Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Duke e realizuar moton e të mësuarit gjatë gjithë jetës

12 grupe sot përfunduan me sukses trajnimet, 4 grupe filluan dje këtë aktivitet
Prishtinë, 07.06.2020
102428450 948015649003212 3163289502752211690 nMe qëllim të realizimit të kërkesave të anëtarësisë nga shumë komuna të Kosovës stafi qendror i SBASHK-ut bashkë me trajnerët e angazhuar dhe me qindra mësimdhënës vikendet i kanë thyer në ditë pune e përkushtimi në realizim të motos së të mësuarit gjatë gjithë jetës.
Duke analizuar kërkesat e arritura të anëtarësisë përmes kryetarëve të nivelit komunal stafi qendror kishte bërë gjithë përgatitjet dhe në dy ditët e vikendit të javës së kaluar kishte filluar me 12 grupe trajnimesh. Ata për të përmbyllur me sukses këtë aktivitet kanë vazhduar me punën e përkushtimin edhe në vikendin e 6 dhe 7 qershorit. Në këtë aktivitet kolegët tanë ishin pjesëmarrës në tri grupe të ndara kishin nisur me trajnimin" Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror e demokratik" me trajnerët Blerta Blakaj, Sami Shala dhe Dren Gërguri, pastaj në dy grupe të ndara në trajnimin "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqje efektive të dialogut social" me trajnerët Kastriot Veselaj, ndihmuar nga trajneri Blendor Shatri dhe Blerim Mehmeti e Emrush Ahmeti. Kërkesa të shumta nga kolegët tanë kishte edhe për dy trajnimet tjera të licencuara të SBASHK-ut dhe prandaj janë mbajtur në dy ditët e vikendit të kaluar dhe në dy ditët e këtij vikendi tri grupe të ndara në trajnimin " Mësimdhënia e gjuhës shqipe e letërsisë për ciklin fillor dhe të mesëm" me trajnerët Arbëresha Aliu, , Atdhe Hykolli e Mentor Mani. Një interesim i veçantë është shprehur nga shumë mësimdhënës edhe për trajnimin "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar" dhe prandaj në vikendin e kaluar kanë nisur me këtë trajnim katër grupe të ndara të udhëhequra nga trajnerët Skënder Gashi, Besim Kryeziu, Hysen Sogojeva dhe Ilir Gashi.102452607 725046978243396 4076264440879805741 n
Këtë grupe të ndara kanë vazhduar angazhimet edhe në këtë vikend duke përmbyllur me sukses trajnimet e duke bërë vlerësime përmes bashkëbisedës së zhvilluar mes pjesëmarrësve dhe trajnerëve e po ashtu edhe duke zgjidhur me kujdes detyra të shumta që dilnin nga shtjellimi i temave kyçe të këtyre trajnimeve. Gjatë rrjedhës së trajnimeve të këtyre 12 grupeve edhe gjatë vikendit të kaluar, por edhe gjatë vikendit të 6 e 7 qershorit janë kyçur edhe kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, nënkryetarja Vjollca Shala, koordinatori për organizim të brendshëm , Ymer Ymeri dhe gjithë anëtarët tjerë të stafit qendror. Kryetari i SBASHK-ut ka përgëzuar pjesëmarrësit e këtyre trajnimeve për angazhimin edhe në procesin mësimor nga larg, por edhe për vullnetin që të jenë pjesë e këtij aktiviteti. Ai ka falënderuar trajnerët për gjithë angazhimin e përkushtimin e po ashtu ka shprehur respekt për koordinatorin për organizim të brendshëm , Ymer Ymeri dhe për stafin qendror.
Kryetari Jasharaj bashkë me stafin qendror kanë zhvilluar bashkëbiseda me pjesëmarrësit e këtyre 12 trajnimeve edhe në përmbyllje të këtij aktiviteti. Ata kanë përgëzuar kolegët tanë për përkushtimin e tyre në rrjedhën e mbarë të mësimit në distancë dhe për përkushtimin gjatë gjithë kohës së trajnimeve. Po ashtu është vlerësuar lart edhe kontributi i gjithë trajnerëve të angazhuar në rrjedhën e mbarë të këtyre trajnimeve. Pjesëmarrësit janë shprehur me respekt për trajnerët duke theksuar se kanë marrë njohuri të reja nga ta e po ashtu kanë shprehur respekt për angazhimin e stafit qendror të SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë.
102943786 710438536451133 7640939943165790669 nKryetari i SBASHK-ut bashkë me stafin qendror pasi kanë pasur bashkëbiseda me pjesëmarrësit e këtyre 12 trajnimeve, janë kyçur pastaj për të bashkëbiseduar me pjesëmarrës në katër grupe trajnimesh, që sot kanë nisur me sukses këtë aktivitet. Kjo bashkëbisedë është zhvilluar me pjesëmarrësit e trajnimit " Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror e demokratik", që udhëhiqet nga trajnerja Arbenitë Hoxha, pastaj edhe me pjesëmarrësit e trajnimit "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar", udhëhequr nga trajnerja Jehona Oruqi, trajnimin " Mësimdhënia e gjuhës shqipe e letërsisë për ciklin fillor dhe të mesëm", udhëhequr nga trajnerja Besa Hoxha Krasniqi dhe në trajnimin "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqje efektive të dialogut social", udhëhequr nga trajneri Blendor Shatri. Kryetari i SBASHK-ut edhe gjatë këtyre kyçjeve ka përgëzuar kolegët tanë për angazhimet dhe është përgjigjur në pyetje që kishin të bënin me aktualitetin në arsim dhe me angazhimet sindikale.102627097 3023712521043930 6774086058900247778 n

Butoni posht

Marrëveshjet

Formulari për kartela sindikale

Gazeta Vjetore 2019

sbashk cover2019s

Facebook

Na ndiqni nëfacebook apo në grupfacebook