Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Trajnime me kolegët nga shkollat e Lipjanit, Vitisë dhe Pejës

dsfdgSBASHK vazhdon me aktivitetet edhe gjatë këtij vikendi
Trajnime me kolegët nga shkollat e Lipjanit, Vitisë dhe Pejës
Janë shtuar kërkesat e anëtarëve të SBASHK-ut për organizimin e trajnimit për dialogun social. Ky trajnim, përveç që pjesëmarrësve po u afron njohuri të duhura për të zhvilluar dialogun social në shkollë, në nivel komunal e në atë qendror, po u siguron atyre edhe një numër të konsideruar të orëve , që ju duhen për të arritur plotësimin e kërkesës për licencë.47222076 212762529646194 4789746983038353408 n33333333333
Në vikendin e 1 e 2 dhjetorit trajnerët e licencuar Fehmi Ramadani, Safet Beqiri, Besim Haliti, Alban Zeneli e Blendor Shatri janë angazhuar me anëtarët e SBASHK-ut në komunate Lipjanit, Vitisë e Pejës , gjegjësisht nga shkollat e in stitucionet arsimore : "Vëllezërit Frashëri" , "Ernest Koliqi", "Drita", " Migjeni", "Hasan prishtina", Mixe", "Ibrahim Krasniqi", "Nezë Bujani", "Haredin Bajrami", "Fehmi Agani", "Vezir Kolshi", "Shtjefen Gjeqovi", Hasan Zyko Kamberi", Çerdhja, "Dy dëshmorët", "17 Shkurti", "Ulpiana", "Katër dëshmorët", "Ismajl Luma dhe "Dardania".47389854 286135885370508 804453417559785472 n222222222222
Trajnerët janë kujdesur që trajnimet të jenë dinamike duke krijuar atmosferë pune e përkushtimi te pjesëmarrësit, të cilët janë bërë pjesë aktive e këtij aktiviteti. Kanë zgjuar interesim të madh veçmas temat: "Dialogu, sfidat dhe kujdesi në dialogun social" "Dialogu social në nivel kombëtar- partnerët e dialogut social", "Dialogu social dhe Këshilli Ekonomik Social", "Dialogu social në Këshillin e Evropës" dhe tema të tjera. Njohuritë e fituara pjesëmarrësit i kanë dëshmuar në pjesën e detyrave e ushtrimeve në grupe.
Për të parë nga afër rrjedhën e trajnimeve dhe për të ndihmuar në shtjellimin e çështjeve këto aktivitete i kanë vizituar kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj dhe menaxheri për financa e administratë dhe koordinator për organizimin e brendshëm, Ymer Ymeri. Ata kanë përgëzuar trajnerët për angazhimet dhe pastaj u janë përgjigjur pyetjeve të pjesëmarrësve e të cilat më shumë kishin të bënin lidhur me Projektligjin për statusin e punëtorëve të arsimit shqip të Republikës së Kosovës për vitet e 90-ta, për Projektligjin e pagave dhe për çështje të tjera.
Pjesa e dytë e trajnimeve do të vazhdojë në vikendin e radhës, gjegjësisht më 8 e 9 dhjetor dhe pas kësaj pjesëmarrësit do të dëshmojnë njohuritë e arritura për t'u pajisur me certifikata.

Butoni posht