Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

U mbajtën takime nga larg me Kuvendet sindikale të katër komunave

Vlerësohet lart angazhimi i stafit të SBASHK në shërbim të anëtarësisë
Prishtinë, 03.06.2020
101371555 3023412264414228 1843335311300493312 nPo mbahen nga disa takime brenda ditës me Kuvendet e Sindikatës së arsimit Parauniversitar dhe të Universiteteve me qëllim që shoqatat sindikale dhe njësitë akademike të kenë kohë të mjaftueshme që duke respektuar kriteret gjegjëse, të zgjedhin kolegët e koleget që do të jenë pjesë e traditës së mirë të SBASHK-ut për dërgimin e një numri të konsiderueshëm të anëtarëve në bregdetin shqiptar.
Kështu ishte edhe në ditën e mërkurë të 3 qershorit kur brenda ditës u mbajtën katër takime të ndara nga larg. U fillua me takimin nga larg me Kuvendin e Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Fushë Kosovës. Në hapje të këtij takimi kryetari i Kuvendit për këtë komunë, Selim Krasniqi ka bërë një shpalosje të aktiviteteve sindikale të nivelit komunal duke lavdëruar angazhimet e vazhdueshme dhe përkushtimin e stafit qendror në realizimin e kërkesave të anëtarësisë. Ai pas kësaj ka informuar pjesëmarrësit se në takimin e kaluar konsultativ me kryetarët e nivelit komunal dhe të Universiteteve është vendosur të që të mbahen takime nga larg me Kuvendet sindikale komunale dhe të Universiteteve dhe të debatohet për organizimin e pushimeve në bregdetin shqiptar dhe për rrjedhën e trajnimeve të nisura dhe për mundësinë e organizimit të trajnimeve të reja . Pas kësaj kryetari i SBASHK-ut përshëndeti pjesëmarrësit duke theksuar edhe një herë se është për çdo lëvdatë puna dhe përkushtimi i anëtarëve të SBASHK-ut kudo në Kosovë në shërbim të arsimit, por edhe në aktivitetet sindikale. Nënkryetarja Vjollca Shala dhe menaxheri për financa e administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri kanë dhënë sqarime lidhur me trajnimet dhe u janë përgjigjur edhe pyetjeve të pjesëmarrësve të këtij takimi.101405431 654004688516182 2309231472122265600 n
Një atmosferë përkushtimi e uniteti ishte edhe në takimin nga larg të Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Drenasit. Në hapje të këtij takimi kryetari për këtë komunë, Ilaz Dervishaj ka përshëndetur stafin qendror të SBASHK-ut dhe pjesëmarrësit dhe pastaj ka bërë një vlerësim të aktiviteteve sindikale dhe të angazhimit të kolegëve tanë në komunën e Drenasit në shërbim të rrjedhës së mbarë të mësimit në distancë. Pjesë e këtij takimi ishin edhe kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj , nënkryetarja Vjollca Shala, koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri dhe anëtarë të tjerë të stafit qendror. Edhe kryetari Dervishaj ka informuar pjesëmarrësit për qëndrimet dhe detyrat që kanë dalë nga takimi konsultativ me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të Universiteteve dhe pastaj ka kaluar në bashkëbisedë me pjesëmarrësit duke marrë qëndrim lidhur me zgjedhjen e pushuesve dhe duke treguar edhe për mundësinë e pjesëmarrëses në trajnimet e licencuara të SBASHK-ut.
Në orën 15 të së martës janë mbajtur edhe takimet të ndara nga larg të Kuvendeve Sindikale të Arsimit Parauniversitar të komunës së Malishevës dhe të Shtimes.
101987776 725908188161787 2654752073437937664 nEdhe në këto dy takime është bashkëbiseduar për angazhimet sindikale dhe për detyrat konkrete . Kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Malishevës , Skënder Gashi ka bërë një analizë të situatës aktuale në arsimin e kësaj komune dhe ka vlerësuar lart angazhimin e kolegëve tanë atje në rrjedhën e mësimit në distancë. Gashi ka përgëzuar stafin qendror të SBASHK-ut për angazhimin, përkushtimin dhe arritjet e vazhdueshme në realizimin e kërkesave të anëtarësisë. Kryetari i SBASHK-ut është kyçur për disa minuta për të përshëndetur anëtarët pjesëmarrës të këtij Kuvendi Pas kësaj ai është kyçur në takimin tjetër nga larg me kolegët tanë nga komuna e Shtimes, kurse bashkëbisedën me kolegët tanë nga Malisheva e ka vazhduar nënkryetarja Vjollca Shala, e cila u është përgjigjur pyetjeve të pjesëmarrësve dhe ka dhënë sqarime edhe lidhur me trajnimet që janë mbajtur e po mbahen, por edhe për planifikimet e bëra për trajnime të reja.
Në takimin tjetër nga larg me kolegët tanë nga komuna e Shtimes kryetari për këtë komunë Xhavit Rexhaj ka bërë një vlerësim të aktiviteteve sindikale në këtë komunë dhe të angazhimit të vazhdueshëm të kolegëve tanë për realizimin me sukses të mësimit në distancë Ai ka përgëzuar stafin qendror për gjithë angazhimet dhe arritjet e pastaj ka filluar të shpalos rendin e punës sipas marrëveshjes nga takimi konsultativ me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të Universiteteve . Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj në fjalën përshëndetëse ka përgëzuar kryetarin Rexhaj dhe gjithë kolegët tanë nga kjo komunë për unitetin dhe angazhimet e shumta në shërbim të arsimit dhe në aktivitete sindikale. Ai pastaj ka treguar për angazhimet konkrete momentale të stafit qendror, angazhime këto në shërbim të anëtarësisë. Menaxheri për financa e administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm në SBASHK , Ymer Ymeri ka dhënë sqarime të duhura për aktivitetin e realizimit të traditës së mirë për pushimet verore dhe për rrjedhën e trajnimeve të shumta në distancë që po organizohen për kolegët tanë nga shumë komuna të Kosovës.

Butoni posht

Marrëveshjet

Formulari për kartela sindikale

Gazeta Vjetore 2019

sbashk cover2019s

Facebook

Na ndiqni nëfacebook apo në grupfacebook