kaluar në shpalosjen e rendit të punës sipas marrëveshjes nga takimi konsultativ me kryetarët e nivelit komunal dhe të Universiteteve. Pas këtij takimi përfaqësues të SBASHK-ut janë kyçur në takimin tjetër nga larg me anëtarët e Kuvendit të Sindikatës së Arsimit parauniversitar të Gjilanit. Kryetari i këtij Kuvendi Blerim Mehmeti ka përshëndetur kryetarin e SBASHK-ut, nënkryetaren , koordinatorin dhe gjithë pjesëmarrësit e këtij takimi e pastaj ka bërë një analizë të aktivitetit sindikal e arsimor në këtë komunë, por edhe ka vlerësuar lart angazhimet sindikale të stafit qendror në realizimin e kërkesave të anëtarësisë. Pas kësaj edhe në këtë takim është debatuar bazuar në aktivitetet e detyrat konkrete për të bërë përgatitje për realizimin e pushimeve për numrin e caktuar të anëtarëve edhe nga Gjilani e po ashtu kishte debate edhe lidhur me realizmin e trajnimeve të shumta nga larg.102372012 280091176691809 1985104283296595968 n
Edhe e premtja për stafin qendror ka shënuar mbajtjen e një varg takimesh të ndara nga larg .
Është nisur me Dragashin për të vazhduar me Klinën, Istogun, Deçanin, Mitrovicën e Skenderajn . Edhe në këto takime janë kyçur kryetari i SBASHK-ut Rrahman jasharaj, nënkryetarja Vjollca Shala , koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri dhe anëtarë të tjerë të stafit qendror. Kryetarët Xhevit Skenderi , Arif Elezi, Musli Blakaj, Burim Avdijaj, Isa Ismajli dhe Ramiz Polaci kanë bërë vlerësimin e angazhimeve sindikale në komunat e tyre dhe kanë shprehur respekt për punën e përkushtimin e stafit qendror në kryerjen me kohë të angazhimeve e detyrave në shërbim të anëtarësisë. Edhe në të gjithë këto takime të ndara kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka folur për punën dhe përkushtimin e kolegëve tanë kudo në Kosovë në mësimin në distancë dhe për aktivitetet sindikale në nivelin qendror e atë lokal. Nënkryetarja e SBASHK-ut Vjollca Shala dhe koordinatori për organizim të brendshëm u janë përgjigjur shumë pyetjeve të pjesëmarrësve në këto takime e që kishin të bënin lidhur me Kontratën Kolektive të Arsimit, me trajnimet dhe për çështje të tjera sindikale.
Stafi qendror i SBASHK-ut këtë të premte do të vazhdojë komunikimin nga larg me kolegët tanë edhe gjatë tri takimeve të ndara të radhës që pritet të mbahen në orët e mbrëmjes me Kuvendet e Sindikatës së Arsimit parauniversitar të Ferizajt ,Pejës dhe Podujevës.

102648441 591797494782076 1233835566022262784 n

Ma artikuj...

 1. Edhe të enjten ka vazhduar agjenda e takimeve nga larg
 2. U mbajtën takime nga larg me Kuvendet sindikale të katër komunave
 3. Takim i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Kastriotit (Obliqit)
 4. Në kuadër të realizimit të agjendës së re të takimeve nga larg
 5. SBASHK-u e përmbyll majin me një varg aktivitetesh në shërbim të anëtarësisë
 6. Agjenda e re e takimeve nga larg me nivelin sindikal komunal dhe Universiteteve
 7. Forcohet bashkëpunimi i federatave tjera sindikale me SBASHK-un
 8. U mbajt takim konsultativ me kryetarët e nivelit komunal dhe të Universiteteve
 9. Punë e përkushtim i SBASHK-ut edhe në ditët e festës
 10. Edhe vikendet SBASHK-u i ka kthyer në punë e angazhim
 11. Angazhim e përkushtim i SBASHK-ut edhe në komunën e Dragashit
 12. Edhe një takim nga larg me kryetarët e nivelit komunal dhe të Universiteteve
 13. Filloi me sukses trajnimi nga larg me kolegët tanë nga komuna e Dragashit
 14. Trajnimet e nisura dje kanë pasur rrjedhë të mbarë edhe të dielën
 15. Edhe në këtë vikend aktivitete të shumta të SBASHK-ut për anëtarësinë
 16. Edhe një takim nga larg me trajnerët e trajnimeve të licencuara të SBASHK-ut
 17. Përfunduan trajnimet me kolegët tanë nga Prishtina e Novobërda
 18. Takim konsultativ nga larg me kryetarët e nivelit komunal dhe Universiteteve
 19. Internacionalja e Arsimit (EI) mbajti takimin e radhës nga larg me sindikatat anëtare
 20. SBASHK-u vazhdon të realizojë kërkesat e anëtarësisë
 21. Takim nga larg me trajnerët e pesë trajnimeve të licencuara të SBASHK-ut
 22. Një kërkesë e SBASHK-ut lidhur me Ministrinë e Punës e Mirëqenies Sociale
 23. Përfundoi trajnimi për gjuhën shqipe dhe letërsinë me kolegët nga Novobërda
 24. SBASHK-u me një kërkesë konkrete për Kryeministrin Kurti
 25. Takim nga larg me Kryesinë e Sindikatës së Universiteteve (SUSHK)
 26. Edhe një aktivitet i SBASHK-ut me kolegët nga komuna e Novobërdës
 27. Takim me kryetarët e Kuvendeve komunale sindikale dhe të Universiteteve
 28. Konferencë nga larg e shumë sindikatave nga e tërë bota
 29. Po vazhdon me sukses trajnimi nga larg me kolegët tanë nga Novobërda
 30. Nuk kanë të ndalur angazhimet e SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë
 31. Takim nga larg i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Mitrovicës
 32. Takim nga larg me kryetarët e nivelit Komunal sindikal dhe të Universiteteve
 33. Takim nga larg me kolegët nga SHFMU “Emin Duraku” të Kaçanikut
 34. Të ndihmohet përfshirja e të gjithë nxënësve në mësimin nga larg
 35. Takim nga larg i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Prizrenit
 36. Takim nga larg i Këshillit Drejtues të SBASHK-ut
 37. Takim nga larg i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Obliqit
 38. Qasjet e reja me psikologë
 39. Takim nga larg me kolegët nga Shtërpca dhe Novobërda
 40. Takim nga larg i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Podujevës
 41. Kuvendi i Sindikatës së Arsimit Parauniversitar i Kamenicës mbajti takim nga larg
 42. Takim nga larg me Kuvendin sindikal të Arsimit Parauniversitar të Dragashit
 43. Lajm i keq për individët që nuk na duan, SBASHK-u ishte dhe është këtu
 44. Mbajti takim nga larg Kuvendi i Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Deçanit
 45. Takim nga larg me Kuvendin e Sindikatës së Arsimit Para universitar të Fushë Kosovës
 46. U mbajt takim nga larg edhe me kolegët nga Skenderaj
 47. Takim nga larg i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Gjakovës
 48. Internacionalja e Arsimit mbajti takim nga larg
 49. Takim nga larg i Kuvendit të sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Kaçanikut
 50. Takim nga larg i Kuvendit sindikal të Arsimit Parauniversitar të Shtimes

Butoni posht