Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

SBASHK-u e përmbyll majin me një varg aktivitetesh në shërbim të anëtarësisë

Fillojnë trajnimet edhe 12 grupe mësimdhënësish nga e tërë Kosova

Prishtinë, 30.05.2020
1E shtuna e 30 majit ka shënuar vazhdimësinë e aktiviteteve të SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë. Duke realizuar kërkesat e kolegëve tanë nga e tërë Kosova, që kanë arritur përmes kryetarëve të nivelit komunal, janë bërë gjithë përgatitjet nga stafi qendror në bashkëpunim me trajnerët për të nisur trajnimin edhe në 12 grupe me mësimdhënësit nga komunat e Kosovës.
2

Të parët trajnimin e kanë filluar grupi i mësimdhënësve në trajnimin "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik" me trajnerin Blerta Blakaj, ligjëruese në Departamentin e Gazetarisë në Universitetin e Prishtinës. Në nisje të këtij trajnimi, si zakonisht , janë kyçur edhe kryetari i SBASHK-ut, menaxheri për financa e administratë e koordinator për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri dhe anëtarët të tjerë të stafit qendror për të dëshmuar mbështetjen ndaj anëtarësisë. Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka përshëndetur pjesëmarrësit dhe ka përgëzuar gjithë kolegët tanë kudo në Kosovë për përkushtimin në realizimin e mësimit nga larg e po ashtu ka shprehur respekt të lartë për vullnetin e tyre që të jenë pjesë edhe e trajnimeve të licencuara të SBASHK-ut. Kryetari Jasharaj ka shprehur respekt meritor për trajneren Blerta Blakaj dhe për trajnerët tjerë të cilët, edhe për kundër shumë angazhimeve tjera profesionale, po gjejnë kohë e mundësi për të kontribuar edhe në këtë aktivitet të rëndësishëm të SBASHK-ut. Menaxheri për financa e administratë e koordinator për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri u është përgjigjur pyetjeve të shtruara nga pjesëmarrësit dhe ka mbajtur evidencën e pjesëmarrjes në këtë trajnim, që është njëri nga 12 trajnimet që do të nisin sot.
3Trajnimi " Mësimdhënia e gjuhës shqipe dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor e të mesëm", me trajneren Arbëresha Aliu ishte trajnimi i dytë i nisur në këtë vikend. Edhe në fillimet e këtij trajnimi janë kyçur kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj dhe stafi qendror për të ndihmuar në rrjedhën e mbarë të këtij trajnimi. Kryetari Jasharaj ja falënderuar trajneren Arbëresha Aliu për gjithë angazhimet e saj në realizimin e këtij aktiviteti të SBASHK-ut dhe po ashtu ka përgëzuar pjesëmarrësit për angazhimet në rrjedhën e mbarë të mësimit nga larg dhe për gjithë angazhimet tjera në shërbim të aktiviteteve sindikale.
blerta

Një trajnim tjetër " Mësimdhënia e gjuhës shqipe dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor e të mesëm", ka nisur po ashtu sot nën udhëheqjen e prof. dr. Atdhe Hykolli . Edhe në fillimet e këtij trajnimi janë kyçur kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj, kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Prishtinën, Ahmet Pllana dhe koordinatori për organizim të brendshëm në SBASHK, Ymer Ymeri dhe anëtarë të tjerë të stafit qendror. Kryetari i SBASHK-ut ka falënderuar prof. dr. Atdhe Hykollin për angazhimet e vazhdueshme në shërbim të anëtarësisë së SBASHK-ut duke shprehur respekt edhe për përkushtimin e stafit qendror, të gjithë trajnerëve të angazhuar dhe të kryetarëve të nivelit sindikal komunal. Kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Prishtinën, Ahmet Pllana, ka përshëndetur edhe në këtë kyçje të radhës pjesëmarrësit dhe trajnerin Hykolli duke shprehur respekt të lartë për gjithë angazhimin dhe kontributin e SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë.
arbreshaPo sot me një grup tjetër të formuar nga kolegët tanë kanë nisur po ashtu trajnimin tjetër " Mësimdhënia e gjuhës shqipe dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor e të mesëm",me trajnerin Mentor Mani. Edhe në fillimet e këtij trajnimi janë kyçur kryetari i SBASHK-ut, koordinatori për organizim të brendshëm dhe kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Prishtinën , Ahmet Pllana dhe kanë përshëndetur e falënderuar trajnerin Mani dhe pjesëmarrësit për përkushtimin dhe angazhimin në shërbim të arsimit në Kosovë dhe të marrjes së njohurive të reja përmes këtij trajnimi.

atdheu2

Janë kyçur kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj, koordinatori për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri, stafi qendror dhe kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Prishtinën , Ahmet Pllana edhe në fillimet e punës me dy grupe në trajnimin "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqje efektive të dialogut social" me trajnerët Blendor Shatri, Kastriot Veselaj dhe Blerim Mehmeti e Emrush Ahmeti.

Kanë nisur me sukses sot edhe trajnimi me katër grupe pjesëmarrësish për trajnimin " Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar" me trajnerët prof. dr. Hysen Sogojeva, Skënder Gashi, Besim Kryeziu dhe Ilir Gashi. Edhe në fillimet e punës së këtyre katër grupeve të trajnimit janë kyçur kryetari Rrahman Jasharaj bashkë me stafin qendror të SBASHK-ut dhe me kryetarin e Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Prishtinën, Ahmet Pllana. Ata edhe në këto kyçje kanë përgëzuar punëtorët e arsimit kudo në Kosovë për përkushtimin në realizimin e arsimit nga larg dhe për vullnetin që edhe në ditë vikendi të marrin pjesë në këtë aktivitet të SBASHK-ut. Pjesëmarrësit e këtyre katër grupeve të ndara të trajnimeve kanë shtruar edhe pyetje lidhur me rrjedhën e trajnimit dhe për çështje sindikale dhe kanë marrë përgjigje nga përfaqësues të SBASHK-ut.
mentoriDitën e sotme e ka shënuar edhe fillimi i trajnimit "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik" me dy grupe pjesëmarrësish nga komuna të ndryshme të Kosovës. Me këto dy grupe të bashkuara sot do të punojë trajneri Sami Shala, ligjërues në Departamentin e Gazetarisë në Universitetin e Prishtinës dhe do të ndihmohet në ditët në vijim nga trajneri Dren Gërguri.blendi
Kryetari e SBASHK-ut dhe stafi qendror do të jenë edhe në ditët në vijim të kyçur kohë pas kohe në këto trajnime për të dhënë mbështetjen e duhur dhe për t'u përgjigjur në pyetjet eventuale të natyrës sindikale që do të shtrohen nga pjesëmarrësit e këtyre 12 grupeve të trajnimeve, të cilët do të vazhdojnë aktivitetin sipas orarit që do të caktojnë bashkërisht në marrëveshje pjesëmarrësit, trajnerët dhe stafi qendror e duke u bazuar në kriterin kyç të mbajtjes së të gjitha orëve të parapara dhe realizimit në tërësi të temave kyçe dhe të detyrave e objektivave tjera që parashohin materialet e këtyre trajnimeve.

 

samiu

 

iliri

 

hyseni

 

skenderi2

besimi

blerimi emrushi

Butoni posht

Marrëveshjet

Formulari për kartela sindikale

Gazeta Vjetore 2019

sbashk cover2019s

Facebook

Na ndiqni nëfacebook apo në grupfacebook