Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Edhe një takim nga larg i EI me sindikatat anëtare

Në mbështetje të institucioneve për shkollat e sigurta për të gjithë
Prishtinë,10.06.2020
103959857 259020775519183 6417772140811713043 nPasi që në shumë shtete të botës pas një kohe të gjatë është filluar me masa lehtësuese Internacionalja Botërore e Arsimit (EI) ka mbajtur takimin e radhës nga larg me përfaqësues të sindikatave anëtare nga e tërë bota.
Këtë takim nga largësia (Webinar-in) e hapi Presidentja e EI-së znj.Susan Hopgood e cila fillimisht përshëndeti të pranishmit në takim.kjhgfkjsnbfPandemia e COVID-19 vazhdon të ndikojë në sistemet arsimore, arsimtarët, fëmijët dhe studentët në të gjithë botën. Sipas UNESCO, pandemia ndikon aktualisht gati në 70% të popullsisë studentore në botë. Në kulmin e saj, disa javë më parë, pandemia kishte prekur më shumë se 90% të popullsisë globale të studentëve (më shumë se 1.5 miliardë studentë) dhe 63 milion mësues. Megjithë kërcënimin e vazhdueshëm të pandemisë, shumë vende dhe juridiksione kanë filluar të heqin masat e kontrollit dhe të rihapin shkollat dhe institucionet e tjera arsimore. Vendimi për rihapjen e institucioneve arsimore vendos një përgjegjësi të madhe mbi supet e shkollës dhe drejtuesve të tjerë të arsimit, të cilët pritet të sigurojnë, jo vetëm cilësinë e mësimdhënies dhe mësimit, por edhe shëndetin dhe sigurinë e nxënësve, mësuesve dhe personelit mbështetës të arsimit" ka vlerësuar kryetarja e EI-së për të kujtuar edhe një herë gjashtë konditat e Organizatës Botërore të Shëndetësisë e që janë:
1. Angazhimi në Dialog Social dhe Politik
2. Sigurimi i Shëndetit dhe Sigurisë së Komuniteteve të Arsimit
3. Barazia të jetë përparësia kryesore
4. Mbështetja e Mirëqenies fizike dhe emocionale dhe rikuperimi
5. Besimi në profesionalizmin e arsimtarëve
Si gjithmonë, edhe në këtë takim të rëndësishëm nga larg morën pjesë edhe përfaqësues të SBASHK-ut.
të cilët në këtë webinar ndanë me të pranishmit këto informacione:
SBASHK-u gjatë gjithë kohës së pandemisë Covid-19 ka përcjellë dhe mbështetur drejtoritë komunale të arsimit dhe udhëheqësit e shkollave të Kosovës që nxënësit dhe stafi mësimor të jenë të sigurt dhe të jenë mirë me shëndet.
Në Kosove janë rihapur shkollat e mesme të ulëta për nxënësit e klasave të 9-ta për ti përgatitur ata për testin e arritshmërisë. Paraprakisht janë marrë masat për parandalimin e virusit Covid-19, shkollat janë dezinfektuar dhe janë pajisur me dezinfektues, maska dhe doreza për nxënës dhe stafin mësimor. Nxënësit janë ndarë në grupe më të vogla nga 12 nxënës në një klasë.
Çerdhet janë rihapur javën e kaluar, të cilat paraprakisht janë dezinfektuar dhe fëmijët janë ndarë në grupe më të vogla.
Përfaqësuesit e EI-së kanë falënderuar SBASHK-un për shkëmbimin e eksperiencës me kolegët nga vende të tjera të botës.

103120241 324680705191169 1270306116267592844 n

Butoni posht

Marrëveshjet

Formulari për kartela sindikale

Gazeta Vjetore 2019

sbashk cover2019s

Facebook

Na ndiqni nëfacebook apo në grupfacebook