Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

SBASHK organizoi Manifestim madhështor kushtor ditës së mësuesit dhe shkollës shqipe

54433933 1964261350535524 8774517077902884864 nRespekt i lartë për pishtarët e dijes nëpër vite e dekada
Në përmbyllje të aktiviteteve të shumta që janë organizuar nëpër vatrat arsimore kudo në Kosovë në respekt të 7 Marsit- ditës së mësuesit dhe shkollës shqipe , SBASHK ka organizuar një Manifestim madhështor në Pallatin e sporteve " 1 Tetori" në shenjë respekti për më shumë se 600 pishtarët e dijes që janë pensionuar nga prilli vitit të kaluar e deri në marsin e këtij viti. Duek çmuar lart angazhimin etyre në edukimin e arsimimin e brezave SBASHK atyre u ka ndarë nga një orë dore dhe mirënjohje.53496293 600473947043894 1917215466120544256 n"Punëtorët e arsimit as edhe një herë nuk i kanë mbetur borxh atdheut. Ata në kohët më të vështira e kanë mposhtur errësirën dhe i kanë hapur rrugë dritës. Ata në zemër kanë ruajtur alfabetin, kulturën , arsimin dhe kanë mbajtur gjallë ëndrrën për liri, që falë bijave e bijve më të mirë të këtij trualli dhe ndihmës së miqve të vërtetë u kthye në realitet. Tani kur Kosova frymon lirshëm dhe tingëllon bukur zilja e shkollës dhe dëgjohet buzëqeshja e zëri i lumtur i nxënësve ndjehemi edhe më shumë krenar me punën e përkushtimin që ju bëtë gjatë gjithë viteve e dekadave për arsimimin e brezave" është shprehur konferencierja në hapje të këtij manifestimi për të përshëndetur pastaj z. Ismajl Kurteshi, kryetar i Komisionit parlamentar për Arsim, Agim Hasanin nga Bujanovci, deputetin shqiptar të Luginës së Preshëves, z. Fatmir Hasasni, kryetarin e BSPK-së, Avni Hajdini, nënkryetarin Atdhe Hykolli, anëtarine kryesisë Rashit Mhehmet dhe kryetarin Ansambit Autokton "Rugova", z. Vesel Nikçi.53373549 2191128970947036 1085400925041852416 n

"Sa herë vjen muaji mars njeriu spontanisht nis e i thotë vargjet e këngës "Sërish vjen marsi" dhe me një dhembje krenare kujton ngjarjet e ndodhura në këtë muaj nëpër vite e dekada. Marsi shënoi nisjen e rrugëtimit të popullit për shkëputje nga robëria, marsi shënoi aktin sublim të luftës e sakrificës së familjes Jashari në Prekazin e historisë, marsi shënoi rrugëtimin drejt dritës e kundër errësirës me hapjen e shkollës së parë shqipe. Marsi nëpër vite , dekada e shekuj shënoi edhe shumë data e ngjarje me rëndësi.
Të nderuar pishtarë të dijes, krahas shumë aktivitetesh e angazhimesh, SBASHK edhe këtë vit organizoi këtë Manifestim për të bërë bashkë e në një festë pishtarët e dijes që janë pensionuar nga prilli i vitit të kaluar e deri në marsin e këtij viti. Është ky një moment i mirë për shpalosjen e kujtimeve nëpër vite duke rrugëtuar bashkë me brezat drejt diturive e arritjeve të reja. Urime të gjithë të punësuarve në sektorin e arsimit dita e madhe e mësuesit dhe shkollës shqipe. Urime Ligji për statutin e punëtorëve të arsimit shqip të Republikës së Kosovës për vitet e 90-ta", është shprehur kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj. 53425539 596201260851506 3762469167513468928 n
Ka shprehur respekt të lartë për pishtarët e dijes , që sot po merrnin mirënjohje për punën e përkushtimin e tyre , kryetari i Komisionit Parlamentar për Arsim, z. Ismajl Kurteshi . Ai ka kujtuar vitet e vështira të okupimit të Kosovës dhe ka shprehur respekt të lartë për njerëzit e dijes së asaj kohe që mbajtën gjallë arsimin shqip duke e mbrojtur atë nga furtunat e pushuesit.
Kryetari Jasharaj në fund të fjalës së tij ka falënderuar drejtorin dhe stafin e Qendrës së studentëve studentëve për ndihmën që i kanë bërë Manifestimit duke lejuar që kjo festë të mbahet në Pallatin e sporteve dhe mediet që , si gjithmonë , edhe kësaj radhe kanë përcjell këtë Manifestim kushtuar pishtarëve të dijes .Po ashtu ai ka falënderuar stafin e SBASHK-ut, Ymer Ymerin, Rrezarta Bahtjarin, Blendor Shatrin, Nezafete Jakupin, Afërdita Ahmetin, Lutfi Manin dhe Vjollca Shalën për angazhimet maksimale në përgatitjen sa më të mirë të këtij Manifestimi.

Fjalë respekti meritor për mësimdhënësit e pensionuar dhe për gjithë armatën e dijes ka shprehur edhe kryetari i BSPK-së, Avni Ajdni dhe mysafirët e nderuar nga Kosova Lindore, të cilët kanë thënë se kjo ditë është e madhe dhe se SBASHK-u duke bërë angazhime të vazhdueshme në shërbim të arsimit ka organizuar këtë manifestim shuam domethënës në shprehje të respektit për pishtarët e dijes.
Edhe kryetari i Ansamblit Autokton" Rugova" ka shprehur respekt të lartë për njerëzit e arsimit dhe për kontributin e tyre nëpër vite, dekada e shkuj. Ky ansambël me traditë 70 vjeçare në kultivimin valles së bukur autoktone shqipe ka nisur një program artistik , që filloi me humoristin Fadil Grabovci e për të vazhduar me valle të Ansamblit që janë pëlqyer shumë dhe janë përkrahur me duartrokitje të gjata.
Në pjesën e dytë të Manifestimit janë ndarë mirënjohjet dhe orët për punëtorët e arsimit që kanë punuar me dekada në arsimin e brezave e që janë pensionuar nga prilli i vitit të kaluar e deri në marsin e këtij viti.
SBASHK-u falënderoi drejtorin dhe stafin e Qendrës së studentëve për ndihmën që i kanë bërë Manifestimit duke lejuar që kjo festë të mbahet në Pallatin e sporteve dhe mediet që , si gjithmonë , edhe kësaj radhe kanë përcjell këtë Manifestim kushtuar pishtarëve të dijes.53736356 404455053446329 676107816091516928 n

Butoni posht