Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Takim konsultativ nga larg me kryetarët e nivelit komunal dhe Universiteteve

Analizë e situatës akuale në arsim dhe e procesit mësimor nga larg

Prishtinë, 09.05.2020

96413834 263412165021560 2274007813967577088 nMe qëllim që të vlerësohet nga afër gjenjda në sistemin arsimor kudo në komunat e Kosovës, SBASHK-u ka mbajtur takimin konsultativ të radhës me kryetarët e nivelit komual sindikal dhe të Universiteteve.
Në fillim të këtij takimi kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj, ka përshëndetur pjesëmarrësit dhe ka përgëzuar edhe një herë kolegët tanë kudo në Kosovë për ngazhimet e vazhdueshme në realizim të mësimit në distancë. Ai ka shtuar se duhet të vazhdojmë bashkërisht të jemi në komunikim me kryetarët e shoqatave sindikale dhe me kolegët kudo janë me qëllim që të dëgjojmë nga ata për situatën dhe për sfidat e pengesat eventuale. Kryetari Jasharaj ka theksuar se stafi qendror është duke vazhduar me angazhimet në shërbim të realizimit të këkresave të anëtarësisë dhe se pret edhe nga ky takim bashkëbisedë dhe propozime konkrete për angazhime në vijim duke u bazuar në kërkesat aktuale të anëtarësië e bazuar në situatën aktuale.96585775 1555151277981488 4354140808488681472 n
Pas kësaj është zhvilluar një bashkëbisedë përmbajtjesore dhe kryetarët e nielit komunal kanë dhënë vlerësime të gjendjes aktuale në arsimin e komunave të tyre duke ritheksuar se kolegët tanë kudo në Kosovë janë të përkushtuar dhe se procesi mësimor nga larg është duke u zhvilluar me sukses dhe se për këtë meritorë janë punëtorët e arsimt, por edhe nxënësit dhe prindërit, që vazhdojnë angazhimet e përbashkëta dhe komunikimin e vazhdueshëm në shërbim të realizimit sa më të mirë të procesit mësimor nga larg. Ata kanë shtuar se po vazhdon komunikimi me drejtoritë e shkollave e përmes tyre edhe me Drejtoritë Arsimore Komunale duke dhënë e duke marrë informacione të duhura lidhur me procesin mësimor.
Në vazhdim të këtij takimi është bashkëbiseduar edhe për trajnimet nga larg. Është thënë se grupet nga komuna e Prishtinës janë duke vazhduar me angazhimet edhe këtë të shtunë dhe do të vazhdojnë edhe të dielen. Menaxheri për financa e administratë dhe koordintor për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri ka dhënë disa sqarime lidhur me organizimin e trajnimeve nga larg dhe u është drejtuar kryetarëve që të bashkëbsidojnë me kolegët tanë kudo në Kosovë dhe të përgatisin listat gjegjëse për trajnimet. Ai ka ritheksuar se stafi qendror i SBASHK-u është i gatshëm të angazhohet bashkë me trajnerët për organizimin e trajnimeve nga larg duke u bazuar në kërkesat e anëtarësisë.
Pjesëmarrësit e këtij takimi janë shprehur se do vazhduar me takime të tilla në mënyrë që të barten me kohë informacionet nga qendra për anëtarësinë, por edhe nga gjithë kolegët tanë me qëllim që të marrim vendime për angazhime të përbashkëta në shërbim të kryerjes së obligimeve e detyrave konkrete.96095594 869319090215080 8471021138145705984 n

Butoni posht

Marrëveshjet

Formulari për kartela sindikale

Gazeta Vjetore 2019

sbashk cover2019s

Facebook

Na ndiqni nëfacebook apo në grupfacebook