Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Kanë rinisur trajnimet e organizuara nga SBASHK

1 Edukimi Medial Sh.f.m Dardania PrishtinëKanë rinisur trajnimet e organizuara nga SBASHK
Nismë e mbarë e trajnimit për mediet dhe rolin e tyre në shoqëri
Prishtinë 28.08.2019
3 Edukimi Medial Sh.f.m Dardania PrishtinëNë komunën e Prishtinës si dhe të Vushtrrisë 90 mësimdhënës filluan trajnimin për mediet dhe rolin e tyre në shoqëri , organizuar nga SBASHK-u me trajnerët, që janë profesorë të Departamentit të Gazetarisë së Universitetit të Prishtinës.
Për t'i përshëndetur e për t'ju uruar fillim të mbarë të vitit shkollor dhe të këtij trajnimi pjesëmarrësit i ka vizituar kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj bashkë me menaxherin për financa e administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm, Ymer Ymëer, zyrtaren për medie dhe trajnime, Rrezarta Bahtiari Bytyqi dhe kryetarin e Kuvendit të SAF e SAM të Prishtinës, Ahmet Pllana. Ata kanë bashkëbiseduar me pjesëmarrësit e trajnimit dhe me trajnerët dhe kanë parë nga afër se kushtet e punës janë të mira këtu. Pas kësaj përfaqësuesit e SBASHK-ut u kanë shpërndarë fletore dhe materiale të tjera të trajnimit, dhuratë këto nga Unioni i Sindikatave të Arsimit të Evropës.
Ky trajnim ka zgjuar interesim të madh te 2 Edukimi Medial Sh.f.m Ismail Qemali Prishtinëmësimdhënësit e Prishtinës dhe komunave tjera dhe prandaj trajnerët Alban Zeneli, Muhamet Jahiri, Remzie Shahini Hoxha dhe Faton Ismajli janë shprehur të kënaqur me dinamikën e punës dhe me përkushtimin e vijuesve të trajnimeve.
Po i njëjti trajnim ka nisur edhe në komunën e Vushtrrisë me trajnerët Gezim Qerimi dhe Dren Gerguri. Për t'ju uruar fillimin e vitit të ri shkollor dhe angazhim e arritje të larta në këtë trajnim ata i ka vizituar nënkryetarja e SBASHK-ut, Vjollca Shala bashkë me kryetarin e SAF e SAM të Vushtrrisë, Alush Maloku.. Ata kanë bashkëbiseduar me pjesëmarrësit në këtë trajnim dhe kanë uruar që viti i ri shkollor të jetë me plot arritje në punën edukative e arsimore dhe në angazhimet e shumta sindikale.
SBASHK-u do të vazhdojë me trajnimet edhe në komunat tjera të Kosovës duke kontribuar kështu që kolegët tanë kudo jenë të marrin dije të reja nga sfera të ndryshme arsimore e sindikale dhe të arrijnë numër të konsiderueshëm të numrit të orëve të 5 Edukimi Medial Sh.f.m Ismail Qemali Prishtinëtrajnimit, orë këto që kërkohen për licencat dhe gradimet në të ardhmen.

Butoni posht