Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Përfunduan trajnimet me kolegët tanë nga Prishtina e Novobërda

Trajnerët vlerësojnë lartë angazhimin dhe arritjet e pjesëmarrësve
Prishtinë,10.05.2020
95388812 344323729862662 8545358981860687872 nShumë nga kolegët tanë nga komuna e Prishtinës kishin drejtuar në SBASHK përmes kryetarit të nivelit komunal sindikal për këtë komunë, Ahmet Pllana, kërkesën që SBASHK-u të organizojë për ta trajnime nga larg. Stafi qendror duke u angazhuar për rrjedhë të mbarë të këtij aktiviteti ka parë se janë paraqitur mësimdhënës nga komuna e Prishtinës për pesë grupe të trajnimeve. Po ashtu përmes kryetrit të nivelit komunal sindikal të Novobërdës, Besnik Kurteshi kolegët tanë nga kjo komunë i ishin drejuar SBASHK-ut që të vazhdojë me trajnimet për ta, pasi më parë kishin përfunduar me sukses dy trajnime.
Stafi qendror i SBASHK-ut në koordinim të aktivitetit me trajnerët kishte nisur me sukses trajnimet me pesë grupe për kolegët tanë nga Prishtina dhe me një grup me kolegët tanë nga Novobërda. Trajnerët dhe stafi qendror i SBASHK-ut janë përkujdesur që ky aktivitet të ketë rrjedhë të mbarë.96260418 2964515633613861 8750911710010802176 n
Pjesë e këtij aktiviteti kanë qenë edhe kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, nënkryetarja Vjollca Shala, koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri, por edhe gjithë stafi qendror duke kryer detyra konkete. Kryetari Jasharaj gjatë komunikimit me pjesëmarrësit e trajnimeve i ka përgëzuar ata për përkushtimin në procesin mësimor nga larg dhe për angazhimin në këto trajnime duke shprehur respekt edhe për trajnerët të cilët në një takim të përbashkët nga larg kanë shprehur gatishmërinë që të vazhdojnë me trajnimet edhe në situatën e re të krujuar nga Covid-19.
Do theksuar se kolegët tanë të përfshirë në këto gjatë grupe kanë përfunduar me sukses trajnimet duke qenë aktiv e duke dëshmuar se kanë arritur të marrin njohuri të shumta për temat kyçe që trajnerët kanë shpalosur gjatë gjithë kohës së trajnimeve.
SBASHK-u përgëzon pjesëmarrësit për arritjet dhe vijueshmërinë në këtë aktivitet dhe u shprehë mirënjohje për gjithë angazhimin dhe përkushtimin trajnerëve Muhamet Jahiri e Minire Tërbunja, Besim Haliti, Besjana Rexhepi, prof. dr. Atdhe Hykolli, Pranvera Haziri, Jehona Oruqi, Valentina Sopnjani, Safet Beqiri, Besim Kryeziu dhe prof. dr. Hysen Sogojeva.
Kujtojmë se kolegët tanë nga Prishtina kanë marrë pjesë në pesë grupe të ndara dhe atë dy në trajnimin "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar", ndërsa nga një grup në trajnimet: " Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive te dialogut social", "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik", dhe "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor", kurse kolegët tanë nga Novobërda kanë marrë pjesë në trajnimin "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar" .
96559580 1157954424568895 160291795849183232 nStafi qendror i SBASHK-ut edhe në mbledhjen e së shtunës me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të Univeristeteve ka përsëritur gatishmërinë për të vazhduar me këtë aktivitet bazuar në këkesat e anëtarësisë nga të gjitha komunat e Kosovës.

Butoni posht

Marrëveshjet

Formulari për kartela sindikale

Gazeta Vjetore 2019

sbashk cover2019s

Facebook

Na ndiqni nëfacebook apo në grupfacebook