Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

SBASHK-u përmbyll edhe këtë javë me angazhime të shumta në shërbim të anëtarësisë

Qindra mësimdhënës marrin pjesë në katër trajnimet e licencuara

Prishtinë, 19.06.2020
104409472 561172201221627 7150088595485750339 nStafi qendror i SBASHK-ut po vazhdon me angazhimet maksimale për të realizuar kërkesat e anëtarësisë. Një nga aktivitetet që po kërkon angazhime shtesë është organizimi nga larg dhe mirëvajtja e trajnimeve të licencuara të SBASHK-ut. Kanë përfunduar me sukses trajnime me grupe të shumta mësimdhënësish në vikendet e javëve të kaluara e me të njëjtin intensitet e përkushtim po vazhdohet edhe tani e tutje.
Kjo atmosferë pune e përkushtimi e stafit qendror po vërehet edhe këtë të premten e 19 qershorit. Pasi janë bërë përgatitjet e duhura u nis me 8 grupe të reja trajnimesh në të cilat marrin pjesë mësimdhënës nga shumë komuna të Kosovës.104931587 895847174248386 8710394253361856101 n
Të parët kanë nisur sot koleget e kolegët tanë me trajnimin "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar", udhëhequr nga trajneri prof. dr. Hysen Sogojeva. Në nismën e këtij trajnimi kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka përshëndetur pjesëmarrësit duke i përgëzuar për punën e angazhimin në rrjedhën e mbarë të mësimit nga larg dhe për entuziazmin për të qenë pjesë e trajnimeve të SBASHK-ut. Ai ka falënderuar edhe trajnerët për angazhimin e tyre dhe për gjithë arritjet në këto trajnime. Po ashtu edhe kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për komunën e Malishevës, Skënder Gashi ka përshëndetur pjesëmarrësit e këtyre trajnimeve duke shprehur respektin e mësimdhënësve të Malishevës për angazhimet e përkushtimin e stafit qendror në realizimin kërkesave të anëtarësisë. Edhe kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Lipjanin, Emrush Ahmeti është kyçur fillimet e punës së disa grupeve të trajnimit dhe ka përgëzuar stafin qendror për angazhimin dhe përkushtimin në shërbim të anëtarësisë.
104812445 260383661920335 1406134355748669048 nNjë atmosferë e tillë pune e entuziazmi ishte edhe në dy grupet tjera të trajnimit "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar",udhëhequr nga trajnerët Fidan Shaqiri e Safet Beqiri. Edhe në fillimet e këtyre dy trajnimeve janë kyçur kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj , nënkryetarja Vjollca Shala, koordinatori për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri dhe i tërë stafi qendror bashkë me kryetarët e nivelit komunal sindikal Skënder Gashi e Emrush Ahmeti.
Këtë të premte kanë nisur angazhimin shumë kolegë tanë edhe në trajnimin
"Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm", të ndarë në dy grupe që udhëhiqen nga trajneret Arbëresha Aliu e Pranvera Haziri.
Interesim nga mësimdhënësit po tregohet edhe për trajnimin "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social". Këtë të premte ky trajnim udhëhiqet nga trajneri Blendor Shatri.
Nga trajnimet që kanë zgjuar interesim të lartë te mësimdhënësit kudo në Kosovë është edhe "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik". Këtë të premte në këtë trajnim janë përfshirë kolegët tanë të ndarë në dy grupe e që udhëhiqen nga trajnerët Sami Shala dhe Blerta Blakaj.104538641 593349338244169 6123007833658058946 n
Edhe në këto trajnime janë kyçur kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj, nënkryetarja Vjollca Shala, koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri dhe anëtarët e stafit qendror. Ata kanë bashkëbiseduar me pjesëmarrësit dhe kanë përgëzuar ata për punën e përkushtimin në rrjedhën e mbarë të mësimit nga larg dhe për angazhimin në këtë aktivitet sindikal . Po ashtu është zhvilluar edhe bashkëbisedë me pjesëmarrësit dhe kryetari dhe stafi qendror u janë përgjigjur pyetjeve të pjesëmarrësve në këto trajnime.

Butoni posht

Marrëveshjet

Formulari për kartela sindikale

Gazeta Vjetore 2019

sbashk cover2019s

Facebook

Na ndiqni nëfacebook apo në grupfacebook