Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

SBASHK-u vazhdon të realizojë kërkesat e anëtarësisë

Organizohen gjashtë grupe trajnimesh nga larg me kolegët tanë nga Prishtina e Novobërda
Prishtinë, 02.05.2020
95594466 882533372212121 910425915907899392 nPas organizimit të suksesshëm të dy trajnimeve nga larg me kolegët tanë nga Novobërda, SBASHK-u vazhdon të realizoj kërkesat e anëtarësisë duke nisur sot me pesë grupe trajnimesh nga larg me kolegët tanë nga Prishtina dhe një grup trajnimi me kolegët tanë nga Novobërda.

Me kolegët tanë nga Prishtina sot kanë filluar trajnimet " Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive te dialogut social", "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik", dhe "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar" dhe "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm", kurse me kolegët nga Novobërda , pasi janë kryer trajnimet "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik" dhe "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm", sot ka nisur trajnimi "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar".

95308653 235933577620936 154426064523755520 n

Këto trajnime kanë nisur me një dallim kohor nga 15 minuta nga njëri-tjetrin me qëllim që kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj , nënkryetarja Vjollca Shala dhe menaxheri për financa e administratë e koordinator për organizim të brendshëm , Ymer Ymeri të përshëndesin kryetarët e nivelit komunal sindikal të dy komunave, trajnerët, pjesëmarrësit dhe që të bashkëbisedojnë dhe të përgjigjen në pyetjet eventuale të tyre, qoftë lidhur me trajnimin, qoftë me çështje të tjera arsimore e sindikale. Kryetari i Kuvendit Sindikal për Arsimimin Para universitar të Prishtinës , Ahmet Pllana në hapje të pesë grupeve të trajnimeve ka përshëndetur pjesëmarrësit e trajnerët e pastaj ka falënderuar stafin e SBASHK-ut për përkushtimin dhe angazhimet e vazhdueshme në shërbim të anëtarësisë duke vlerësuar lart angazhimin e tyre edhe në organizimin e këtyre pesë grupeve të trajnimeve nga larg me mësimdhënës nga komuna e Prishtinës.

95403348 233847884561810 3761557376021299200 n

Po ashtu edhe kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Novobërdën, Besnik Kurteshi në hapje të trajnimit për kolegët tanë nga kjo komunë ka shprehur respekt për gjithë angazhimet e SBASHK-ut në realizimin e kërkesave të anëtarësisë. Ai është shprehur i sigurt se, ashtu si dy trajnimet e mbajtura më parë me kolegët nga Novobërda, edhe ky trajnim do të jetë i suksesshëm.95381129 2647969078756911 4882048952670617600 n
SBASHK-u falënderon për angazhimin e përkushtimin trajnerët Muhamet Jahiri e Minire Terbunja të angazhuar në trajnimin "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik", trajnerët Besim Haliti e Besjana Rexhepi të angazhuar në trajnimin " Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive te dialogut social", trajnerët Atdhe Hykolli e Pranvera Haziri për angazhimet në trajnimin "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm", trajnerët Jehona Oruqi e Valentina Sopjani të angazhuara në trajnimin "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar" trajnerët Safet Beqiri e Besim Kryeziu që janë të angazhuar në realizimin e trajnimit "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar" dhe trajnerin prof. Dr. Hysen Sogojeva për angazhimin në trajnimin trajnimit "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar" me kolegët tanë në komunën e Novobërdës.
gjSBASHK-u do të vazhdojë me organizimin e trajnimeve edhe në komunat tjera duke u bazuar në kërkesat e kolegëve tanë nga të gjitha komunat e Kosovës.

Butoni posht

Marrëveshjet

Formulari për kartela sindikale

Gazeta Vjetore 2019

sbashk cover2019s

Facebook

Na ndiqni nëfacebook apo në grupfacebook