Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Ministrja Nagavci u takua me përfaqësuesit e SBASHK-ut

U debatua për vaksinimin dhe për çështje të tjera aktuale në arsim

Prishtinë, 03.08.2021

SBASHK MASHTI222Ministrja e MASHTI-t , Arbërie Nagavci bashkë me anëtarë të Kabinetit të saj kanë zhvilluar një takim pune me kryetarin e SBASHK-ut Rrahman Jasharaj dhe zyrtarin ligjor Blendor Shatri.
Njëra nga temat e bashkëbisedës ishte çështja e vaksinimit të punëtorëve arsimor dhe të dy palët janë pajtuar që të dalin me apel përmes medieve drejtuar të punësuarve në arsim që të vaksinohen në mënyrë që të jenë të mbrojtur e të përgatitur për të nisur mbarë vitin e ri shkollor. Ministrja Nagavci dhe kryetari Jasharaj janë shprehur të bindur se të punësuarit në arsim do ta kuptojnë drejt këtë apel dhe do të vaksinohen duke u mbrojtur kështu nga Covid e për të dhënë kontribut meritor në rrjedhën e mbarë të procesit mësimor.
Në vazhdim të këtij takimi është bashkëbiseduar edhe lidhur me të punësuarit në arsim e që janë me 180 kredi. Ministrja Nagavci është deklaruar se Udhëzimi i fundit Administrativ për Normativin mbi Kuadrin Profesional në Arsimin e Përgjithshëm e ka zgjedhur drejt këtë çështje dhe se Udhëzimi është botuar në faqen zyrtare të MASHTI-t.
Në këtë takim është biseduar edhe për Udhëzimin Administrativ për Kalendarin Shkollor 2021/2022 dhe kryetari i SBASHK Jasharaj ka kërkuar që para finalizimit të tij të zhvillohet së paku një takim, në të cilin duhet të ftohet edhe përfaqësuesi i SBASHK dhe të përfillën idetë dhe propozimet e prezantuara nga kjo sindikatë duke kujtuar se ky udhëzim dhe vetë kalendari shkollor nuk bën të pësojnë ndryshime eventuale përmes ndonjë vendimi e aq më pak pa marrëveshje e pajtueshmëri nga SBASHK-u.
Lidhur m çështjen e mësimit plotësues pas një debati për këtë çështje është qartësuar se ky aktivitet mësimor u mbetet në kompetencë mësimdhënësve e shkollave dhe do të organizohet sipas vlerësimeve e nevojave që paraqitën pas periudhave mësimore.

U përmbyll me sukses një aktivitet shumë domethënës

Falënderim për SBASHK-un, shpalosje kujtimesh nëpër vite e dekada

Prishtinë, 13.07.2021
214792310 807967600085354 8141823452008532856 nSBASHK-u ka vazhduar edhe këtë vit me traditën e mirë për dërgimin në pushime meritore të një numri të konsideruar të anëtarëve në bregdetin shqiptar. Përgatitjet e bëra me kohë nga koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri, stafi qendror bashkë me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të universiteteve kanë bërë që ky aktivitet të ketë rrjedh dhe përfundim të mbarë për dy grupet e pushuesve që ishin shoqëruar me valët e detit shqiptar nga data 20 e deri më 25 qershor, gjegjësisht nga 27 qershori e deri më 2 korrik.
Një atmosferë e qetë dhe e shoqëruar me bashkëbisedat me humor të lehtë e me shpalosje kujtimesh për punë e përkushtim ne arsimimin e edukimin e brezave nëpër vite e dekada mbretëroi mes pushuesve në të tri grupet.
Kryetari i SBASHK-ut ka qëndruar dhe ka bashkëbiseduar edhe me pushuesit e këtij grupi që po vinin nga komuna të ndryshme të Kosovës."Ju përgëzoj për punën e përkushtimin në procesin mësimor gjatë gjithë këtij viti që ishte mjaft i vështirë e me plot sfida. Ju vazhduat rrugëtimin në misionin e shenjtë dhe prandaj meritoni respekt sot e gjithmonë", është shprehur kryetari Jasharaj në bashkëbisedë me pushuesit e grupit të tretë. Jasharaj ka falënderuar për angazhimet dhe kontributin e jashtëzakonshëm që ky aktivitet të ketë rrjedhë të mbarë koordinatorin për organizim të brendshëm Ymer Ymeri dhe anëtarët e stafit qendror Afërdita Ahmeti, Vjollca Shala, Blendor Shatri, Albina Arifi dhe Vlora Rexhepi Berisha që kontribuuan në mirëvajtjen e pushimeve. Jasharaj me fjalë respekti meritor është shprehur edhe për kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe kryetarin e Kuvendit të sindikatës së Universiteteve, të cilët janë angazhuar dhe kanë kontribuar në rrjedhën e mbarë të këtij aktiviteti. Kryetari Jasharaj ka vazhduar me bashkëbisedat me pushuesit duke bërë edhe foto për t'i ruajtur si kujtim nga këto pushime në bregdetin shqiptar. Stafi qendror ndjehet mirë edhe për faktin se edhe në pushimet e organizuara në verën e vitit 2021 kishte mjaft nga pushuesit që për të parën herë po ndodheshin ne bregdetin shqiptar dhe për këtë i ishin shumë mirënjohës SBASHK-ut.
viber image 2021 07 01 12 54 31Mediet i kishin dhënë hapësirë këtij aktiviteti për të cilin SBASHK kishte informuar opinionin përmes një informate për mediet, por edhe me deklarimet në TV e në mediet e shkruara të kryetarit Jasharaj.210699903 158499956344240 9007487078007174014 n
Një moment i veçantë gjatë pushimeve të grupit të tretë ishte takimi me katër kolegë nga Bujanovci, Qani Ramadani, Ahmet Hyseni, Ilmi Asllani dhe Ismail Pajaziti, të cilët u bënë pjesë e atmosferës së këndshme , që shoqërohej nga valët e qeta të detit shqiptar. Ata janë ndalur në takime të gjata duke bashkëbiseduar e përcjellë përvoja nga puna arsimore dhe duke parë nga afër se cilat janë mundësitë e bashkëpunimet në sferën e arsimit duke përmendur organizimin e mundshëm të trajtimeve të përbashkëta nga teknologjia , shkencat dhe njohuritë për mediet dhe rolin e tyre, pasi ato janë bërë pjesë e jetës së secilit nga ne. Kësaj atmosfere vëllazërore u janë bashkuar edhe kryetari i Kuvendit Komunal të Bujanovcit Enver Ramadani dhe profesori Agim Hasani, të cilët kanë vazhduar bashkëbisedat me anëtarët e SBASHK-ut, që po shënonin ditën e katërt të pushimit në bregdetin shqiptar. Të dy palët janë pajtuar që të shtojnë bashkëpunimin përmes aktiviteteve të ndryshme sindikale dhe përmes pjesëmarrjes në tryeza tematike për arsimin dhe në trajnime me qëllim të marrjes së njohurive të reja nga shkenca, teknologjia dhe arritjet e shënuara në arsim kudo në botë.
Kujtojmë se në grupin e parë të pushuesve ishin anëtarë tanë nga Mitrovica , Leposaviqi, Vushtrria, Prishtina, Universitetet, Filharmonia, Fusha e Kosovës , Obiliqi, Dragashi, Klina dhe Deçani, ndërsa në grupin e dytë ishin kolegët e koleget tona nga Kaçaniku, Ferizaj, Shtërpca, Shtimja, Mitrovica, Zveqani, Skenderaj, Drenasi, Malisheva, Teatri i Gjakovës, Istogu, Peja, Rahoveci, Prizreni, Podujeva, Prishtina, Qendra e studentëve, Obiliqi, Lipjani dhe nga Universiteti. Në grupin e tretë kanë ardhur pushues nga Kamenica, Gjilani, Gjakova,Novobërda, Vitia, Kllokoti, Malisheva, Suhareka , Vushtrria, Obiliqi , Hani i Elezit, Prishtina, Klina , Juniku , Peja, Mamusha dhe Dragashi.211911140 976090619838525 3126162171715007371 n
Shumë nga pushuesit kanë treguar përshtypjet duke i lënë ato të shkruara dhe një pjesë e tyre do të botohen në ueb faqen dhe në gazetën e SBASHK-ut "Arsimimi sot" të muajit korrik .

ETUCE vazhdon aktivitetet me sindikata anëtare

Sfidat dhe mundësitë e sindikatave të arsimit sot dhe pas pandemisë

Prishtinë, 08.07.2021
7korrik4Para se të fillonte zyrtarisht tryeza e rrumbullakët, pjesëmarrësit nga të gjitha shtetet e Evropës Lindore dhe asaj Qendrore kanë lartësuar kujtimin me një minutë heshtje për të gjithë veprimtarët e arsimit që Covid-19 i ndau nga ne, por ata do të jenë gjithmonë në kujtesën e miliona sindikalistëve të arsimit nga gjithë vendet e Evropës. ETUCE kishte kërkuar edhe nga SBASHK që të dërgohen fotot e kryetarit të ndjerë Ali Shabanaj dhe veprimtarëve Bislim Behrami e Besnik Krasniqi, të cilët vdekja i ndau nga ne, por i përjetshëm mbetet kujtimi për ta.
Pas kësaj ka filluar punimet kjo ngjarje e organizuar nga Komiteti i Sindikatave të Arsimit të Evropë, i cili që nga koha kur sistemi arsimor po funksiononte në kushte tepër të vështirësuara nga Covid 19 ka shpeshtuar takimet nga larg me sindikatat anëtare me qëllim që të informojë e të mbështes të 11 milionë anëtarët e saj në përpjekjet për arritje sa më të mëdha dhe për përballje të suksesshme me sfidat e shumta që u krijuan nga pandemia, që rëndoi shumë situatën në arsim, por edhe në gjithë sektorët tjerë. Në kuadër të këtij angazhimi e për t'i dhënë hapësirë meritore diskutimeve, prezantimit të informacioneve, këmbimit të përvojave,përgatitjes së Rezolutave dhe aktiviteteve të përbashkëta, ETUCE organizon tryeza të rrumbullakëta me numër të caktuar sindikatash bazuar në shtrirjen e tyre gjeografike.7korrik
Një tryezë e tillë është mbajtur me 7 dhe 8 korrik me pjesëmarrjen e sindikatave anëtare nga e gjithë Evropa Qendrore dhe Lindore (EQL). Këtë vit, tryeza e rrumbullakët e EQL-së, e kryesuar nga Lary Flanagan, kryetar i ETUCE, u fokusua në temën "Sindikatat e Arsimit marrin drejtimin (udhëheqjen) në rimëkëmbjen e qëndrueshme nga pandemia COVID-19: Sfidat dhe mundësitë në kohën pas-COVID-19".
Kontribut në rrjedhën e kësaj ngjarjet ë rëndësishme ka dhënë edhe drejtorja e përgjithshme e ETUCE, Suzan Flocken.
Ngjarja dyditore mundësoi debatin dhe arriti të përmbledh çështjet me të cilat përballen mësuesit dhe personeli tjetër arsimor, si dhe përfaqësuesit e tyre në Evropën Qendrore dhe Lindore në këto kohë të vështira të krizës globale. Sindikatat pjesëmarrëse në këtë tryezë të rrumbullakët e arsimit kanë hedhur themelet për punën e ardhshme të Rrjetit të Evropës Qendrore dhe Lindore ETUCE.
Pjesë e kësaj tryeze të rrumbullakët ishte edhe SBASHK-u që është përfaqësuar nga Vjollca Shala, Vlora Rexhepi Berisha dhe Nora Ajeti.
7korrikkShumë nga përfaqësuesit e sindikatave pjesëmarrëse në këtë tryezë kanë deklaruar se situata aktuale në arsimin e shteteve të tyre nuk është e lehtë ngase janë shtuar vështirësitë nga shkaku i problemeve të mëdha që solli pandemia dhe se kërkohet angazhim shtesë i sindikatave, por më shumë se kjo i institucioneve të shteteve nga e tërë Evropa për tejkalimin e sfidave dhe për rimëkëmbje pas pandemisë duke pasur në fokus edhe buxhetin e mjaftueshëm dedikuar sistemit arsimor dhe ndihmës konkrete për përballje të suksesshme me sfidat e kohës e që ishin e do të jenë të shumta.

Takim i jashtëzakonshëm i sindikatave të arsimit të Evropës

Edvards -Të bashkuar ishim dhe mbetemi zë i fuqishëm sindikal

Prishtinë, 05.07.2021
211977337 1166188687125322 5587573256941295043 n 2ETUCE kishte mbajtura Konferencën nga larg me pjesëmarrjen e të gjitha sindikatave të arsimit nga shtetet e Evropës. Pjesë e kësaj ngjarjeje të rëndësishme të arsimit ishte edhe SBASHK i përfaqësuar nga nënkryetarja Vjollca Shala dhe koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri dhe me te drejtën e 21 votave. Pas raportit të punës për periudhën mes dy Konferencave zgjedhore ishte zvilluar debat përmbajtjesor dhe ishin vendosur objektivat për angazhim në kushte tepër të vështirësuara nga Covid. Për të përgatitur e miratuar Rezoluta e dokumente të rëndësihme ishte menduar që pjesa e dytë e kësaj Konference të mbahej me praninë e delegatëve në Bruksel, por nuk janë krijuar ende rrethanat për këtë dhe prandaj vazhdimi i kësaj ngjarjeje u zhvillua nga larg duke filluar më 5 korrik. 210559276 189097253164904 4063347492044563258 n 2Këtë takim të rëndësishëm e ka shpallur të hapur kryetari i ETUCE Larry Flanagan , i cili ka kujtuar se sektori i arsimit duhet të adresojë kërkesat për tejkalimin e pasojave të pandemisë. Ai ka shtuar duke thënë Konferenca është një mundësi, për organizatat anëtare të ETUCE të diskutojnë dhe aprovojnë strategjitë se si të adresojnë sfidat ekzistuese të profesionit të mësimdhënies në kontestin e regjenerimit të Covid-19.
Takimit ju drejtua edhe Sekretari i përgjithshëm i EI –së David Edvards,i cili tha se sektori i arsimit është nga më të goditurit nga pandemia Covid-19.'' Kjo krizë ka sfiduar mësimdhënësit dhe personelin tjetër arsimor në mënyra të ndryshme. Mësimdhënësit duhet të kenë prioritet në vaksinimin kundër Covid-19. Në disa vende mungon numri i duhur i vaksinave dhe akoma nuk ka filluar vaksinimi i mësimdhënësve. Ne duhet të qëndrojmë së bashku ngase së bashku kemi zë dhe jemi më të fuqishëm'', ka apeluar sekretari i përgjithshëm i Internacionales të Arsimit David Edvards.
211027240 4123122481105970 5666374234594428753 n 2Edhe drejtorja e përgjithshme e Komitetit të Sinikatave të Arsimit të Evropës Suzan Flocken ka dhënë kontributin e saj në këtë ngjarje të rëndësishme. Ajo, ndër të tjera ka thënë se pandemia ka ndikuar negativisht në të gjitha nivelet në sektorin e arsimit te mësimdhënësit, te nxënësit dhe stafi tjetër arsimor. Personeli arsimor ishte e përkushtuar për të tejkaluar sfidat dhe për të dhënë kontribut që të ketë sa më shumë arritje në këto rrethana të vështirësuara. "Sindikatat duhet të qëndrojnë të bashkuara sepse kështu jemi më të fuqishëm dhe përmes dialogut social, demokracisë dhe solidaritetit do t'ia dalim", është shprehur drejtorja Flocken. Pjesëmarrësit kanë vlerësuar se kjo Konferencë është mundësi që organizatat anëtare të ETUCE të diskutojnë dhe miratojnë strategji se si të adresojnë sfidat ekzistuese dhe të ardhshme të profesionit të mësuesit në kontekstin e rimëkëmbjes Covid-19. Do të jetë gjithashtu rasti për të miratuar dokumente të rëndësishme të politikës që i japin ETUCE-së dhe organizatave të saj anëtare një bazë të fortë për të zbatuar programin e saj gjatë mandatit aktual.
Gjatë dy ditëve të kësaj Konference delegatët do të diskutojnë dhe do të angazhohen të adresojnë gjithë çështjet dhe sfidat e kërkesat aktuale dhe zgjidhja e tyre mund të arrihen vetëm nëse do të ketë mbështetje dhe angazhim të vazhdueshëm e konkret të qeverive nga të gjitha shtetet.209618443 4389076454483231 6816654547302714082 n

Dy aktivitete të veçanta të SBASHK-ut gjatë vikendit të 19 qershorit

Vazhdon angazhimi në shërbim të anëtarësisë

Prishtinë,21.06.2021
viber image 2021 06 21 10 35 37Kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Mitrovicës, Isa Ismajli në marrëveshje me kryesinë dhe anëtarët e këtij Kuvendi kanë organizuar trajnimin "Edukimi dhe menaxhimi mjedisor në Arsimin Parauniversitar ". Ky aktivitet është zhvilluar në Durrës dhe është mbuluar nga buxheti i sindikatës komunale. Në hapje të këtij aktiviteti kryetari i Kuvendit Isa Ismajli ka falënderuar SBASHK-un për gjithë angazhimet në shërbim të anëtarësisë dhe ka falënderuar trajnerin Agim Hasani për angazhimin dhe kontributin që ky aktivitet të ketë rrjedhë të mbarë. Ai ka treguar se ky aktivitet po realizohet me pajtueshmërinë e plotë të gjithë pjesëmarrësve, që janë anëtarë të Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Mitrovicën dhe se shpenzimet e qëndrimit këtu mbulohen nga buxheti i sindikatës komunale. Koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri ka përgëzuar kolegun Isa dhe gjithë pjesëmarrësit për këtë aktivitet dhe duke përshëndetur në emër të SBASHK-ut trajnerin Hasani është shprehur i bindur se ai do të arrij të realizojë në tërësi objektivat e këtij trajnimi. Koordinatori Ymeri ka shtuar se ky aktivitet dhe mënyra e organizimit të tij është shembull i mirë se si një Kuvend i Sindikatës së Arsimit Parauniversitar mjetet nga buxheti vetanak i dedikon për një aktivitet të qëlluar për ngritjen e vazhdueshme profesionale të anëtarëve të vet.
Po në vikendin e 19 qershorit SBASHK-u në bashkëpunim me Organizatën Ndërkombëtare tё Punës (ILO) ka nisur një aktivitet tjetër.
Është fjala për punёtorinё treditore pёr trajnimin e trajnerëve pёr programin e trajnimit "Roli i mёsimdhёnёsve pёr mbrojtjen e fëmijëve nga format e rrezikshme tё punёs"202606970 313108767072878 3019315808003599686 n
Pjesëmarrёs nё punëtori ishin mёsimdhënёsit kandidatё pёr trajnerё nga SBASHK-u tё tё gjitha regjioneve tё Kosovёs, pastaj pёrfaqёsues nga MASHT-i, ILO dhe SBASHK-u.
Sesionin e punёtorisё e hapi Nёnkryetarja e SBASHK-ut Vjollca Shala e cila i pёrshёndeti pjesmarrёsit dhe i njoftoj pёr qёllimin e programit tё trajnimit .Pjesëmarrës nё punёtori ishin edhe kryetari i nivelit tё arsimit fillor dhe tё mesёm tё ulёt tё Kosovёs Blerim Mehmeti dhe zyrtarja e SBASHK-ut Vlora Rexhepi Berisha.
Përfaqësuesja e ILO-s Lindita Boshtrakaj dhe Selim Mehmeti gjatё tre ditёve tё punёtorisё do t'i trajnojnё mёsimdhёnёsit kandidatё pёr trajnerё nё programin e trajnimit "Roli i mёsimdhёnёsve pёr mbrojtjen e fëmijëve nga format e rrezikshme tё punёs".
Qёllimi i programit tё trajnimit ёshtё rritja e kapacitetit tё mёsimdhёsve nё realizimin e praktikave efikase tё mёsimdhёnies qё ndihmon nё parandalimin e punёs sё fёmijёve dhe eliminimin e pёrfshirjes sё tyre nё punё tё rrezikshme dhe tё ndaluara dhe tërheqjen dhe riintegrimin e tyre nё procesin e tё nxёnit.
SBASHK-u nё njё tё ardhme tё afёrt do t'i bashkëngjitet edhe ky trajnim i cili do tё akreditohet nё MASHT. Tani SBASHK-u do tё ketё tetё programe trajnimi pёr mёsimdhёnёsit e Kosovёs dhe kjo do të jetë ndihmesë e madhe që ata të marrin njohuri të reja, të jenë edhe më të përgatitur për procesin mësimor e po ashtu edhe do të arrijnë të sigurojnë orët e duhura të trajnimeve për licencën e punës dhe për gradimet.

SBASHK-u në takim me Ministrin Vitia

Viti i ri shkollor me punëtorë arsimor të vaksinuar

Prishtinë,18.06.2021
MSHMinistri i Shëndetësisë Arben Vitia bashkë me zv/ministren Dafina Gexha Bunjaku dhe koordinatoren për vaksinimin Arbëresha Nela kanë pritur në një takim kryetarin e SBASHK-ut Rrahman Jasharaj , nënkryetaren Vjollca Shala dhe zyrtaren Vlora Rexhepi Berisha.
Ministri Vitia ka njoftuar përfaqësuesit e SBASHK-ut lidhur me rrjedhën e procesit të vaksinimit duke theksuar se procesi po ecën sipas dinamikës së paraparë dhe se do të vazhdohet me përkushtim në mënyrë që edhe punëtorët e arsimit të vaksinohen me kohë dhe sipas dinamikës së paraparë.
Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj falënderoj Ministrin Vitia për përkushtimin në mënyrë që angazhimi i përbashkët që punëtorët e arsimit të jenë në prioritet të vaksinimit të realizohet dhe kështu viti i ri shkollor të na gjej me punëtorë arsimor të vaksinuar dhe të mbrojtur nga pandemia. Ky do të ishte moment i mirë dhe do të ndikonte shumë që viti i ri shkollor të ketë nismë të mbarë dhe mësimi të zhvillohet në institucione arsimore. Jasharaj iu drejtua Ministrit Vitia edhe me kërkesën e mijëra punëtorëve të arsimit që të kjo Ministri të punojë me përkushtim lidhur me funksionalizimin e Ligjit për Sigurime Shëndetësore ngase ky Ligj është tepër i nevojshëm për punëtorët arsimor, por edhe për të gjithë të punësuarit në Kosovë.
Ministri Vitia ka deklaruar se Ministria që ai drejton është e përkushtuar në angazhimet lidhur me këtë Ligj, por proceduarat dhe infrastruktura gjegjëse ligjore dhe aktet nënligjore e proceduarat tjera që ndërlidhën me këtë Ligj natyrshëm kërkojnë kohë dhe hapësirë , por nuk mungojnë angazhimi dhe përkushtimi që ky Ligj të funksionalizohet kur të realizohen gjithë aktivitetet dhe proceduarat gjegjëse.

U mbajt Kuvend zgjedhor në Skenderaj

Respekt meritor për angazhimet dhe arritjet e SBASHK-ut

Prishtinë, 18.06.2021
logoTë enjten e 17 qershorit ka vazhduar realizimi i agjendës së Kuvendeve zgjedhore në kuadër të vitit zgjedhor në SBASHK me mbajtjen e Kuvendit zgjedhor në Skenderaj. Para këtij takimi kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj, nënkryetarja Vjollca Shala dhe kryetari i Kuvendit të sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Skenderajn Ramiz Polaci janë takuar me Drejtorin e DKA-së për këtë komunë Blerim Latifi . Ata kanë bashkëbiseduar për situatën aktuale në arsim dhe për bashkëpunimin dhe arritjet e përbashkëta në realizimin e kërkesave të punëtorëve arsimor në këtë komunë. Drejtori Latifi ka zhvilluar një bashkëbisedë edhe me pjesëmarrësit në Kuvendin zgjedhor duke u përgjigjur në pyetjet e tyre. Ai ka vlerësuar lart angazhimin dhe përkushtimin e kryetarit të SBASHK-ut, të stafit qendror dhe të kryetarit të sindikatës së nivelit komunal Polaci.
Pas këtij takimi ka nisur me punimet Kuvendi zgjedhor. Kryetari i këtij Kuvendi Ramiz Polaci ka përshëndetur kryetarin dhe nënkryetaren e SBASHK-ut duke i përgëzuar në merr të gjithë anëtarësisë në Skenderaj për angazhimet e përkushtimin e pastaj ka nisur të shpalos pikat e rendit të punës duke prezantuar fillimisht raportin e punës për aktivitetin 4 vjeçar sindikal dhe raportin financiar. Pjesëmarrësit e këtij Kuvendi kanë aprovuar të dy këto raporte e pastaj është kaluar në pjesën e dytë të takimit për t'u zhvilluar procesi zgjedhor. Në garën mes dy e më shumë kandidatëve e me votën e lirë e të fshehtë janë zgjedhur organet udhëheqëse të këtij Kuvendi, Komisioni mbikëqyrës, delegatët e Kongresit dhe përfaqësuesit e Skenderajt në Këshillin Drejtues të SBASHK-ut.
Duke e vlerësuar angazhimin dhe përkushtimin e tij Kuvendi ka rizgjedhur Ramiz Polacin kryetar edhe për një mandat , ndërsa nënkryetare është zgjedhur Flaureta Neziri. Janë zgjedhur edhe tre anëtarë të Komisionit mbikëqyrës , tre delegatë për Kongresin e SBASHK-ut dhe dy përfaqësues nga Skenderaj për këshillin Drejtues.
Në mbyllje të këtij Kuvendi zgjedhor Polaci është falënderuar për besimin e dhënë dhe ka premtuar vazhdimin e angazhimeve bashkë me kryesinë në shërbim të anëtarësisë. Ai i ka propozuar Kuvendit që duke u nisur nga fakti se kryetari Jasharaj ka prezantuar në mënyrë të denjë bashkë me gjithë stafin qendror të SBASHK-ut kërkesat e anëtarësisë të kandidohet nga ky Kuvend për kryetar edhe në mandatin e radhës. Pjesëmarrësit e kanë mbështetur këtë propozim me vota unanime dhe duartrokitje. Kryetari Jasharaj është shprehur i nderuar për këtë përkrahje dhe ka premtuar se do të vazhdojë angazhimet dhe bashkë me stafin qendror, me kryetarët e nivelit komunal sindikal e të Universiteteve dhe me gjithë anëtarësinë do të vazhdojnë rrugëtimin drejt arritjeve të reja.

U mbajt Kuvendi zgjedhor në Lipjan

Respekt për angazhimet e SBASHK, detyra konkrete për të ardhmen

Prishtinë,17.06.2021
Screenshot 2021 06 17 102939Duke realizuar agjendën e mbajtjes së Kuvendeve zgjedhore për Arsimin Parauniversitar në komunat e Kosovës. Të mërkurën e 16 qershorit është mbajtur Kuvendi zgjedhor për komunën e Lipjanit. Ishte ky moment i mirë që të bëhet analizë e angazhimeve, sfidave dhe arritjeve të kryetarit , kryesisë dhe Kuvendit të sindikatës së Arsimit Parauniversitar në këtë komunë dhe në nivelin qendror. Kryetari i këtij Kuvendi , Emrush Ahmeti ka prezantuar para pjesëmarrësve një raport të detajuar të angazhimeve , i cili është vlerësuar lart nga pjesëmarrësit. Kryetari Ahmeti ka prezantuar edhe raportin financiar duke e ndarë nëpër vite, i cili po ashtu është aprovuar nga pjesëmarrësit e këtij Kuvendi. Ai pastaj ka përshëndetur në emër të gjithë sindikalistëve të arsimit të Lipjanit kryetarin e SBASHK-ut Rrahman Jasharaj dhe koordinatorin për organizim të brendshëm Ymer Ymeri.
Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj në fjalën përshëndetëse është shprehur se ndjehet krenar që ka pasur nderin të punojë në shërbim të anëtarësisë me kryetarin Emrush Ahmeti, i cili prezantuar në mënyrë të denjë shqetësimet dhe kërkesat e anëtarësisë së SBASHK-ut nga kjo komunë dhe ka dhënë kontribut të çmuar në realizimin e këtyre kërkesave. Pas kësaj koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri është përgjigjur në pyetjet e pjesëmarrësve dhe ka dhënë sqarime lidhur me rrjedhën e procesit zgjedhor dhe rregullat konkrete që janë të sqaruara në Statutin e SBASHK-ut.
Në pjesën e dytë të këtij Kuvendi është kaluar në procesin zgjedhor. Në garën mes dy e më shumë kandidatëve e përmes votës së fshehtë është zgjedhur kryetari, nënkryetarja, kryesia , Komisioni mbikëqyrës , delegatët për Kongresin dhe përfaqësuesit nga Lipjani në Këshillin Drejtues të SBASHK-ut.Screenshot 2021 06 17 102711 Pjesëmarrësit duke shprehur respektin meritor për punë dhe angazhimin e Emrush Ahmetit e kanë zgjedhur atë për kryetar edhe për mandatin e ardhshëm katër vjeçar. Nënkryetare, po ashtu përmes votës së fshehtë, është zgjedhur Valbona Kryeziu.
Në vazhdim të këtij takimi është bashkëbiseduar për aktivitetet në vijim dhe ishte mendim i përbashkët se pas kryerjes së agjendës së zgjedhjeve nëpër komunat e Kosovës dhe në Universitete do të përgatitet një agjendë e Kuvendeve të punës për t'u zhvilluar bashkëbisedë e hapur në mënyrë që të jepen ide konkrete të angazhimeve sindikale në nivelin komunal dhe atë qendror.
Duke vlerësuar angazhimin dhe përkushtimin e kryetarit Jasharaj pjesëmarrësit e këtij Kuvendi kanë shprehur idenë që ai të propozohet në këtë detyrë edhe në mandatin e radhës . Kryetari i SBASHK-ut është shprehur se vlerëson lart këtë respekt dhe besimin e kolegëve nga Lipjani dhe se do të vazhdojë me angazhimet për të arsyetuar besimin e anëtarësisë.Screenshot 2021 06 17 102634

U mbajt Kuvendi zgjedhor në Ferizaj

Kryetar u zgjodh Fejzullah Vranovci e nënkryetar Arben Hyseni

Prishtinë,14.06.2021
viber image 2021 06 14 11 22 39Në Ferizaj është mbajtur Kuvendi zgjedhor i sindikatës së Arsimit Parauniversitar për këtë komunë. Në hapje të këtij takimi kryetari i këtij Kuvendi Rexhep Sadiku ka përshëndetur kryetarin e SBASHK-ut Rrahman Jasharaj , koordinatorin për organizim të brendshëm Ymer Ymeri, duke shprehur respekt të lartë për përkushtimin dhe angazhimin e tyre në shërbim të realizimit të kërkesave të anëtarësisë. Ai ka falënderuar edhe kryetarët e shoqatave sindikale për pjesëmarrje në këtë takim zgjedhor e pastaj ka shpalosur raportin e punës dhe atë financiar për katër vite. Kryetari Sadiku është shprehur se SBASHK-u kishte dhe ka përkrahje të fuqishme nga punëtorët arsimor në Ferizaj. " Me unitet e përkushtim jemi angazhuar dhe kemi arritur rezultate të shumta në realizimin e kërkesave të anëtarësisë falë koordinimit dhe bashkëpunimit të vazhdueshëm me stafin qendror dhe kontributit të përfaqësuese tanë në organet gjegjëse të SBASHK-ut në nivelin komunal dhe atë qendror", është shprehur kryetari Sadiku. Pas kësaj ai ka prezantuar edhe raportin financiar për katër vite , i cili bashkë me raportin e punës është aprovuar njëzëri nga anëtarët e këtij Kuvendi.
Pas kësaj kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj në fjalën e tij përshëndetëse ka përgëzuar koleget e kolegët në Ferizaj për punën, përkushtimin, unitetin dhe arritjet e shumta. Ai ka shprehur respekt meritor edhe për kryetarin Rexhep Sadiku duke vlerësuar lart angazhimin e tij në nivelin lokal dhe qendror. "Ndjehem krenar që kam pasur nderin të angazhohem në shumë aktivitete bashkë me Rexhën. Ai në momentet më sfiduese gjente fjalë inkurajimi dhe krijonte atmosferë zelli e përkushtimi", ka thënë Jasharaj për të shpalosur pastaj disa nga angazhimet dhe aktivitetet aktuale në shërbim të anëtarësisë e duke u shprehur i sigurt se me unitetin që përkushtimin që ka SBASHK në Ferizaj dhe tërë Kosovën çdo sfidë do të kalohet suksesshëm dhe do të shënohen arritje edhe në të ardhmen në shërbim të anëtarësisë.
Pas kësaj disa nga pjesëmarrësit kanë bërë pyetje lidhur me çështje nga Kontrata Kolektive dhe për çështje të tjera sindikale . në këto pyetje është përgjigjur koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri, i cili pastaj ka dhënë sqarime edhe lidhur me procesin zgjedhor, i cili ka filluar me garën mes kandidatëve për kryetar . Me votën e fshehtë e të lirë ky Kuvend ka zgjedhur për kryetarë Fejzullah Vranovcin, kurse për nënkryetar Arben Hysenin. Po ashtu me votë të fshehtë e të lirë janë zgjedhur edhe anëtarët e kryesisë , përfaqësuesit për Ferizajn në Këshillin Drejtues dhe delegatët për Kongresin e SBASHK-ut.
Kryetari i zgjedhur Vranovci ka falënderuar Kuvendin për besimin e dhënë dhe është shprehur se do të vazhdojë rrugëtimin e angazhimit duke qenë i sigurt se edhe në të ardhmen do ta ketë mbështetjen e gjithë anëtarësisë dhe do të komunikojë në vazhdimësi me ish kryetarin Sadiku dhe me stafin qendror e me kolegët e tij nga e tërë Kosova. Ai duke shprehur respekt të lart për angazhimin nëpër vite të Rexhep Sadikut e ka propozuar atë për kryetar nderi, propozim të cilin me duartrokitje e kanë aprovuar gjithë të pranishmit.
Duke shprehur respekt për punën , angazhimin dhe përfaqësimin me sukses të kërkesave të anëtarësisë , ky Kuvend ka kandiduar edhe për një mandat Rrahman Jasharajn për kryetar të SBASHK-ut. Kryetari Jasharaj është shprehur i nderuar dhe krenar për këtë mbështetje duke premtuar se do të vazhdojë me angazhimet dhe bashkë me stafin qendror do të punojë e angazhohet pa u ndalur për ta ruajtur besimin që anëtarësia ka për ta.

Përfundoi takimi dyditor nga larg i sindikatave të arsimit nga e tërë bota

Ne nuk mund të ndryshojmë planetin, por mund të kontribuojmë për të mirën e tij

Prishtinë, 09.06.2021

197344172 6453174011375127 7299842775620917928 nRrjeti kërkimor i EI-së ka prezantuar edhe në ditën e dytë të takimit të gjeturat nga hulumtime për çështje të rëndësishme për arsimin në shumë shtete nga të gjitha pjesët e botës. Përfaqësuesit e sindikatave të arsimit nga gjithë vendet anëtare kanë dëgjuar me vëmendje hulumtimet, kërkimet dhe rezultatet që kanë dalë nga kjo veprimtari shumë e rëndësishme. Është dëgjuar me vëmendje edhe hulumtimi që është bërë lidhur me klimën dhe ngrohjen globale dhe si detyrë për të gjithë mësimdhënësit e botës është motoja se ne nuk mund të ndryshojmë planetin, por mund të kontribuojmë për të mirën e tij . Në mbyllje të këtij takimi dyditor është thënë se do të vazhdohet me hulumtimet nga Rrjeti kërkimor i EI-së dhe do të shtrohen edhe çështje të tjera me rëndësi në punën hulumtuese të tyre duke përgatitur kështu hulumtime e dokumente që janë mbështetje e mirë për aktivitetet konkrete sindikale në tërë botën.198418627 383466326424390 8929223581463909158 n

Edhe në qershor po vazhdohet me trajnimet e licencuara

Në përpjekje të vazhdueshme për njohuri të reja

Prishtinë,05.06.2021
195569017 151457323676646 7617143175146590583 nGjatë gjithë muajve të këtij viti mësimor SBASHK ka organizuar trajnime sipas vullnetit të mësimdhënësve nga e tërë Kosova. Ky aktivitet po vazhdon edhe në fillimet e muajit qershor. Risi për këtë aktivitet është fillimi i trajnimit "Edukimi dhe Menaxhimi Mjedisor ne Arsimin Parauniversitar" me trajnerin Agim Hasani. Të shtunën e 5 qershorit kanë nisur me këtë aktivitetet edhe tri grupe të ndara me trajnimin "Roli i aktiviteteve kreative në mësimdhënie dhe zbatimi i tyre në shkollat fillore" me trajneret Zahide Hamiti Krasniqi , Hanife Shorra dhe Hata Shala, kurse nga e hëna me kolegët tanë të komunitetit turk do të nis po ky trajnim i udhëhequr nga trajnerja Esengul Dinovci .
Edhe kësaj radhe me pjesëmarrësit e këtij aktiviteti kanë bashkëbiseduar kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj dhe koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri. Kryetari Jasharaj duke bashkëbiseduar me pjesëmarrësit në trajnimin "Edukimi dhe menaxhimi mjedisor në Arsimin Parauniversitar" ka falënderuar prof. Agim Hasani, që është ekspert i kësaj fushe, për angazhimin dhe përkushtimin. Jasharaj po ashtu ka shprehur respekt për punën e angazhimin e punëtorëve të arsimit në procesin mësimor në këto kushte të vështirësuara nga pandemia e po ashtu i ka përgëzuar për vullnetin e entuziazmin që të jenë pjesë e këtij aktiviteti si përpjekje e vazhdueshme për të arritur njohuri të reja . Kryetari Jasharaj ka shprehur respekt meritor edhe për koordinatorin për organizim të brendshëm Ymer Ymeri dhe gjithë stafin qendror , të cilët po bëjnë angazhime të vazhdueshme për rrjedhën e mbarë të këtij aktiviteti. Ai ka falënderuar për angazhimet e vazhdueshme në shërbim të anëtarësisë ehde kryetarin e kUvendit të sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Malishevën Skënder Gashin. Koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri u është përgjigjur pyetjeve të pjesëmarrësve që kishin të bënin për rrjedhën e trajnimeve, por edhe për çështje sindikale, ndërsa kryetari për Malishevën Skënder Gashi ka përshëndetur pjesëmarrësit në trajnim nga Malisheva dhe komnat tjera e pastaj ka kujtuar disa nga angazhimet e SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë duke shtuar se punëtorët arsimor janë mirënjohës dhe shprehin respekt të lartë për këtë kontribut të stafit qendror . Trajnimi "Roli i aktiviteteve kreative në mësimdhënie dhe zbatimi i tyre në shkollat fillore" falë përkushtimit të SBASHK-ut dhe veprimtares sindikale Esingul Dinovci do të organizohet edhe për kolegët tanë të komunitetit turk , të cilët të jhënën do të nisin me këtë aktivitet .

196267754 480943716343750 7050588926351234473 n

 

Ma artikuj...

 1. Takim nga largësia i Edukimit Internacional (EI)
 2. Takim me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe atë të Universiteteve
 3. Edhe në këtë vikend po vazhdohet me trajnimet
 4. Rrjedhë e mbarë e një aktiviteti të veçantë të SBASHK-ut
 5. SBASHK po vazhdon me organizimin e trajnimeve
 6. Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara e ka shpallur vitin 2021 si "Vit Ndërkombëtar për Eliminimin e Punës së Fëmijëve"
 7. Sindikatat e shteteve të Ballkanit alarmojnë ETUCE-n për vështirësitë e shumta
 8. Aktivitete të shumta edhe në ditën e dytë të vikendit
 9. SBAShK-u vazhdon me realizimin e kërkesave të anëtarësisë
 10. U mbajtën Kuvende zgjedhore në Viti e Klinë
 11. SBASHK letër publike Ministrit të Punës dhe Financave Hekuran Murati
 12. SBASHK-u vizitoi Asociacionin e Komunave të Kosovës
 13. SBASHK-u lidhur me dy vendime të pa analizuara mirë të Institucioneve
 14. Dëshmi e përkushtimit të jashtëzakonshëm të stafit qendror të SBASHK-ut
 15. Mbledhja e radhës me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të Universiteteve
 16. SBASHK ka rinisur me një aktivitet të rëndësishëm për anëtarësinë
 17. Ministrja Nagavci vizitoi SBASHK-un
 18. Një trajnim i ri i SBASHK-ut u aprovua nga KSHLM-ja
 19. SBASHK u takua me Ministrin e Shëndetësisë z.Vitia
 20. Falënderojmë Qeverinë shqiptare, presim takim me Ministrin Vitia
 21. Konferencë tematike e Komitetit të Sindikatave të Arsimit të Evropës (ETUCE)
 22. SBASHK u takua me Ministren e MASHTI-it Arbërie Nagavci
 23. Sindikatat e arsimit nga e tërë bota bashkëbisedojnë për situatën aktuale në arsim
 24. Viti 2021, vit zgjedhor në SBASHK
 25. Takimi i 13 marsit me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të Universiteteve
 26. SBASHK me aktivitete të shumta kujton dhe uron ditën e madhe të mësuesit
 27. Takimi me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të Universiteteve
 28. Komiteti Evropian i Sindikatave për Arsim (ETUCE) i drejtohet Hotit e Likajt
 29. Komiteti i Sindikatave të Arsimit të Evropës mbështet kërkesat e SBASHK-ut
 30. Trajnimi i programeve kompjuterike edhe për kolegët në Mitrovicë
 31. U mbajt mbledhja e jashtëzakonshme e Këshillit Drejtues
 32. SBASHK vazhdon t’i përgjigjet vullnetit të anëtarësisë nga e tërë Kosova
 33. SBASHK realizon kërkesën e kolegëve nga Lipjani e Malisheva
 34. SBASHK vazhdon me aktivitetin e trajnimeve edhe në vitin 2021
 35. SBASHK u takua me deputeten dhe zv/kryetare e Grupit Parlamentar të AAK-së
 36. Vazhdojnë me trajnimet edhe në ditët e fundit të këtij viti
 37. Takime përmbyllëse të Kryesisë dhe Këshillit Drejtues te SBASHK-ut
 38. Dy grupe përfunduan trajnimet e nisura vikendin e kaluar
 39. Takim me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe Universiteteve
 40. Përfunduan me sukses trajnimet e filluara në vikendin e kaluar
 41. Pesë grupe mësimdhënësish filluan trajnimet të shtunën e 12 dhjetorit
 42. Konferenca zgjedhore e Sindikatave të Arsimit të Evropës
 43. SBASHK- Në kalendarin për këtë vit shkollor e hëna është ditë pushimi
 44. Po përmbyllën me sukses trajnimet filluara me 14 nëntor
 45. Entuziazëm e përkushtim drejt arritjeve të reja
 46. Ka përfunduar me sukses trajnimi për tri grupe të mësimdhënësve
 47. Delegacioni i SBASHK-ut u takua me Ministrin Likaj
 48. SBASHK vazhdon të realizojë kërkesat e mësimdhënësve për trajnime
 49. Përfaqësuesit e SBASHK-ut u takuan me kryetarin e Skenderajt Bekim Jashari
 50. Përfaqësuesit e SBASHK-ut u takuan me rektorin prof.dr. Naser Sahiti

Butoni posht