Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Vazhdojnë aktivitetet e SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë.

53617091 2785278921497141 2144515890022973440 nVazhdojnë aktivitetet e SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë

Prishtinë 04.03.2019
Interesim i madh për trajnime në Prishtinë, Vushtrri e kudo në Kosovë
Me qëllim që t'u dilet në ndihmë anëtarësisë që të arrijnë numrin e duhur të orëve të trajnimeve që kërkohen për licencën e karrierës, por edhe për të krijuar mundësinë që mësimdhënësit të jenë sa më të përgatitur për procesin e paralajmëruar të gradimeve, SBASHK vazhdon të organizojë këtë aktivitetet nëpër komunat e Kosovës. Anëtarët e SBASHK-ut kanë shprehur interesim të madh për trajnimet. Ky interesim është të gjitha komunat. Kjo ka bërë që vetëm në Vushtrri të punojnë 6 grupe të ndara në institucione të ndryshme arsimore të kësaj komune. Po ashtu në këtë vikend ka vazhduar trajnimi edhe me dy grupe në Prishtinë.
52998015 2785279588163741 1339845331801604096 nTë dielën kryetari i SBASHK-ut fillimisht ka vizituar pjesëmarrësit e trajnimeve në shkollën "Hasan Prishtina" për të parë nga afër këtë aktivitet dhe ka përgëzuar trajnerët Hysen Sogojeva e Leonora Lokaj për përkushtimin në shtjellimin e temave të trajnimeve. Po ashtu kryetari Jasharaj bashkë me menaxherin për financa e administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm Ymer Ymeri dhe me nënkryetarin e BSPK-së, prof. dr. Atdhe Hykolli e kryetarin për Prishtinën, Ahmet Pllana kanë bashkëbiseduar me pjesëmarrësit edhe për aktualitetin në arsim dhe për çështje sindikale.
Po të dielën kryetari i SBASHK-ut me menaxherin për financa e administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm Ymer Ymeri dhe me nënkryetarin e 53581862 2785279684830398 4514349784483495936 nBSPK-së, prof. dr. Atdhe Hykolli e kryetarin për Prishtinën, Ahmet Pllana kanë vizituar komunë e Vushtrrisë sepse atje po trajnoheshin 6 grupe dhe atë disa për dialogun social e disa për udhëheqje dhe menaxhim. Ata bashkë me kryetarin sindikatës sonë për këtë komunë, Alush Maloku janë ndalur në bashkëbisedë me secilin grup të trajnimeve veç e veç duke i përgëzuar fillimisht trajnerët Besa Krasniqi, Blendor Shatri, Ramadan Gashi, Safet Beqiri, Alban Zeneli e Besim Haliti për përkushtimin dhe angazhimin në shtjellimin e temave të trajnimit dhe në nxitjen e bashkëbisedës me pjesëmarrësit në trajnime.
Po ashtu në takim me grupet janë zhvilluar edhe bashkëbiseda lidhur me aktualitetin në arsim, për 53397902 2785278858163814 3973111912945680384 nshqetësimet eventuale dhe për idetë e shumta të angazhimit e aktiviteteve të SBASHK në të ardhmen. Pjesëmarrësit në këto trajnime kanë përgëzuar SBASHK-un për angazhimet dhe arritjet dhe kanë kërkuar që të niset sa më parë edhe me tri trajnimet bazike, të cilat janë licencuar falë angazhimit të SBASHK e me qëllim që anëtarësisë t'i ndihmohet në arritjen e sas më shumë orëve të kërkuara për licencim.
SBASHK do të vazhdojë me këtë aktivitet duke e shtrirë atë edhe në komunat tjera të Kosovës bazuar në kërkesat e anëtarësisë dhe në përgatitjet që duihet bërë niveli komunal.

 

 

53832703 2785278748163825 8490155814449840128 n52987261 2785279338163766 4445283128361091072 n

Butoni posht