Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Apel publik i SBASHK-ut drejtuar anëtarësisë

Prishtinë, 19.03.2020
90594393 234058991115921 2511185013383364608 nAnëtarë të nderuar situata nëpër të cilën po kalon Kosova dhe e tërë bota në përballjen sublime kundër një armiku tinzar, që po godet shëndetin e njerëzve, kërkon unitet e përpjekje të përbashkët për ta mposhtur këtë të keqe. Ne punëtorët e arsimit jemi dëshmuar në kohët më të vështira se e duam popullin dhe atdheun tonë. Situata tani prapë kërkon kontributin tonë. Në këtë situatë të vështirë të vazhdojmë të jemi shembull i unitetit e përkushtimit. Me sjelljet e angazhimet tona të kontribuojmë në tejkalimin sa më të lehtë të kësaj situate dhe respektin tonë të lartë për angazhimin heroik të mjekëve, infermierëve, policëve dhe gjithë të tjerëve që janë në vijën e parë të frontit ta dëshmojmë me angazhime dhe duke respektuar këshillat dhe vendimet e institucioneve. Të dërgojmë mesazhe motivimi edhe për nxënësit tonë dhe të japim kontributin tonë në angazhimet e MASHT për mësimin në formën e re që është duke u përgatitur. Një pjesë e kolegëve tanë tani më po kontribuojnë në këtë angazhim për çka i përgëzojmë duke qenë të sigurt se edhe punëtorët tjerë të arsimit do të japin kontributin në shërbim të dijes dhe arsimit edhe në këto rrethana të vështira. Të nderuar kolegë stafi i SBASHK edhe në këkë situatë mbanë takime çdo ditë përmes kyçjes vizuele dhe po ashtu vazhdon komunikimin me veprimtarët sindikalë kudo në komunat e Kosovës dhe Universitete dhe vazhdon të jetë zëri juaj kodo. 90067608 145929246720521 1623216068422008832 nKemi pasur komunikim edhe me Ministren Hykmete Bajrami duke diskutuar për të gjitha çështjet që keni ngritur ju anëtarë të nderuar. Ky komunikim do të vazhdojë. Ne krenohemi me ju anëtarë të nderuar sepse bashkërisht,si në të kaluarën, ashtu edhe sot e gjithmonë,do t'ngjeshim radhët në shërbim të dijes, nxënësve, popullit dhe atdheut me unitet, përkushtim e duke ruajtur shëndetin tonë dhe shëndetin e të tjerëve do ta kalojmë edhe këtë situatë. Kolegë të nderuar stafi qendror vazhdon me angazhimet dhe ju ftojmë të vazhdoni të komunikoni e të bashkëbisedoni me ne për situatën dhe për çështjet që ju preokupojnë dhe kështu bashkërisht të gjejmë zgjidhje të duhur të çështjeve.90160641 557198924915170 3087292994252963840 n
Me respekt,
Stafi qendror i SBASHK-ut
Kryetari Rrahman Jasharaj

Apel publik i SBASHK-ut drejtuar anëtarësisë

Prishtinë, 19.03.2020
90594393 234058991115921 2511185013383364608 nAnëtarë të nderuar situata nëpër të cilën po kalon Kosova dhe e tërë bota në përballjen sublime kundër një armiku tinzar, që po godet shëndetin e njerëzve, kërkon unitet e përpjekje të përbashkët për ta mposhtur këtë të keqe. Ne punëtorët e arsimit jemi dëshmuar në kohët më të vështira se e duam popullin dhe atdheun tonë. Situata tani prapë kërkon kontributin tonë. Në këtë situatë të vështirë të vazhdojmë të jemi shembull i unitetit e përkushtimit. Me sjelljet e angazhimet tona të kontribuojmë në tejkalimin sa më të lehtë të kësaj situate dhe respektin tonë të lartë për angazhimin heroik të mjekëve, infermierëve, policëve dhe gjithë të tjerëve që janë në vijën e parë të frontit ta dëshmojmë me angazhime dhe duke respektuar këshillat dhe vendimet e institucioneve. Të dërgojmë mesazhe motivimi edhe për nxënësit tonë dhe të japim kontributin tonë në angazhimet e MASHT për mësimin në formën e re që është duke u përgatitur. Një pjesë e kolegëve tanë tani më po kontribuojnë në këtë angazhim për çka i përgëzojmë duke qenë të sigurt se edhe punëtorët tjerë të arsimit do të japin kontributin në shërbim të dijes dhe arsimit edhe në këto rrethana të vështira. Të nderuar kolegë stafi i SBASHK edhe në këkë situatë mbanë takime çdo ditë përmes kyçjes vizuele dhe po ashtu vazhdon komunikimin me veprimtarët sindikalë kudo në komunat e Kosovës dhe Universitete dhe vazhdon të jetë zëri juaj kodo. 90067608 145929246720521 1623216068422008832 nKemi pasur komunikim edhe me Ministren Hykmete Bajrami duke diskutuar për të gjitha çështjet që keni ngritur ju anëtarë të nderuar. Ky komunikim do të vazhdojë. Ne krenohemi me ju anëtarë të nderuar sepse bashkërisht,si në të kaluarën, ashtu edhe sot e gjithmonë,do t'ngjeshim radhët në shërbim të dijes, nxënësve, popullit dhe atdheut me unitet, përkushtim e duke ruajtur shëndetin tonë dhe shëndetin e të tjerëve do ta kalojmë edhe këtë situatë. Kolegë të nderuar stafi qendror vazhdon me angazhimet dhe ju ftojmë të vazhdoni të komunikoni e të bashkëbisedoni me ne për situatën dhe për çështjet që ju preokupojnë dhe kështu bashkërisht të gjejmë zgjidhje të duhur të çështjeve.90160641 557198924915170 3087292994252963840 n
Me respekt,
Stafi qendror i SBASHK-ut
Kryetari Rrahman Jasharaj

Apel publik i SBASHK-ut drejtuar anëtarësisë

Prishtinë, 19.03.2020
90594393 234058991115921 2511185013383364608 nAnëtarë të nderuar situata nëpër të cilën po kalon Kosova dhe e tërë bota në përballjen sublime kundër një armiku tinzar, që po godet shëndetin e njerëzve, kërkon unitet e përpjekje të përbashkët për ta mposhtur këtë të keqe. Ne punëtorët e arsimit jemi dëshmuar në kohët më të vështira se e duam popullin dhe atdheun tonë. Situata tani prapë kërkon kontributin tonë. Në këtë situatë të vështirë të vazhdojmë të jemi shembull i unitetit e përkushtimit. Me sjelljet e angazhimet tona të kontribuojmë në tejkalimin sa më të lehtë të kësaj situate dhe respektin tonë të lartë për angazhimin heroik të mjekëve, infermierëve, policëve dhe gjithë të tjerëve që janë në vijën e parë të frontit ta dëshmojmë me angazhime dhe duke respektuar këshillat dhe vendimet e institucioneve. Të dërgojmë mesazhe motivimi edhe për nxënësit tonë dhe të japim kontributin tonë në angazhimet e MASHT për mësimin në formën e re që është duke u përgatitur. Një pjesë e kolegëve tanë tani më po kontribuojnë në këtë angazhim për çka i përgëzojmë duke qenë të sigurt se edhe punëtorët tjerë të arsimit do të japin kontributin në shërbim të dijes dhe arsimit edhe në këto rrethana të vështira. Të nderuar kolegë stafi i SBASHK edhe në këkë situatë mbanë takime çdo ditë përmes kyçjes vizuele dhe po ashtu vazhdon komunikimin me veprimtarët sindikalë kudo në komunat e Kosovës dhe Universitete dhe vazhdon të jetë zëri juaj kodo. 90067608 145929246720521 1623216068422008832 nKemi pasur komunikim edhe me Ministren Hykmete Bajrami duke diskutuar për të gjitha çështjet që keni ngritur ju anëtarë të nderuar. Ky komunikim do të vazhdojë. Ne krenohemi me ju anëtarë të nderuar sepse bashkërisht,si në të kaluarën, ashtu edhe sot e gjithmonë,do t'ngjeshim radhët në shërbim të dijes, nxënësve, popullit dhe atdheut me unitet, përkushtim e duke ruajtur shëndetin tonë dhe shëndetin e të tjerëve do ta kalojmë edhe këtë situatë. Kolegë të nderuar stafi qendror vazhdon me angazhimet dhe ju ftojmë të vazhdoni të komunikoni e të bashkëbisedoni me ne për situatën dhe për çështjet që ju preokupojnë dhe kështu bashkërisht të gjejmë zgjidhje të duhur të çështjeve.90160641 557198924915170 3087292994252963840 n
Me respekt,
Stafi qendror i SBASHK-ut
Kryetari Rrahman Jasharaj

Bashkëbisedë e SBASHK-ut me MASHT-in

Ministrja Bajrami siguron se nëse Kushtetuesja sjell vendim pozitiv Ligji i pagave do të implementohet

Prishtinë, 16.03.2020
sbbJavën e kaluar ishte paraparë që këtë të hënë të mbahej një takim mes përfaqësuesve të SBASHK-ut dhe Ministres Hykmete Bajrami e kabinetit të saj. Në kuadër të këtij angazhimi kryetari i SBASHK-ut bashkë me menaxherin për financa e administratë Ymer Ymeri dhe zyrtarin ligjor Blendor Shatri janë gjendur në zyrat e SBASHK-ut duke u përgatitur për takimin në të cilin do të bashkëbisedohej me Ministren lidhur me situatën aktuale në arsim dhe për çështje të tjera bazuar na aktualitetin.
Pasi që Ministrja Bajrami kishte një takim urgjent pikërisht lidhur me situatën aktuale të krijuar nga paraqitja e rasteve me koronovirusit COVID-19 si dhe obligimet e saj pas shpallje së gjendjes emergjente të shëndetit publik në Kosovë,bashkëbiseda është zhvilluar përmes komunikimit me telefon. Është folur për situatën aktuale në këtë gjendje të jashtëzakonshme dhe po ashtu është diskutuar edhe lidhur me Buxhetin e aprovuar të Kosovës dhe Ligjin e pagave. Ministrja ka deklaruar se çështjen e ka ngritur edhe në takimin e Qeverisë dhe bazuar nga bisedat që ka pasur me përfaqësues të institucioneve ka marrë përgjigje se nëse Kushtetuesja sjell vendim pozitiv lidhur me Ligjin e pagave ai do të nis së implementuari dhe se për të do të sigurohen mjete të mjaftueshme buxhetore.
Në situatën aktuale dhe duke u bazuar më masat që ka marrë Qeveria e Kosovës në shërbim të ruajtjes së shëndetit të popullatës të dy palët janë pajtuar që të vazhdohet me komunikimin , qoftë me takime pune, qoftë përmes komunikimit me telefon dhe shkresave dërguar në adresat elektronike.

SBASHK-u vazhdon takimet me kryetarë të Grupeve Parlamentare

Kryetari i Grupit Parlamentar të AAK-së, z. Daut Haradinaj në mbështetje të plotë të kërkesave të SBASHK-ut

Prishtinë, 11.03.2020
Me qëllim që të përcjellin zërin e të punësuarve në tërë sektorin e arsimit se nëse nuk do të ketë planifikim të mjeteve të duhura në Buxhetin e vitit 2020 për implementimin e Ligjit të pagave situata do të acarohet shumë dhe se anëtarësia do të kërkojë veprime sindikale duke mos përjashtuar grevën e përgjithshme që nga çerdhet e deri në Universitete, SBASHK-u u është drejtuar me kërkesa për takime kryetarëve të Grupeve Parlamentare dhe kryetarit të Komisionit për Buxhet dhe Kryetarit të Komisionit Parlamentar për Arsim. Kjo agjendë e takimeve ka nisur të realizohet me takimin e djeshëm me Kryetarin e Grupit Parlamentar të NISMA, z. Haxhi Shala për të vazhduar sot duke u takuar me kryetarin e Grupit Parlamentar të AAK-së, z. Daut Haradinaj.
ddddPërfaqësuesit e SBASHK-ut edhe në këtë takim kanë përcjellë shqetësimin e të punësuarve në tërë sektorin e arsimit. Ata kanë informuar kryetarin Haradinaj se nëse në Buxhetin e vitit 2020 nuk do të ketë planifikim të mjeteve të mjaftueshme për Ligjin e pagave atëherë SBASHK-u do të veprojë sipas zërit të anëtarësisë, e cila që tani është e vendosur që nëse ndodh kjo atëherë do të shkohet në veprime sindikale , gjegjësisht në grevë të përgjithshme në tërë sektorin e arsimit.
Kryetari Daut Haradinaj i ka ofruar në emër të Grupit parlamentar të AAK-së përkrahje të pa rezervë SBASHK-ut duke përgëzuar këtë sindikatë për arritjet në Ligjin e pagave. Ai është shprehur se institucionet e Kosovës duhet të trajtojnë me seriozitet kërkesat e SBASHK-ut dhe të sindikatave tjera lidhur me Ligjin e pagave.
Kujtojmë se SBASHK-u u ka dërguar kërkesa zyrtare për takime edhe kryetarëve të Grupeve tjera parlamentare, që janë pjesë e Parlamentit të Kosovës dhe anëtarëve të Komisionit për Buxhet dhe kryetarit të Komisionit për Arsim me qëllimin e njëjtë që t'i njoh ata për situatën aktuale në arsim dhe të kërkojë nga ata që të veprojnë në mënyrë që Ligji për buxhetin të planifikojë mjete të mjaftueshme për implementimin e Ligjit të pagave duke qenë të sigurt se Kushtetuesja do të sjell vendim pozitiv për këtë Ligj.

Kryetari Shala dhe dy deputetë të NISMA u takuan me përfaqësuesit e SBASHK-ut

Priten takime edhe me kryetarët e grupeve tjera parlamentare

Prishtinë, 10.03.2020
DSC 0143Kryetari i Grupit Parlamentar të Nisma Socialdemokrate Haxhi Shala bashkë me deputetët e këtij subjekti politik parlamentar Albulena Balaj- Halimaj dhe Endrit Shala janë takuar në ambientet e Parlamentit të Kosovës me delegacionin e SBASHK-ut që përbëhej nga kryetari Rrahman Jasharaj , koordinatori për organizim të brendshëm , Ymer Ymeri dhe zyrtarja e lartë Vlora Rexhepi Berisha.
Në takimin mbajtur sot më kryetarin Shala dhe dy deputetët e NISMA kryetari Jasharaj dhe dy përfaqësuesit tjerë të SBASHK-ut i kanë njoftuar ata për shqetësimet dhe situatën aktuale në tërë sistemin arsimor në Kosovë.
Delegacioni i SBASHK-ut ka shprehur shqetësimin duke përcjellë zërin e të punësuarve në tërë sektorin e arsimit se nëse nuk do të ketë planifikim të mjeteve të duhura në Buxhetin e vitit 2020 për implementimin e Ligjit të pagave situata do të acarohet shumë dhe se anëtarësia do të kërkojë veprime sindikale duke mos përjashtuar grevën e përgjithshme që nga çerdhet e deri në Universitete.
Kryetari i Grupit Parlamentar të NISMA , Haxhi Shala bashkë me deputetët e këtij subjekti politik parlamentar Balaj-Halimaj dhe Shala janë shprehur se kuptojnë shqetësimin e drejt të SBASHK-ut dhe se në Komisione , por edhe në seancat e Parlamentit do të shprehin qëndrimin e tyre duke kërkuar që në Buxhetin e Kosovës të jenë paraparë mjete të mjaftueshme për implementimin e Ligjit të pagave ngase, si thanë ata, Qeverisa e kaluar kishte paraparë mjete të mjaftueshme buxhetore për këtë Ligj, pasi ai ishte votuar nga Parlamenti i Kosovës.
SBASHK-u u ka dërguar kërkesa zyrtare për takime edhe kryetarëve të Grupeve tjera parlamentare, që janë pjesë e Parlamentit të Kosovës me qëllim që të informojnë ata e përmes tyre edhe deputetët lidhur me situatën në arsim , me shqetësimet e arsyeshme dhe kërkesën legjitime që në Ligjin e buxhetit të jenë paraparë mjete të mjaftueshme për implementimin Ligjit të pagave.

SBASHK-u organizoi Manifestim madhështor për 7 Marsin

Respekt i përhershëm për misionin e shenjtë të mësuesit

Prishtinë, 09.03.2020
7mars203Duke vazhduar me traditën për të lartësuar kujtimin për anëtarët e pensionuar nga 1 prilli i vitit 2019 deri më 31 mars të vitit 2020, SBASHK-u ka organizuar në Pallatin e sporteve "1 Tetori" të Prishtinës Manifestim madhështor.
Kanë shprehur respekt për organizimin e mirë të këtij Manifestimi dhe kanë lartësuar figurën dhe misionin e shenjtë të mësuesit nëpër vite e dekada Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, nënkryetarja e Parlamentit të 7mars202Kosovës, Arbërie Nagavci, Kryetari i Komisionit Parlamentar për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini dhe Sport Arban Abrashi, kryetari i Sindikatës së Arsimit të Shqipërisë, Isa Rekaj, deputeti nga Kosova Lindore, Fatmir Hasani dhe drejtori i arsimit nga Bujanovci Agim Hasani, prorektorja Myrvete Badivuku- Pantina nga Universiteti i Prishtinës, drejtori i DKA-së së Klinës, Enver Gashi, Kryetari i BSPK-së, Avni Ajdini, kryetarja e Sindikatës së Policisë, Valbona Kamberi, kryetari i Ansamblit Autokton "Rugova" Vesel Nikçi , Kryetari i Shoqatës së Vëllazërisë Kosovë- malësi e Madhe "Martin Dreshaj", Ukshin Jashari, përfaqësuesi i MASHT, Habib Aliu, përfaqësuesi i sindikatës së Institucioneve korrektuese, Frashër Rraci dhe mysafirë të tjerë të nderuar.Rr.jasharaj
'' SBASHK-u po vazhdon me traditën e mirë që pikërisht në ditën e madhe të mësuesit dhe shkollës shqipe të bëj bashkë pishtarët e dijes që me vite e dekada e deri në pensionimin meritor u angazhuan në misionin e shenjtë të edukimit e arsimimit të brezave. Ky Manifestim dhe ndarja e mirënjohjeve meritore për angazhimin tuaj sublim dhe ora me emblemën e SBASHK-ut është dëshmi se ne nuk ju harrojmë kurrë juve që edhe në vitet e vështira e plot furtuna mbrojtët shkronjat e bukura të gjuhës shqipe nga sulmet e pushtuesit. Respekt i përhershëm për ju të nderuar kolege e kolegë pensionistë", ka thënë në hapjen solemne të këtij Manifestimi, konferencierja , Pranvera Haziri.
Duke shprehur respekt të lartë për të pensionuarit dhe për mysafirët e nderuar, kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka kujtuar se sa herë vjen marsi me krenari lartësojmë kujtimin për Komandantin legjendar Adem Jashari, për Epopenë e lavdishme të UÇK-së, për mësuesin hero e dëshmor të kombit Shaban Jashari dhe për gjithë pishtarët e dijes që mbrojtën dritën kundër errësirës.KM Albin KurtiAi pastaj ka përshëndetur mysafirët e nderuar për të shprehur pastaj falënderimet dhe respektin e tij edhe për mediet e nderuara, drejtorin dhe stafin e Qendrës së studentëve, kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të Universiteteve për angazhimin. "Një falënderim i veçantë për stafin qendror të SBASHK-ut : Ymerin, Afërditën, Vlorën, Blendorin, Lutën, Nezin e Albinën që janë angazhuar me përkushtim që ky Manifestim të jetë i organizuar sa më mirë, është shprehur Jasharaj duke shtuar se "Është traditë e jona shqiptare që nikoqiri të flas pak, po tua jep mundësinë e fjalës mysafirëve të nderuar dhe përndaj unë në përfundim të fjalës sime Ju përshëndes duke ju uruar jetë të gjatë e të lumtur dhe e gëzofshi sa më gjatë pensionin dhe Ligjin për statusin e punëtorëve të arsimit shqip të Republikës së Kosovës për vitet e 90-ta".Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti ka ardhur në këtë Manifestim për të nderuar figurën e mësuesit dhe festën e madhe të shkollës shqipe. "Sot kujtojmë mësonjëtoren e Korçës, Pandeli Sotirin, Motrat Qiriazi dhe vëllezërit Frashëri. 

A.Nagavci

Dashuria për kombin ishte e lidhur me dashurinë për dijen. 

Sot vlerësojmë punën e tyre, u njohim kontributin e përditshëm për edukimin e brezave. Personalisht pasioni dhe disiplina që kam për dijen më është mbledhur prej mësimdhënëses se parë dhe prej nënës sime e cila ishte edhe mësimdhënëse. Fëmija në shkollë e takon shtetin. Ditën e parë kur fëmija shkon në shkollë nuk duhet të ketë rëndësi prej nga vjen por e rëndësishme se kë ka mësues. Shteti kujdeset të krijojë kushtet, mësuesit duhet të motivojnë fëmijët e prindërit të kujdesen që edukimi të përcjellë fëmijët kur ata janë në shtëpi.", është shprehur Kryeministri duke kujtuar në fjalën e tij përshëndetëse edhe mësuesin e tij të parë dhe mësimdhënësit e tjerë të tij për të cilët ka shprehur respekt të lartë.
"Sot po bëhen 131 vite nga hapja e shkollës së parë shqipe. Gjuha shqipe dhe puna e mësimdhënësve nuk arriti të ndalohet asnjëherë.

Arban Abrashi

 Sot kur ky mision bëhet me nderim, ne duhet të bëhemi pjesë e shoqërive të moderuara. Shkolla tashmë duhet të bëhet jo mbijetesë, por pjesë e progresit dhe emancipimit tonë shtetëror", ka shpalosur fragmente të historisë së arsimit shqip, nënkryetarja e Parlamentit të Kosovës, Arbërie Nagavci.Kryetari i Grupit Parlamentar për Arsim,Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini e Sport në Parlamentin e Kosovës, i nderuari Arban Abrashi ka shprehur respekt të lartë për punëtorët e arsimit dhe për përkushtimin dhe arritjet e SBASHK-ut.
"Në kohërat më të vështira ju ishit pishtarit e ndriçimit. Puna juaj frymëzoi sakrificën e brezave të tërë për liri e pavarësi. Dita e mësuesit është një rast për t'ju dhuruar mirënjohje dhe ne kemi obligim të jemi krahu juaj. Sot shkollat shqipe kanë një mision tjetër dhe prandaj nuk duhet të kemi më eksperimente në arsim. Dua të besoj që qeveria do t'i jap një dinamikë të re zhvillimit të arsimit. Komisioni për arsim, jo vetëm që do ta mbikëqyrë punën e ministrisë se arsimit ,por do të jetë krah i tyre"ka kujtuar ai.fatmir hasaniMe respekt të lartë për figurën e mësuesit dhe për përkushtimin dhe arritjet e SBASHK-ut është shprehur edhe deputeti shqiptar nga Kosova Lindore , Fatmir Hasani, i cili ka shpalosur kujtime nga historiku i shkollës shqipe kudo në trojet shqiptare për të përcjellë para pjesëmarrësve përshëndetjet vëllazërore nga Presheva, Bujanovci e Medvegja.Me fjalë plot respekt për figurën e mësuesit është shprehur edhe prorektorja e Universitetit të Prishtinës, Myrvete Badivuku-Pantina, e cila pastaj ka shpalosur edhe fragmente nga historiku i Universitetit ndër vite e dekada.
Kryetari i Federatës së Sindikatës së Arsimit të Shqipërisë, Isa Rekaj ka shprehur respekt të lartë për angazhimet, përkushtimin dhe arritjet e SBASHK-ut. Ai ka vlerësuar lart edhe organizimin e Manifestimit madhështor 

Myrvete badivuku

dhe ka sjellë përshëndetjet e gjithë kolegëve tanë nga Shqipëria për ditën e madhe të mësuesit dhe shkollës shqipe.
Respektin e lartë për figurën e mësuesit dhe misionin e tij fisnik e kanë shprehur në fjalën e tyre përshëndetëse edhe drejtori i DKA-së së Klinës, Enver Gashi, kryetari i BSPK-së, Avni Ajdini dhe mysafirë të tjerë të nderuar.
Një moment i veçantë është krijuar me paraqitjen e drejtorit artistik e aktorit Fadil Grabovci dhe Ansamblit Autokton "Rugova", të cilët kanë sjellë në Pallatin e sporteve në shenjë respekti për pishtarët e dijes valle të bukura autoktone. Kryetari i këtij Ansambli që ruan folklorin shqiptar me vite e dekada, Vesel Nikçi ka kujtuar momente kur edhe ai ishte mësimdhënës dhe ka falënderuar SBASHK-un për angazhimet dhe arritjet e shumta. "Me angazhimet e kreut të SBASHK-ut na u mundësua që të dalim në pension meritor. Tani po marrin edhe shtesën nga Ligji për vitet e 90-ta, që ka vlerë të madhe sepse shpreh respektin e shtetit tonë për punëtorët e atyre viteve kur mbrojtëm dritën nga errësira. Edhe kjo është arritje e SBASHK-ut dhe prandaj me kënaqësi vijmë në aktivitetet që organizoni ju", është shprehur profesori i pensionuar dhe drejtori i Ansamblit "Rugova", Vesel Nikçi.
Pas kësaj kryetari i SBASHK-ut dhe disa nga mysafirët e nderuar kanë ndarë mirënjohje për përfaqësuesit e caktuar nga komunat, Universiteti dhe institucionet e kulturës, që janë anëtare të SBASHK-ut. 89466959 3005383069519250 5015666712394072064 o

 Avni Ajdiniisa rekaj

Takim me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të Universiteteve

Unik për hapat dhe aktivitetet sindikale ashtu si do ta diktojë situata

Prishtinë, 03.03.2020
fotoojLajmi i shpërndarë se mund të mos jenë paraparë mjete buxhetore në Ligjin e buxhetit për vitin 2020 për implementimin e Ligjit të pagave ka bërë që të shtohen pakënaqësitë dhe të krijohet një situatë e acaruar në tërë sektorin e arsimit. Me qëllim që të veprohet drejt e me kohë sipas zërit të anëtarësisë është mbajtur takim i jashtëzakonshëm konsultativ me kryetarët e Kuvendeve të Sindikatave të Arsimit Parauniversitar nga komunat e Kosovës dhe të Universiteteve. Këtë takim e kanë përcjellë edhe shumë nga mediet.
Ishin dy pika të rendit të punës që janë debatuar shtruar në këtë takim.
fotoo11 1Në fillim kryetari i SBASHK-ut ka falënderuar të pranishmit për pjesëmarrje në këtë takim dhe në emër të tyre ka shprehur respekt për mediet, që vazhdimisht ka folur lidhur me lajmin e shpërndarë se nuk do të parashihen mjete buxhetore në Ligjin e buxhetit për të nisur së zbatuari Ligjin e pagave dhe ka hapur debatin në të cilin kanë marrë pjesë të gjithë të pranishmit. Kryetarët e Kuvendeve të Sindikatave të Arsimit Parauniversitar kanë përcjellë situatën dhe atmosferën e krijuar në komunat e tyre duke theksuar se lajmi ka krijuar situatë të acaruar dhe kanë uruar që ky të jetë një lajm i pabazuar dhe se në takimin me Kryeministrin Kurti dhe Ministrin e Financave Bislimi do të marrin përgjigje të duhur dhe se mjetet buxhetore do të jenë paraparë për Ligjin e pagave. Qëndrim të njëjtë me kolegët e tij ka shprehur edhe kryetari i Universiteteve Bardh Bardhi.
Pas këtij debati përmbajtjesor menaxheri për financa e administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri ka lexuar konkluzionet që janë nxjerr edhe detyrat konkrete duke veçuar se të vazhdohen angazhimet që të ketë takime me Kryeministrin dhe me Ministrat gjegjës me qëllim që çështja të debatohet e të zgjidhet përmes dialogut, por nëse dialogu nuk jep rezultate, atëherë të bashkëbisedohet me anëtarësinë dhe të bëhen përgatitje për nisjen e veprimeve sindikale, të cilat fillimisht mund të jenë të përshkallëzuara dhe nëse as kjo nuk ka efektin e pritur atëherë të shkohet në grevë të përgjithshme. fotoo11 2Po ashtu është vendosur që të kërkohet nga Qeveria që të respektojë vullnetin e mijëra punëtorëve të arsimit që me shkresa i janë drejtuar dhe të dërgojë kërkesë në Kushtetuese që të hiqet masa e pezullimit të Ligjit të pagave. Në dialog me Qeverinë është dhënë propozimi që të kërkohet rritja e pagave deri në momentin kur të sjell vendim Kushtetuesja. Në këtë takim është debatuar pastaj edhe për përgatitjet përfundimtare lidhur me Manifestimin kushtuar 7 Marsit, që do të mbahet pikërisht më 7 mars 2020 në Pallatin e sporteve "1 Tetori". Kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe Universiteteve kanë marrë sqarime të duhura dhe janë zotuar se do të bëjnë gjithë angazhimet në mënyrë që në këtë ngjarje festive të jenë të pranishëm kolegët tanë të pensionuar nga 1 prilli 2019 e deri në fund të marsit të këtij viti.

Kuvende pune në Pejë e në Deçan

Prishtinë, 02.03.2020

Unitet dhe përkushtim për angazhime në shërbim të anëtarësisë
Në vikendin e 29 shkurtit janë mbajtur Kuvende pune të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar në komunën e Pejës e të Deçanit. Kuvendin e punës në Pejë e ka shpallur të hapur kryetari për këtë komunë Isuf Lajçi, i cili në fillim përshëndeti dhe falënderoi për pjesëmarrje kryetarin Rrahman Jasharaj dhe zyrtarin ligjor të SBASHK-ut, Blendor Shatri. Pas kësaj ai ka bërë një përshkrim të aktiviteteve sindikale në nivel komune. "Anëtarësia e SBASHK-ut në Pejë ka dëshmuar unitet. Puna dhe përkushtimi i nivelit qendror ka bërë që të krijohet një besim i fortë në sindikatën tonë dhe ky besim jam shumë i sigurt do të ruhet e forcohet edhe në të ardhmen", është shprehur Lajçi.
PejeeKryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka përgëzuar angazhimet e kryetarit Lajçi, kryesisë dhe gjithë kryetarëve duke i kujtuar ata se duhet të mbajnë takime me anëtarësinë në gjithë shoqatat sindikale me qëllim që ata të informohen nga afër për angazhimet, sfidat dhe arritjet, por edhe të merren ide nga ata për angazhimet në vazhdim. Kryetari Jasharaj është ndalur edhe te trajnimet e licencuara të SBASHK-ut dhe ka treguar se Këshilli Drejtues ka lejuar mjete që të mbulohen trajnime për 20 % të anëtarësisë së një komune . Po ashtu është thënë se duhet pasur kujdes të vazhdueshëm në mënyrë që trajnimet të organizohen në nivel të lartë dhe të përcillet rrjedha e tyre nga kryetarët e nivelit komunal.
Në pjesën e dytë të këtij Kuvendi pjesëmarrësit kanë bërë pyetje, në të cilat është përgjigjur zyrtari ligjor Blendor Shatri. Anëtarët e këtij Kuvendi kanë shprehur shqetësimin e anëtarësisë që përfaqësojnë lidhur me lajmin që është shpërndarë aty e këtu se ekziston mundësia që Ministria e Financave të mos planifikojë mjete buxhetore për Ligjin e pagave në Ligjin e buxhetit 2020. Ata janë shprehur se po përgatiten që të nisin edhe me veprime sindikale nëse kjo vërtetë ndodh.


Takim përmbajtjesor edhe në Deçan
decannNjë atmosferë pune ishte edhe në takimin e Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar në Deçan. Në hapje të këtij takimi kryetari për këtë komunë Burim Avdijaj ka bërë një shpalosje të aktiviteteve sindikale në nivelin komunal. Ai ka përshëndetur kryetarin e SBASHK-ut Rrahman Jasharaj dhe zyrtarin ligjor Blendor Shatri. Kryetari Jasharaj në fillim ka shprehur kënaqësinë për ambientet e bukura dhe të mbajtura me kujdes të Gjimnazit duke përgëzuar drejtorin dhe të punësuarit në këtë institucion arsimor, në sallën e të cilit po mbahej takimi. Ai pastaj ka folur për angazhimet në nivelin qendror dhe ka përgëzuar sindikalistët në Deçan për unitetin dhe përkushtimin. Ai pas kësaj ka folur edhe për detyrat në të ardhmen duke cekur se e kupton shqetësimin e anëtarësisë lidhur me lajmin se Ministria e Financave mund të mos bëj planifikim buxhetor për impementinin e Ligjit të pagave në Ligjin e buxhetit. Kryetari Jasharaj ka deklaruar se do të vazhdojë të jetë zë i anëtarësisë dhe do të veprojë me përpikëri në realizimin e kërkesave dhe do të veprojë ashtu si vendosin anëtarësia.
Pas kësaj është kaluar në pjesën e dytë të Kuvendit dhe është biseduar për përgatitjet lidhur me Manifestimin kushtuar 7 Marsit, në të cilin do të jenë të pranishëm mysafirë të shumtë dhe kolegët tanë të nga e tërë Kosova që janë pensionuar nga fundi i marsit të kaluar e deri në fund të marsit të këtij viti.
Pjesëmarrësit kanë shtuar edhe pyetje që kishin të bënin me Kontratën dhe çështje të tjera dhe në to është përgjigjur zyrtari ligjor Blendor Shatri.

SBASHK-u organizon Manifestimin kushtuar Ditës së Mësuesit

Anëtarët e pensionuar të SBASHK-ut do të jenë bashkë të shtunën më 7 mars

Prishtinë, 25.02.2020

Duke vazhduar traditën e mirë, SBASHK-u do të organizojë të shtunën më 7 mars 2020, në orën 11 , Manifestimin kushtuar ditës së madhe të shkollës shqipe dhe mësuesit në pallatin e sporteve "1 Tetori" në Prishtinë. Do të jetë ky një moment plot emocione kur ish anëtarët e SBASHK-ut nga arsimi, kultura dhe shtëpitë studentore nga e tërë Kosova ,që janë pensionuar nga 1 prilli i vitit 2019 e deri më 31 mars 2020 do të jenë bashkë në një atmosferë festive e plot emocione dhe do të marrin mirënjohje dhe nga një orë me emblemën e SBASHK-ut në shenjë respekti për angazhimin e tyre nëpër vite e dekada për arsimimin dhe edukimin e brezave. SBASHK-u kujton edhe kolegët tanë të ndjerë duke lartësuar kujtimin për ta me nga një mirënjohje.
Në këtë Manifestim janë të ftuar dhe pritet të jenë të pranishëm udhëheqësit më të lartë të institucioneve të shtetit tonë, drejtuesit e Ministrive përkatëse, Komisioni Parlamentar për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini dhe Sport, rektorë të Universiteteve, përfaqësues të DKA-ve dhe mysafirë të nderuar nga Shqipëria dhe trojet tjera etnike.
Lusim kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të Universiteteve që, ashtu si kemi vendosur në takimin konsultativ, të shtojnë angazhimet dhe të komunikojnë me kolegët tanë të pensionuar gjatë këtij intervali kohor me qëllim që ata të gjithë të jenë në këtë Manifestim kushtuar datës së madhe të mësuesit dhe shkollës shqipe.
Në vazhdim po publikojmë listën e të pensionuarve nga të gjitha komunat dhe Universitetet:

Nr   Emri Mbiemri Komuna Institucioni/Shkolla Nënshkrimi
1 1 Drita Ahmeti Prishtinë Sh.F.  7 Marsi   
2 2 Nazmi Tahiraj Prishtinë  Zenel Hajdini   
3 3 Lumnije Hoti Prishtinë  Iliria   
4 4 Sylejman Osmani Prishtinë  Iliria   
5 5 Selatin Osmani Prishtinë  Nexhmi Mustafa   
6 6 Nebih Shala Prishtinë  Nexhmi Mustafa   
7 7 Musli Musliu Prishtinë  Nena Tereze   
8 8 Rexhep Hrtica Prishtinë  Anton Zako Cajupi   
9 9 Sahit Zeqiri Prishtinë  Anton Zako Cajupi   
10 10 Ismet Govori Prishtinë  Anton Zako Cajupi   
11 11 Didar Beksaq Sylejmani Prishtinë  Perparimi   
12 12 Osmon Gashi Prishtinë  Isa Boletini   
13 13 Nuhi Zeka Prishtinë  Deshmoret e 1921   
14 14 Fatime  Rexha Prishtinë  Emin Duraku   
15 15 Ymrije Beqaj Prishtinë  Dardania   
16 16 Sheribane Bahtiri Prishtinë  Faik Konica   
17 17 Ismail Hajradinaj Prishtinë  Ditet e Minatorit   
18 18 Bahrije Rexhepi Prishtinë  Pjeter Bogdani   
19 19 Sadri Ajvazi Prishtinë  Dituria   
20 20 Magbule Islami Prishtinë  Meto Bajraktari   
21 21 Zehra Ferati Prishtinë  Meto Bajraktari   
22 22 Hajdar Baftiu Prishtinë  Nazim Gafurri   
23 23 Shpresa Osmani Prishtinë  Nazim Gafurri   
24 24 Hata Maloku Prishtinë  Hilmi Rakovica   
25 25 Hajrie Zeka Prishtinë  Mitrush Kuteli   
26 26 Xhyle Bllaca Prishtinë  Asim Vokshi   
27 27 Shyqri Ramadani Prishtinë  Filip Shiroka   
28 28 Hilmi  Hasani Prishtinë  28 Nentori   
29 29 Musa Avdiu Prishtinë  Hasan Prishtina   
30 30 Nakije Rexha Prishtinë  Hasan Prishtina   
31 31 Faik Ahmeti Prishtinë  Hasan Prishtina   
32 32 Nezir Gashi Prishtinë  Hasan Prishtina   
33 33 Rrahim Ramadani Prishtinë  Hasan Prishtina   
34 34 Ejup Hyseni Prishtinë  Azemi e Salihu   
35 35 Lirije Rexhbegaj Prishtinë  Elena Gjika   
36 36 Samile Efendija Prishtinë IP  Ardhmeria   
37 37 Nexhibe Hoxha Prishtinë IP  Dielli   
38 38 Gjyle Ibra Prishtinë IP  Dielli   
39 39 Bahrie Zuka Prishtinë IP  Gezimi Yne   
40 40 Minire Surdulli Prishtinë IP  Gezimi Yne   
41 41 Shehriban Muçolli Prishtinë IP  Fatosat   
42 42 Drita Emini Prishtinë IP  Yllkat   
43 43 Advije Maxhuni Prishtinë  Naim Frasheri   
44 44 Hakije  Krasniqi Prishtinë  Ismail Qemajli   
45 45 Makfyrjete Shuki Prishtinë  Ismail Qemajli   
46 46 Igballe Galica Prishtinë  Ismail Qemajli   
47 47 Mirvete Islami Prishtinë  Ismail Qemajli   
48 48 Hasan Vitia Prishtinë  Shkendija   
49 49 Imer Syla Prishtinë  Nexhmi Mustafa   
50 50 Zyla Ratkoceri Prishtinë IP  Yllkat  post mortum
51 51 Magbule Sanaja Prishtinë  Abdyl Frasheri   
52 52 Enver Gashi Prishtinë  Avni Rrustemi   
53 53 Gani Bekteshi Prishtinë  Azemi e Salihu   
54 54 Hamit Aliu Prishtinë  Azemi e Salihu   
55 55 Hetem Berisha Prishtinë  Nexhmi Mustafa   
56 56 Habib Vitija Prishtinë  Xhevdet Doda   
57 57 Halim Ibrahimi Prishtinë  Zenel Hajdini   
58 58 Asllan Hasani Prishtinë  Anton Zako Cajupi   
59 59 Jakup Krasniqi Prishtine "Zenel Hajdini"  
60 1 Nexhmi  Kelmendi Fushë-Kosovë SHMU  Mihail Grameno   
61 2 Haradin Zogaj  Fushë-Kosovë SHMU  Mihail Grameno   
62 3 Kumrije  Krasniqi Fushë-Kosovë SHMU  H. K Prishtina   
63 4 Hajredin  Mjeku Fushë-Kosovë SHMT  Minatori   
64 5 Rushit Zeqiri Fushë-Kosovë SHMU  S.Riza   
65 6 Jakup Krasniqi Fushë-Kosovë SHMU  Laura Scoti  Grabovc  
66 7 Fazli Imeri Fushë-Kosovë SHMU  Bajram Curri  Sllatinë  
67 8 Bislim  Zogaj  Fushë-Kosovë SHMU  Bajram Curri  Sllatinë  
68 9 Bilall  Gashi Fushë-Kosovë SHMU  Bajram Curri  Sllatinë  
69 10 Emine Azemi Fushë-Kosovë SHMU  Bajram Curri  Sllatinë  
70 11 Kamer  Reçica Fushë-Kosovë SHMU  D. Bogujevci    
71 12 Idriz Krasniqi Fushë-Kosovë SHMU  Zejnel Salihu    
72 13 Ekrem  Xhigoli Fushë-Kosovë SHML  Minatori   
73 1 Rexhep Ahmeti Gllogovc  Arif Shala  Korrotice e Ulte  
74 2 Xhevat Musliu Gllogovc  Xheladin Gashi-Plaku  Komoran  
75 3 Milaim Bytyqi Gllogovc  Mehdi e Sylejman Bytyqi  Arllat  
76 4 Hamit Zogaj Gllogovc  Xheladin Gashi-Plaku  Komoran  
77 5 Ramadan Hoxha Gllogovc  Gani Elshani  Krajkove  
78 6 Muhamet Elshani Gllogovc  Migjeni  Baice  
79 7 Istref Bujupi Gllogovc  Xheladin Gashi-Plaku  Komoran  
80 8 Dastan Haxhaj Gllogovc  7 Marsi  Kishnarek  
81 9 Selim Imeri Gllogovc  Rasim Kiqina  Gllogoc  
82 10 Sheremet Prokshi Gllogovc  Naim Frasheri  Gllabar  
83 11 Jahir Berisha Gllogovc  Azem Bejta  Shtutice  
84 12 Banush Hoxha Gllogovc  Abedin Bujupi  Arllat  
85 13 Neibe Hajdini Gllogovc  Xheladin Gashi-Plaku  Komoran  
86 14 Ragip Zariqi Gllogovc  Arif Shala  Korrotice e Ulte  
87 15 Mexhri Mehmeti Gllogovc  Fazli Grajqevci  Vasileve  
88 16 Hysen Halilaj Gllogovc  Shote Galica  Abri e Eperme  
89 17 Adem Hamza Gllogovc  Gj.K.Skenderbeu  Gllogoc  
90 18 Xhemajl Fejza Gllogovc  Xheve Lladrovci  Gllanaselle  
91 19 Drita Kastrati Gllogovc  Ali Gashi  Cikatove e Re  
92 20 Enver Plakiqi Gllogovc  Bajram Curri  Nekoc  
93 21 Miradije Bogiqi Gllogovc  QAEP Ardhmeria  Gllogoc  
94 22 Gani Karaxha Gllogovc  Deshmoret e Drenices  Cikatove e Vjeter  
95 23 Fehmi Sejdiu Gllogovc  Arif Shala  Korrotice e Ulte  
96 24 Hisen Kastrati Gllogovc  Rasim Kiqina  Gllogoc  
97 25 Shefqet Hajdari Gllogovc  Rilindja  Dobroshec  
98 26 Ekrem Hajra Gllogovc  Mehmet Gradica  Gradice  
99 27 Rizah Plakaj Gllogovc  Bajram Curri  Nekoc  
100 1 Bahtir Bahtiri Lipjan  Dy Deshmoret  Dobraj  
101 2 Imer Marevci Lipjan  Zenel Hajdini  Gadime  
102 3 Musa  Shala Lipjan  Fehmi Agani  Medvec  
103 4 Nazmi Bahtiri Lipjan  Dy Deshmoret  Dobraj  
104 5 Refki  Ejupi Lipjan  Zenel Hajdini  Gadime  
105 6 Imer  Berisha Lipjan  Hasan Zuko Kamberi  Sllovi  
106 7 Hamide Karameta Lipjan  V.Frasheri  Lipjan  
107 8 Zeqir Kololli Lipjan  V.Frasheri  Lipjan  
108 9 Remzije  Buja Lipjan  Neze Buja  Bujan  
109 10 Ibrahim  Imeri Lipjan  Adem Gllavica  Lipjan  
110 11 Selvete  Reçica Lipjan  Adem Gllavica  Lipjan  
111 12 Misin  Rrustemi Lipjan  Emin Duraku  Banulle  
112 13 Bajram Karameta Lipjan  Kater Deshmoret  Kroimir  
113 14 Fazli  Fetahu Lipjan  Adem Gllavica  Lipjan  
114 15 Nakije Dragaqina Lipjan  Qerdhja  Lipjan  
115 16 Shaban Hajdini Lipjan  Adem Gllavica  Lipjan  
116 17 Ali Ejupi Lipjan  Zenel Hajdini  Gadime  
117 18 Shukri Ibrahimi Lipjan  Zenel Hajdini  Gadime  
118 19 Jahja Neziri Lipjan  Dy Deshmoret  Dobraj  
119 20 Ahmet Gashi Lipjan  Rexhep Akllapi  Akllap  
120 21 Ragip Behluli Lipjan  Zenel Hajdini  Gadime  
121 22 Basri Aliu Lipjan  Emin Duraku  Banulle  
122 23 Shyqeri Gashi Lipjan  Shtjefan Gjeqovi  Janjeve  
123 24 Tefik  Retkoceri Lipjan  Hasan Prishtina  Llugaxhi   
124 25 Jakup Jakupi Lipjan  Emin Duraku  Banulle  
125 26 Shemsedin Olluri Lipjan  Kater Deshmoret  Kroimir  
126 27 Shahin Gashi Lipjan  Rexhep Akllapi  Akllap  
127 28 Milazim Krasniqi Lipjan  Shtjefan Gjeqovi  Janjeve  
128 29 Jakup  Bytyqi Lipjan  Hasan Zuko Kamberi  Sllovi  
129 30 Hatmane  Lami Lipjan  Hasan Zuko Kamberi  Sllovi post mortum
130 31 Hamdi  Bublica Lipjan Dy Dëshmorët post mortum
131 1 Isuf Kamerolli Podujevë SHMT Fan S. Noli  
132 2 Ismail Duli Podujevë Gjimnazi Aleksander Xuvani  
133 3 Halim Lahu Podujevë Gjimnazi Aleksander Xuvani  
134 4 Nexhmi  Ganiu Podujevë Gjimnazi Aleksander Xuvani  
135 5 Ismet Nishefci Podujevë Gjimnazi Aleksander Xuvani  
136 6 Abdullah Blakçori Podujevë Gjimnazi Aleksander Xuvani  
137 7 Hakif Sadiku Podujevë SHFMU Naim Frasheri  
138 8 Naxhie Aliu Podujevë SHFMU Naim Frasheri  
139 9 Adem  Zhegrova Podujevë SHFMU Naim Frasheri  
140 10 Shahin Sfishta Podujevë SHFMU Naim Frasheri  
141 11 Ahmet  Jashari Podujevë SHFMU Naim Frasheri  
142 12 Elheme Shatrolli Podujevë SHFMU Shaban Shala  
143 13 Hasime Llugaliu Podujevë SHFMU Shaban Shala  
144 14 Ajet Ajeti Podujevë SHFMU Kongresi I Manastirit post mortum
145 15 Nexhip Vokrri Podujevë SHFMU Kongresi I Manastirit  
146 16 Nuhi Revuçi Podujevë SHFMU Nuhi Gashi  
147 17 Idriz Halili Podujevë SHFMU Liugj Gurakuqi  
148 18 Milazim Hyseni Podujevë SHFMU Naum Veqilharxhi  
149 19 Bislim Azemi Podujevë SHFMU Zahir Pajaziti  
150 20 Shaban Neziri Podujevë SHFMU Zahir Pajaziti  
151 21 Bahtir  Fazlija Podujevë SHFMU Ali Hadri  
152 22 Sabri Neziri Podujevë SHFMU Ali Hadri  
153 23 Selatin  Gërvalla Podujevë SHFMU Zenel Hajdini  
154 24 Sherif Emini Podujevë SHFMU Shefki Kuleta  
155 25 Gani  Rushiti Podujevë SHFMU Drita  
156 26 Enver Krasniqi Podujevë SHFMU Drita  
157 27 Rexhep Halimi Podujevë SHFMU Lasgush Poradeci  
158 28 Shehrie  Mani Podujevë SHFMU Lasgush Poradeci  
159 29 Ramadan  Mehmeti Podujevë SHFMU Hasan Ramadani  
160 30 Idriz Kurtolli Podujevë SHFMU Hasan Ramadani  
161 1 Nazif  Arifi Qendra e studenteve Qendra e studenteve  
162 2 Nexhmi Rekaliu Qendra e studenteve Qendra e studenteve  
163 3 Nexhmije  Geci Qendra e studenteve Qendra e studenteve  
164 1 Adem  Luta Obiliq Hasan Prishtina  
165 2 Qazim Halili Obiliq 17 shkurti  
166 3 Rrustem Gashi Obiliq Hasan Prishtina  
167 4 Sabit  Krasniqi Obiliq Hasan Prishtina  
168 5 Vehbi Mjeku Obiliq Migjeni  
169 6 Sahit Zeqiri Obiliq Ismail Dumoshi  
170 1 Hava Toplica SUSHK UP-FSHMN  
171 2 Miftar Bytyqi SUSHK UP-FIEK  
172 3 Ali Muriqi SUSHK UP-FIM  
173 4 Gani  Pllana SUSHK UP-FIM  
174 5 Kujtesa Prekazi SUSHK UMIB-Mitrovice  
175 6 Sadije  Preteni SUSHK UMIB-Mitrovice  
176 7 Rizah Haziri SUSHK UMIB-Mitrovice  
177 8 Halim Haziraj SUSHK UPZ-UH - Prizren  
178 9 Januz Dërvodeli SUSHK UGJ-KZ - Gjilan  
179 10 Izet Zeqiri SUSHK UP-Mjekësia  
180 11 Drita Podrimçaku SUSHK UP-Mjekësia  
181 12 Nurie Krasniqi SUSHK UP--FBV  
182 1 Lutfije Hoti Biblioteka Kombetare Biblioteka Kombetare  
183 2 Zylfije Rexhepi Biblioteka Kombetare Biblioteka Kombetare  
184 3 Femije Murati Biblioteka Kombetare Biblioteka Kombetare  
185 4 Fahrije Selmani Biblioteka Kombetare Biblioteka Kombetare  
186 5 Nazmi Makolli Biblioteka Kombetare Biblioteka Kombetare  
187 1 Idriz Neziri Muzeu i KS Muzeu i Kosovës  
188 2 Nazife Hoxha Muzeu i KS Muzeu i Kosovës  
189 1 Ibrahim Ismajli Mitrovicë Shmu   Eqrem Qabej    
190 2 Selvete Mikulani Mitrovicë Shmu   Eqrem Qabej    
191 3 Tahir Neziri Mitrovicë Shme   Hasan Prishtina    
192 4 Haki  Rama Mitrovicë Gjimnazi   Frang Bardhi    
193 5 Hysen  Selaci Mitrovicë Gjimnazi   Frang Bardhi    
194 6 Fatmire Berisha Mitrovicë Gjimnazi   frang bardhi    
195 7 Bajram  Imeri Mitrovicë Shmu  shemsi ahmeti    
196 8 Ragip Islami Mitrovicë Shmu  Musa Hoti    
197 9 Mustafë Jashari Mitrovicë Shmu   Harun Beka    
198 10 Rasim Ujkani Mitrovicë Shmu  Harun Beka    
199 11 Sanije Çitaku Mitrovicë Shmu   Migjeni    
200 12 Kimete Bala Mitrovicë Shmu  Migjeni    
201 13 Zojë Topalli Mitrovicë Shmu   Migjeni    
202 14 Izet Mustafa Mitrovicë Shmu   Bislim Imeri   
203 15 Fazli Azemi Mitrovicë Shmt   Arkitekt Sinani    
204 16 Nazmi Uka Mitrovicë Shmt   Arkitekt Sinani    
205 17 Sebahate Boshnjaku Mitrovicë Shmt   Arkitekt Sinani    
206 18 Valbone Prekazi Mitrovicë Shmt   Arkitekt Sinani    
207 19 Hysen  Hasani Mitrovicë Shmt   Arkitekt Sinani    
208 20 Hamit Beqiri Mitrovicë Shmt   Arkitekt Sinani    
209 21 Sadete Hyseni Mitrovicë Shmu  Avdullah Shabani    
210 22 Zelihe Idrizi Mitrovicë Shmu   Avdullah Shabani   
211 23 Hysen  Beqiri Mitrovicë Shmu   Sefedin Smakolli    
212 24 Muhamet Bimbashi Mitrovicë Shmu   Elena Gjika    
213 25 Fadil Hasani Mitrovicë Shmu  Jashar Begu    
214 26 Tush  Istrefi Mitrovicë Shmu  Mehe Uka    
215 27 Maliq Beqiri Mitrovicë Shmu Mehe Uka    
216 28 Ramadan Kajtazi Mitrovicë Shmu  Fazli Greiqevci    
217 29 Feriz Hasani Mitrovicë Shmu  Jusuf Rexha    
218 30 Hajriz Brahimi Mitrovicë Shmu  Jusuf Rexha    
219 31 Fahrije  Berisha Mitrovicë Shmu  Ismail Qemali    
220 32 Hidajete Haxhiu Mitrovicë Shmu  Ismail Qemali    
221 33 Haki  Hamiti Mitrovicë Shmu  Ismail Qemali    
222 34 Xhejlane Tahiri Mitrovicë Qerdhja  Gezimi Yne    
223 35 Daut  Hyseni Mitrovicë Shmu  Trepça    
224 36 Nezir Bekteshi Mitrovicë Shmu  Trepça    
225 37 Qazim Nuradini Mitrovicë Shmu  Skenderbeu    
226 38 Avdi Osmani Mitrovicë Shmu  Skenderbeu    
227 39 Ragip Maxhuni Mitrovicë Shmu  Skenderbeu    
228 40 Zylë Hasani Mitrovicë Shmu  Skenderbeu    
229 41 Rufadije Gjosha Mitrovicë Shmu Skenderbeu    
230 42 Hidajete Pllana Mitrovicë Shmu  Skenderbeu    
231 43 Skënder Hamzaj Mitrovicë Shml Mjeksise  Xheladin Deda   
232 44 Tahir  Osmani Mitrovicë Shml Mjeksise  Xheladin Deda   
233 45 Bedri Xani Mitrovicë Shml Mjeksise  Xheladin Deda   
234 46 Mehriban Mustafa Mitrovicë SHFMU Aziz Sylejmani post mortum
235 47 Zuhra Kani Mitrovicë SHFMU Bedri Gjinaj post mortum
236 48 Rizah  Azemi Mitrovicë SHFMU Sylejman Vokshi post mortum
237 1 Zeqir Hajra Vushtrri Shmp Bahri Haxha   
238 2 Hamdi  Paci Vushtrri Shmp Bahri Haxha   
239 3 Ali Mustafa Vushtrri Shfmu Liria   
240 4 Burhan Vilanci  Vushtrri IP. Foleja   
241 5 Faik Saraçi Vushtrri Shfmu Liria   
242 6 Kadri  Hasani Vushtrri Shfmu - Mihaliq  
243 7 Hamdi  Ajvazi Vushtrri Gjimnazi  Eqrem Qabej   
244 8 Izet Morina Vushtrri Shfmu  A.Z.Qajupi   
245 9 Bedrije  Shyti  Vushtrri Shfmu  A.Z.Qajupi   
246 10 Ismet Braha Vushtrri Shfmu  A.Z.Qajupi   
247 11 Bahtir  Feka Vushtrri Shfmu  A.Z.Qajupi   
248 12 Bahri Behrami Vushtrri Shfmu  Azem Bejta   
249 13 Skender Sadiku Vushtrri Shfmu  Azem Bejta   
250 14 Bahrije Abazi Vushtrri Shf Ali Kelmendi   
251 15 Hamide Maxhuni Vushtrri Shf Ali Kelmendi   
252 16 Melihate  Pantina Vushtrri Shmu-2-Vushtrri  
253 17 Ramadan Zahiti Vushtrri Shmu-2-Vushtrri  
254 18 Xhafer  Smajli Vushtrri Shmu-2-Vushtrri  
255 19 Muhamet  Thaçi Vushtrri Shfmu Martirët  Reznik  
256 20 Avdush Hyseni Vushtrri Shfmu Abdyl Frashëri   
257 21 Salih Ahmeti Vushtrri Shfmu Abdyl Frashëri   
258 22 Izet Maxhuni Vushtrri Gjimnazi  Eqrem Qabej   
259 23 Rasim Bajrami Vushtrri Gjimnazi  Eqrem Qabej   
260 24 Beqir  Asllani Vushtrri Shfmu - Mihaliq  
261 25 Hasan Mustafa Vushtrri Shfmu Enver Hadri   
262 26 Sylejman  Haxhiu Vushtrri Shfmu Enver Hadri   
263 27 Hamjet Broja Vushtrri IP. Foleja   
264 28 Bilall Pllana Vushtrri Shfmu  Bahri Kuçi   
265 29 Xhyla Muhaxheri Vushtrri Shfmu Nazmi Zhegrova   
266 1 Sefer Musliu Skenderaj Idriz Berani-Kline e eperme  
267 2 Tafil Bajraktari Skenderaj Idriz Berani-Kline e eperme  
268 3 Ilmi Muslu Skenderaj Idriz Berani-Kline e eperme  
269 4 Ibrahim Birinxhiku Skenderaj Idriz Berani-Kline e eperme  
270 5 Sadik Halimi Skenderaj Azem Bejta-Prekaz i eperm  
271 6 Bedri Ferizi Skenderaj Azem Bejta-Prekaz i eperm  
272 7 Rame  Avdiu Skenderaj Kuvendi I Drenices-Abri e poshtme  
273 8 Qazim Meha Skenderaj Halit Geci-Llaushe  
274 9 Ilaz Durmishi Skenderaj Halit Geci-Llaushe  
275 10 Cen Ferizi Skenderaj Fehmi Rama-Likoc  
276 11 Gani Spahiu Skenderaj SHMT -Skenderaj  
277 12 Bali Osmani Skenderaj Shaban Jashari-Skenderaj  
278 13 Fetah Kajtazaj Skenderaj Migjeni-Kllodernice  
279 14 Bahtir Veliu Skenderaj Drenica-Polac  
280 15 Muhamet Meha Skenderaj Ahmet Delia-Skenderaj  
281 16 Aziz Sadiku Skenderaj Bashkim Sadiku-Tushile  
282 17 Abedin Haliti Skenderaj Pavaresia-Krasaliq  
283 18 Adem Hetemi Skenderaj Pavaresia-Krasaliq  
284 19 Hajdar Rushiti Skenderaj Deshmoret e Qiqavices-Qirez  
285 20 Tahir Beqiri Skenderaj Deshmoret e Qiqavices-Qirez  
286 21 Bajram Nura Skenderaj Deshmoret e Qiqavices-Qirez  
287 22 Isuf  Miftari Skenderaj Deshmoret e Qiqavices-Qirez  
288 23 Lute Zabelaj Skenderaj Malush Ahmeti-Rezalle  
289 24 Pajazit Thaqi Skenderaj Abedin Rexha-Turiqec  
290 25 Sadri Abazi Skenderaj Abedin Rexha-Turiqec  
291 26 Halim Abazi Skenderaj Abedin Rexha-Turiqec  
292 27 Rrustem  Ademi Skenderaj Bashkim Sadiku-Tushile  
293 28 Imer  Hoti Skenderaj Fehmi Dragaj  
294 29 Qezibane Pajaziti Skenderaj GJ Hamze Jashari  
295 30 Rexhep Uka Skenderaj GJ Hamze Jashari  
296 31 Bislim Millaku Skenderaj Ahmet Delia-Skenderaj  
297 32 Mihrije Murtezaj Skenderaj I.P Drita  
298 33 Mustaf Mustafa Skenderaj 2 Korriku  
299 1 Abaz Elezi Leposaviq Kadri Bistrica  
300 2 Avdi Benteshi Leposaviq Kadri Bistrica  
301 1 Shpend Mujaj Pejë Rilindja  
302 2 Haxhi  Kelmendi Pejë Rilindja  
303 3 Isa Pelaj Pejë Lidhja e Pejes  
304 4 Bislim  Azemaj Pejë Hil Mosi  
305 5 Zija Radoniqi Pejë Odhise Paskali  
306 6 Nasibe Çavdarbasha Pejë Odhise Paskali  
307 7 Vullnet Begolli Pejë Odhise Paskali  
308 8 Ibrahim Boqolli Pejë 28 Nëntori  
309 9 Lejlifere Drançolli Pejë Xhemail Kada  
310 10 Muzafere Alijaj Pejë Xhemail Kada  
311 11 Servete Muhaxheri Pejë Xhemail Kada  
312 12 Zeliha Gjocaj Pejë Xhemail Kada  
313 13 Ali Asllani Pejë Shaban Spahija  
314 14 Rabije  Thaqi Pejë Shaban Spahija  
315 15 Xhevat Kelmendi Pejë Shaban Spahija  
316 16 Nushe Shala Pejë Lidhja e Prizerenit  
317 17 Bajram  Shala Pejë Bedri Pejani  
318 18 Brahim Shaljunoviç Pejë Bedri Pejani  
319 19 Mehmet Kurhasani Pejë Bedri Pejani  
320 20 Reuf  Gacaferi Pejë Bedri Pejani  
321 21 Emine  Haxhiaj Pejë Sami Frasheri  
322 22 Adem Nikqi Pejë H. Zeka  
323 23 Shqipe Kelmendi Pejë Skender Çeku  
324 24 Mujo Karalic Pejë 7 Shtatori  
325 25 Rexhep Morina Pejë 7 Shtatori  
326 26 Hana Kojic Pejë 7 Shtatori  
327 27 Drita  Gaxherri Pejë Dardania  
328 28 Zekë  Kelmendi Pejë Dardania  
329 29 Hysnije Kastrati Pejë Dardania  
330 30 Haxhi Krasniqi Pejë Dardania  
331 31 Vesel Kurbogaj Pejë Dardania  
332 32 Shemsije Bakalli Pejë Dardania  
333 33 Gjyle Shabaj Pejë P. Budi  
334 34 Haxhi Rexhepaj Pejë 2 Korriku  
335 35 Ajmone Hoxhaj Pejë Ali Hadri  
336 36 Lumnije Loshaj Pejë Deshmoret e Kombit  
337 37 Sevdije  Grapci Pejë  Shaban Spahija   
338 38 Mukadeze Zeka Pejë  8 Marsi   
339 39 Ukë Mujaj Pejë  Pjetër Budi   
340 40 Samka Goga Pejë  Vaso Pasha   
341 41 Agim Berisha Pejë  Naum Veqilharxhi   
342 42 Mahije Gjevukaj Pejë  Haxhi Zeka   
343 43 Nexhmedin Radoniqi Pejë  Shaban Spahija   
344 44 Esma Zhara Pejë  Xhemaj Kada    
345 45 Shemsije Goga Pejë IP  Kindergarten   
346 46 Nerimane Zhitia Pejë 8 Marsi  
347 47 Jusuf Veseli Pejë  Lidhja e Prizrenit   
348 1 Tomë Duhani Klinë Gjimnazi  Luigj Gurakuqi  - Klinë  
349 2 Abaz Ahmetxhekaj Klinë SHFMU  Nwna Tereza  Budisalc  
350 3 Hysni Jakupi Klinë SHFMU  Esad Mekuli   Cerovik  
351 4 Tahir Abazaj Klinë SFHMU  D.e qendreses  Gllareve  
352 5 Skender Krasniqi Klinë SHFMU  Deshmoret  Volljake  
353 6 Ramdan Bacaj Klinë Gjimnazi  Luigj Gurakuqi  - Klinë  
354 7 Demir Krasniqi Klinë SHFMU  Ali Krasniqi  Ujmire  
355 8 Hajrija Krasniqi Klinë Cerdhja e femijeve  Xheve Lladrovci   
356 9 Kolë Berisha Klinë SHMP  Fehmi Agani  Kline  
357 10 Hajriz  Imeri Klinë SFHMU  Avni Zhabota   Shtupel  
358 11 Pren Dodaj Klinë Gjimnazi  Luigj Gurakuqi  - Klinë  
359 12 Ymer Gashi Klinë SHFMU  Ismet Rraci   Kline  
360 13 Sabrija Haxhaj Klinë SHFMU  D.e qendreses  Gllareve  
361 14 Miftar Hasanaj Klinë SHFMU  D.e qendreses  Gllareve  
362 15 Qazim Hasanaj Klinë SHFMU  D.e qendreses  Gllareve  
363 16 Shaqir Veseli Klinë SHFMU  Tre deshmoret  Jashanice  
364 17 Demë Gashi Klinë SHFMU  Ismet Rraci   Kline  
365 18 Tushe Mehmetaj Klinë Gjimnazi  Luigj Gurakuqi  - Klinë  
366 19 Fatime Hoti Klinë SHFMU  Ismet Rraci   Kline  
367 20 Sadik  Maloku Klinë SHFMU  Esad Mekuli   Cerovik  
368 21 Qerim Berisha Klinë SHFMU  Deshmoret  Volljake  
369 22 Dinë Gashi Klinë SHMP  Fehmi Agani  Kline  
370 23 Adem Dakaj Klinë SHFMU  Esad Mekuli   Cerovik  
371 24 Ismet  Bashota Klinë SHFMU  Deshmoret e Kombit  Cabiq  
372 25 Zeqir Rrustaj Klinë SHFMU  Esad Mekuli   Cerovik  
373 26 Lutë Haliti Klinë SHFMU  Tre deshmoret  Jashanice  
374 27 Ismet  Zeneli Klinë SHFMU  Avni Zhabota  Shtupel  
375 28 Marije Gojani Klinë SHFMU  Isa Boletini  Drenoc  
376 29 Murat Haziri Klinë SHFMU  Motrat Qiriazi   Kline  
377 30 Filip Berisha Klinë SHMP  Fehmi Agani  Kline post mortum
378 31 Ramë Bajraktari Klinë SHFMU  Tre deshmoret  Jashanice  
379 1 Hazir Mehaj Deçan Isa Boletini  
380 2 Musli  Turkaj Deçan Drita  
381 3 Ramë  Kasumaj Deçan Drita  
382 4 Sadik Çeku Deçan Maxhun Çekaj  
383 5 Xhemajl Panxhaj Deçan Syl Alaj  
384 6 Isa  Shala Deçan Jusuf Gërvalla  
385 7 Kadri Haxhosaj Deçan Lidhja e Prizrenit  
386 8 Selmon Kuçi Deçan Lidhja e Prizrenit  
387 9 Ajne  Haklaj Deçan Vëllezërit Frashëri  
388 10 Hasan Cacaj Deçan Vëllezërit Frashëri  
389 11 Zelfije Qorraj Deçan Vëllezërit Frashëri  
390 12 Shprese Vishaj Deçan Ardhmëria  
391 13 Avdyl Shala Deçan Jusuf Gërvalla  
392 14 Zenun Selmonaj Deçan Deshmorët e Baballoqit  
393 15 Bali Sinanaj Deçan Deshmorët e Baballoqit  
394 16 Safeta  Berisha Deçan Jusuf Gërvalla  
395 17 Gani Zenelaj Deçan Vëllezërit Frashëri  
396 18 Ibrahim Musaj Deçan Vëllezërit Frashëri  
397 19 Mone Metaj Deçan Vëllezërit Frashëri  
398 1 Brahim Buleshkaj Istog Sh.F.  Tre deshmoret e shkolles shqipe   
399 2 Fatmushe Manaj Istog Sh.F.  Bajram Curri   
400 3 Raze Buleshkaj Istog Sh.F.  Ndre Mjeda   
401 4 Sadik Hasanaj Istog Sh.F.  Ndre Mjeda   
402 5 Feta Fetahaj Istog Sh.F.  Ndre Mjeda   
403 6 Hatmane Mavraj Istog Sh.F.  Ismail Qemajli   
404 7 Azë Demaj Istog Sh.F.  Hysni Zajmi    
405 8 Rrahime Lipaj Istog Sh.F.  Hysni Zajmi    
406 9 Zymer Zeqiraj Istog Sh.F.  Hysni Zajmi    
407 10 Isa Morina Istog Sh.F.  Trepça   
408 11 Hazir Muzlijaj Istog Sh.F.  Trepça   
409 12 Serbeze Cakutaj Istog Sh.F.  Zymer Zeka   
410 13 Skender Alija Istog Sh.M. Haxhi Zeka   
411 14 Isa Kabashi Istog Sh.F.  Martin Camaj   
412 15 Hatixhe Bacaj Istog Sh.M. Haxhi Zeka   
413 16 Shaban Bujupaj Istog Sh.M. Haxhi Zeka   
414 17 Xhemile Avdijaj Istog Sh.F.  Trepça   
415 18 Sadik Ibrahimaj Istog Sh.F.  Mehmet Akif   
416 19 Bardh Shatri Istog Sh.F.  Martin Camaj   
417 20 Sahit Balaj Istog Sh.F. Avni Rrustemi   
418 21 Malush Beqiri Istog Sh.F.  Martin Camaj   
419 1 Shpresa Meqa Gjakovë Qerdhja  
420 2 Sadete Pozhegu Gjakovë L. Gurakuqi  
421 3 Pashk Berisha Gjakovë P. Muqaj  
422 4 Gjylfidone Kyqyku Gjakovë M.Bakija  
423 5 Kismete Turku Gjakovë A.Rrustemi  
424 6 Xhafer Hajdaraj Gjakovë D.Dushkajes  
425 7 Lumnije Dinarama Gjakovë Gj.Fishta  
426 8 Zenel Laha Gjakovë J.Salihu  
427 9 Qazim Muhadri Gjakovë B. Bogdani  
428 10 Nimon Rexhaj Gjakovë Rilindja  
429 11 Myvedete Pula Gjakovë S.Riza  
430 12 Nezafete Hasi Gjakovë S.Riza  
431 13 Nihal Binxhija Gjakovë S.Vokshi  
432 14 Halil Mataj Gjakovë U.Miftari  
433 15 Xhafer Kida Gjakovë A.Hasi  
434 16 Vitore Komani Gjakovë Z.L. Marku  
435 17 Drita Resyli Gjakovë Z. Rexha  
436 18 Fellanza Rogova Gjakovë Y. Morina  
437 19 Melihate Gerqina Gjakovë Y. Morina  
438 20 Ganimete Doli Gjakovë N.Nixha  
439 21 Arsim Gala Gjakovë K.Kusari  
440 22 Abdyl Selimi Gjakovë H.Zajmi  
441 23 Luljeta Sylhasi Gjakovë H. Dushi  
442 24 Ganimete Shala Gjakovë H.Hoti  
443 25 Flutura Abazaga Gjakovë A.Qeta  
444 26 Gjok Quni Gjakovë D. Lleshit  
445 27 Hysen Gashi Gjakovë Ardhmëria  
446 28 Sadik Rexha Gjakovë Dy Deshmoret  
447 29 Mikel Berisha Gjakovë Z.L.Marku  
448 30 Elizabeta Pallaska Gjakovë N.Nixha  
449 31 Permire Juniku Gjakovë K.Kusari  
450 32 Fllaza Kusari Gjakovë F. Agani  
451 33 Zyrafet Avdiu Gjakovë F.agani  
452 34 Xhafer Rrustemi Gjakovë M.Këpuska post mortum
453 35 Gazmend  Grezda Gjakovë  Hysni Zajmi   
454 36 Zekije Spahija Gjakovë   Kelmend Rizvanolli   
455 37 Xhevdet Shala Gjakovë   Haxhi Hoti   
456 38 Shpresa Komoni Gjakovë   Ganimete Terbeshi   
457 39 Agim Hoxha Gjakovë   Zekria Rexha   
458 40 Nasip Gashi Gjakovë H.Hoti  
459 1 Elez Krasniqi Malishevë   Ganimete Terbeshi   
460 2 Hamdi  Hoti Malishevë   Hilmi Hoti   
461 3 Sejdi  Hoti Malishevë   Imer Krasniqi   
462 4 Zenun  Mazreku Malishevë   Nuhi Mazreku   
463 5 Maliq  Kryeziu Malishevë   Dëshmorët e Fsh. Bubavec   
464 6 Hysen  Samadraxha Malishevë   Naim Frashëri   
465 7 Halil Morina Malishevë   Ganimete Terbeshi   
466 8 Januz  Mazreku Malishevë   Ibrahim Mazreku  
467 9 Ejup  Kryezu Malishevë   Beqir Gashi   
468 10 Milaim  Krasniqi Malishevë   Hasn Prishtine   
469 11 Muharrem Islamaj Malishevë   Kajtaz Ramadani   
470 12 Rasim  Krasniqi Malishevë   Ramadan Morina   
471 13 Zymer Shala Malishevë   Ramadan Morina   
472 14 Gani  Kastrati Malishevë   Fehmi Agani   
473 15 Nuhi  Hoxha Malishevë   Ismail Qemaili   
474 16 Nazmi Binishi Malishevë   Naim Frashëri   
475 17 Avdullah  Imeri Malishevë   Lasgush Porodeci   
476 18 Abedin Gashi Malishevë   Lasgush Porodeci   
477 19 Sheremet Foniq Malishevë   Gjergj Kastrioti   
478 20 Hajrullah  Ramaj Malishevë   Gjergj Fishta   
479 21 Hasan  Buçaj Malishevë   Gergj Fishta   
480 22 Milazim  Begaj Malishevë    Naim Frasheri   
481 23 Xhevat  Talaku Malishevë    Naim Frasheri   
482 24 Fadil Krasniqi Malishevë   Imer Krasniqi  post mortum
483 25 Shaban Paçarizi Malishevë   Ibrahim Mazreku  
484 1 Januz  Lushi Rahovec  Skender Kastrati   
485 2 Fetije Kadiri Rahovec Qerdhe    Tulipanet   
486 3 Afijete Shllaku Rahovec Hamëz Thaqi  
487 4 Nusrete Peni Rahovec Hamëz Thaqi  
488 5 Fahrije Kabashi Rahovec Haki Stermilli  
489 6 Hyrmete Demiri Rahovec Bekim Sylka  
490 7 Hilmi Haxhimustafa Rahovec 7 Shtatori  
491 8 Muradije  Shehu Rahovec 7 Shtatori  
492 9 Rasim Fazliu Rahovec Faik Konica  
493 10 Salih Mazreku Rahovec Ardhmeria  
494 11 Milazim  Morina Rahovec Xhelal Hajda-Toni  
495 12 Skender  Abazibra Rahovec Xhelal Hajda-Toni  
496 13 Nijazi Shala Rahovec Haki Stermilli  
497 14 Hamëz Korenica Rahovec Isa Boletini  
498 15 Shaip  Haxhi Imeri Rahovec Xhelal Hajda-Toni  
499 16 Zog Krasniqi Rahovec Skender Kastrati  
500 17 Feriz Gashi Rahovec Vllëzërit Frashëri  
501 18 Osman Morina Rahovec Rudolf Walter  
502 19 Zenel  Berisha Rahovec Rudolf Walter  
503 20 Selami  Gashi Rahovec Sapniqi  
504 21 Selami  Haxhijaha Rahovec Xhelal Hajda-Toni  
505 22 Kadri Dellova Rahovec Ukshin Hoti post mortum
506 23 Muharrem Thaqi Rahovec Bajram Curri post mortum
507 24 Bexhet Durguti Rahovec Bekim Sylka post mortum
508 1 Berat  Shaqiri Prizren  Nena Tereze  Prizren  
509 2 Zinka Kolenović  Prizren  Lef Nosi   
510 3 Ramadan Ukaj  Prizren  Deshmorete Kabashit   
511 4 Nuhi  Avdyli Prizren  Ibrahim FeTAHU   
512 5 Ekrem Tërshnjaku Prizren  R.Ademaj Prizren  
513 6 Rexhep Zhuri Prizren  Nena Tereze  Prizren  
514 7 Lumnije Morina Prizren  Nena Tereze  Prizren  
515 8 Bashkim Hoxha Prizren  11.Marsi  Priyren  
516 9 Ebib Ademaj Prizren  11.Marsi  Priyren  
517 10 Rrustem Baldedaj Prizren  11.Marsi  Priyren  
518 11 Turhan Spahiu Prizren  11.Marsi  Priyren  
519 12 Refki Berisha Prizren  Ekrem Rexha Lubizhd post mortum
520 13 Neljim Bajra Prizren  Ekrem Rexha Lubizhd  
521 14 Bedrija Šasivari Prizren  Ekrem Rexha Lubizhd  
522 15 Zija Ramadani Prizren  Ekrem Rexha Lubizhd  
523 16 Fadil Ramadani Prizren  Ekrem Rexha Lubizhd  
524 17 Đevid Ejupi Prizren Grnqar-Prizren  
525 18 Drita Thaqi Prizren  Z.L.Marku  Velezh  
526 19 Ismet Thaqi Prizren  Z.L.Marku  Velezh  
527 20 Sahit Ninaj Prizren  P.Budi Lubizhd has  
528 21 Ismet Hoti Prizren  F.Berisha Pz  
529 22 Skender Morina Prizren  H.Temaj Kushnin  
530 23 Amdi Elshani Prizren  Dy Deshmoret piran  
531 24 Hadi Rexhepi Prizren  L.Dukagjini  Pz  
532 25 Zymryte Vila Prizren  L.Dukagjini  Pz  
533 26 Enver Bajšini Prizren  L.Dukagjini  Pz  
534 27 Misin Jakupi Prizren  L.Dukagjini  Pz  
535 28 Ismail Maloku Prizren  H.Tola  Pz  
536 29 Isuf Nezaj Prizren  B.Curri  Romaj  
537 30 Rasim Beqaj Prizren  B.Curri  Romaj  
538 31 Xhafer Basha Prizren  N.Kokollari  Pz  
539 32 Ragip Sopaj Prizren  I.Fehmiu Arban  
540 33 Fehim Ukimeri Prizren  R.Ademaj Prizren  
541 34 Shani Osmanaj Prizren  Liridona Poslisht  
542 35 Besim Kryeziu Prizren  Liridona Poslisht  
543 36 Abaz Mislimi Prizren  Izvor Manastiric  
544 37 Ramadan Hoxhaj Prizren  Atmaxha Atmagj  
545 38 Ibrahim Ferati Prizren  F.Hisari Prziren  
546 39 Rahmi Dedaj Prizren  F.Hisari Prziren  
547 40 Arif Krasniqi Prizren  Xh.Berisha Pz  
548 41 Lidija Nushi Prizren  L.Prizrenit  Pz  
549 42 Edibe Krasniqi Prizren  L.Prizrenit  Pz  
550 43 Fuad Gërmizaj Prizren  N.Frasheri Vlashnje  
551 44 Hamide Shala Prizren  Y.Prizreni Prizren  
552 45 Refki Berisha Prizren  Y.Prizreni Prizren  
553 46 Nexhmedin Ramadani Prizren  Y.Prizreni Prizren post mortum
554 47 Sadik Çoçaj Prizren  Gj.Buzuku prizren  
555 48 Ganimete Hoti Prizren  M.Qiriazi prizren  
556 49 Bejtullah Krasniqi Prizren  M.Qiriazi prizren  
557 50 Vjollca Bejtullahu-Shukri Prizren  M.Qiriazi prizren  
558 51 Vehaxhip Lekaj Prizren  M.Qiriazi prizren  
559 52 Şükran Vrşevça Prizren  M.Logoreci  Pz  
560 53 Binak Tarjani Prizren  L.Motrini  Pz  
561 54 Imer Zogaj Prizren  F.Berisha Pz  
562 55 Sadri Berisha Prizren  A.Frasheri  Prizr  
563 56 Ridvan Hoxha Prizren   L.Motroni  Pz  
564 57 Liman Shigjeqi Prizren  V.Frasheri -Planej  
565 58 Feim Kabashi Prizren  D.Kabashit Korish  
566 59 Idriz Ukaj Prizren  D.Kabashit Korish  
567 60 Shukrije Rexhaj Prizren  D.Kabashit Korish  
568 61 Nesim Smailji Prizren  Mushnikova -Mushnikov  M  
569 1 Reşit Hanadan Mamushë SH.M.L.  ATATÜRK   
570 1 Murat  Bytyçi Suharekë Gjimnazi   Jeta e re  Suharekë  
571 2 Agim  Sallauka Suharekë   L e Prizrenit  -Budakovë  
572 3 Maliq  Gashi Suharekë   I. Jashari- Kumanova  -Javor  
573 4 Sherif Kabashi Suharekë   Naum Veqilharxhi  -Mohlan  
574 5 Hysni Hysenaj Suharekë   Shaban Mazreku  - Sopijë  
575 6 Xhemile Spahiu Suharekë   7 Marsi  - Suharekë  
576 7 Milazim Kadriaj Suharekë   Naum Veqilharxhi  -Mohlan  
577 8 Faik  Kryeziu Suharekë   V. P. Shkodrani  -Leshan  
578 9 Halil Cikaqi Suharekë   28 Nentori  - Doberdelan  
579 10 Bafti  Grulaj Suharekë   D. e Tivarit  Peqan  
580 11 Shaip  Hoti Suharekë   Dituria  Samadraxhë  
581 12 Mehdi  Tahiri Suharekë   E. Durham  Mushtisht  
582 13 Durak  Krasniqi Suharekë  Gj. Kastrioti-Skenderbeu  Sallagrazhde  
583 14 Sejdi  Kabashi Suharekë  Gj. Kastrioti-Skenderbeu  Sallagrazhde  
584 15 Latif Gegaj Suharekë  Kongresi i Manastirit  Studenqan  
585 16 Sherine  Përzhaku Suharekë  Kongresi i Manastirit  Studenqan  
586 17 Bajram Sallauka Suharekë   L e Prizrenit  -Budakovë  
587 18 Beqir Haziraj Suharekë   Migjeni  Gjinoc  
588 19 Ferdeze Haziraj Suharekë   Migjeni  Gjinoc  
589 20 Tahir  Berisha Suharekë   Migjeni  Gjinoc  
590 21 Destan  Sylaj Suharekë   Shkendija  Suharekë  
591 22 Nail Veselaj Suharekë   Shkendija  Suharekë  
592 23 Eqrem  Buzhala Suharekë   Vllëzërit Frashëri  Bukosh  
593 24 Drita Gashi Suharekë   Ilirija  Savrovë  
594 25 Ibrahim  Gashi Suharekë   I. Jashari- Kumanova  -Javor  
595 26 Xhelal Kryeziu Suharekë   Rilindja  Nepebisht  
596 27 Bali Gashi Suharekë Gjimnazi   Jeta e re  Suharekë  
597 28 Kimete  Berisha Suharekë Gjimnazi   Jeta e re  Suharekë  
598 29 Ferat Morina Suharekë SHMP  Avdyl Ramaj  Suharekë  
599 1 Maliq Mustafa Dragash SHFMU   Ilmi Batjari   Dragash  
600 2 Xhafer Qafleshi Dragash SHFMU   Sezai Surroi   Dragash  
601 3 Ymer Ademi Dragash SHFMU   28 Nëntori   Dragash  
602 4 Ymridin Myrtezani Dragash SHFMU   28 Nëntori   Dragash  
603 5 Hashim Jakupi Dragash SHM   Ruzhdi Berisha   Dragash  
604 6 Fikri Misini Dragash SHM   Ruzhdi Berisha   Dragash  
605 7 Ziqiri Kolloni Dragash SHFMU   Ulina   Kosavë  
606 1 Agim Qorrolli Shtime  Emin Duraku   
607 2 Sadik Sadiku Shtime  Idriz Ajeti  
608 3 Sanije Hasaj Shtime  Emin Duraku   
609 4 Lutfi Brahimi Shtime  Lasgush Poradeci   
610 5 Faik Ademaj Shtime  Emin Duraku   
611 6 Idriz Qorrolli Shtime  Lasgush Poradeci   
612 7 Emin Bajrami Shtime  Abdullah Shabani   
613 8 Bajram Fazliu Shtime  Naim Frasheri   
614 9 Xhemo Salihaj Shtime  Bajram Curri   
615 10 Jakup Fejzullahu Shtime  Lasgush Poradeci   
616 11 Agni Emini Shtime  Emin Duraku   
617 12 Hanafi Hajrizi Shtime  Naim Frasheri   
618 13 Hasan Haxhiu Shtime  Emin Duraku   
619 14 Hysri Shasha Shtime  Emin Duraku   
620 15 Hanumshahe Qarri Shtime  Emin Duraku   
621 1 Jakup Rexhepi Ferizaj  Tefik Çanga   
622 2 Muhamet Aliu Ferizaj  Tefik Çanga   
623 3 Elife  Ramadani Ferizaj  Tefik Çanga   
624 4 Ejup Dragobuzhda Ferizaj  Dr.Shaban Hashani   
625 5 Naim Grainca Ferizaj  Dr.Shaban Hashani   
626 6 Nuhi Asllani Ferizaj  Deshmoret e Lirise   
627 7 Nebih Ibrahimi Ferizaj  Ganimete Terbeshi   
628 8 Sanije Rexhepi Ferizaj  Ganimete Terbeshi   
629 9 Haki  Isufi Ferizaj  Bilall Shala   
630 10 Fatmir Rekaj Ferizaj  Konstandin Kristoforidhi   
631 11 Imri Bajrami Ferizaj  Konstandin Kristoforidhi   
632 12 Habibe  Avdiu Ferizaj  Konstandin Kristoforidhi   
633 13 Nexhmije Vogliqi Ferizaj  Konstandin Kristoforidhi   
634 14 Xhemail  Ukzmaili Ferizaj  Skenderbeu   
635 15 Nazmi Islami Ferizaj  Mejdi Xhaferi   
636 16 Musli Bytyçi Ferizaj  Mejdi Xhaferi   
637 17 Nuhi Hasani Ferizaj  Pjeter Bogdani   
638 18 Habib Halimi Ferizaj  Pjeter Bogdani   
639 19 Hazre Arifi Ferizaj  Ganimete Terbeshi   
640 20 Refik  Sylejmani Ferizaj  Faik Konica   
641 21 Gani Sadiku Ferizaj  Faik Konica   
642 22 Nexhmije Tahiri Ferizaj  Ahmet Hoxha   
643 23 Haqif Ajeti Ferizaj  Ahmet Hoxha   
644 24 Agim Zeka Ferizaj  Ahmet Hoxha   
645 25 Sabri  Aliu Ferizaj  Pavaresia   
646 26 Kemail  Vladi Ferizaj  Kuvendi I Arberit   
647 27 Shemsi  Heta Ferizaj  Kuvendi I Arberit   
648 28 Shaban Plakaj Ferizaj  Elena Gjika   
649 29 Mihane Mani Ferizaj  Muharrem Shemsedini   
650 30 Musli Ferizi Ferizaj  Abetarja   
651 31 Hysen  Gurgurovci Ferizaj  Abetarja   
652 32 Halit  Grainca Ferizaj  Halit Ibishi   
653 33 Osman  Bytyqi Ferizaj  Ali Hadri   
654 34 Rahman  Arifi Ferizaj  Ismaijl Qemali   
655 35 Veli Sahiti Ferizaj  Vezir Jashari  
656 36 Muhabi Neziri Ferizaj  Vezir Jashari   
657 37 Servete Mala-Avdiu Ferizaj  Gjon Serreci   
658 38 Feim Sejdiu Ferizaj  Gjon Serreci   
659 39 Nazmi Hyseni Ferizaj  Gjon Serreci   
660 40 Agush Berisha Ferizaj  Mjedi Xhaferi   
661 41 Basri Isufi Ferizaj Pese Deshmoret   
662 42 Shemsi Mani Ferizaj  Jeta e Re   
663 43 Florina Jupa Ferizaj  Gjon Serreci   
664 44 Sadije Behluli Ferizaj  Jeronim De Rada   
665 45 Ibrahim Hajdini Ferizaj  Gjon Serreci   
666 46 Ramiz Shabani Ferizaj  Jeta e Re   
667 47 Fevzi Sejdiu Ferizaj  Jeta e Re   
668 48 Vesel Veseli Ferizaj  Jeta e Re   
669 49 Miftar Ahmeti Ferizaj  Jeta e Re   
670 50 Ziber  Asllani Ferizaj  Astrit Bytyqi   
671 51 Enver Zhinipotoku Ferizaj  SH M Dr Shaba Hashani   
672 52 Azra Gashi Ferizaj  Ganimete Terbeshi   
673 1 Sahit Shiti Hani i Elezit SHFMU  Ilaz Thaçi   
674 2 Musli Qajani  Hani i Elezit SHFMU  Ilaz Thaçi   
675 3 Xhelil Berisha Hani i Elezit SHFMU  Veli Ballazhi   
676 4 Halim Dalloshi Kaçanik SHFMU  Ali Asllani   
677 5 Fatush  Neziri Kaçanik SHFMU  Emin Duraku   
678 6 Ismet Bunjaku Kaçanik SHFMU  Jusuf Gervalla   
679 7 Ramiz Topalli Kaçanik SHFMU  Kadri Zeka   
680 8 Hyrije Gashi Kaçanik SHFMU  Qamil Ilazi   
681 9 Rrahman Brati Kaçanik SHFMU  Qamil Ilazi   
682 10 Reshat  Emerllahu Kaçanik SHMP  Vllezerit Caka dhe Feriz Guri   
683 11 Daut Shehu Kaçanik Gjimnazi  Skenderbeu   
684 12 Hebib Mulaki Kaçanik Gjimnazi  Skenderbeu   
685 13 Selim Luzha Kaçanik Gjimnazi  Skenderbeu   
686 1 Hamdi Salihu Shtërpcë Gjimnazi  Kongresi I Manastirit   
687 2 Milaim Ramani Shtërpcë ShFMU  Osman Mani   
688 3 Qerim Halili Shtërpcë ShFMU  Osman Mani   
689 4 Sabit Mehmeti Shtërpcë ShFMU  Osman Mani   
690 5 Ismail Fetahu Shtërpcë shFMU  Anton Santori   
691 1 Memin Demiri Gjilan Sh.m.a.t. Arbëria   
692 2 Zijadin Latifi Gjilan Sh.f.m.u Liria   
693 3 Haki Ferizi Gjilan Sh.f.m.u Liria   
694 4 Aziz Ilazi Gjilan Sh.f.m.u Vatra Diturisë   
695 5 Baki Hajdini Gjilan Sh.f.m.u Vatra Diturisë   
696 6 Skender Pira Gjilan Sh.f.m.u Vatra Diturisë   
697 7 Lutfije Suljimani Gjilan IP Integj   
698 8 Nijazi Haziri Gjilan Sh.f.m.u Selami Hallaci   
699 9 Ekrem Ibrahimi Gjilan Sh.f.m.u Selami Hallaci   
700 10 Hasan Muji Gjilan Sh.f.m.u Sedulla Brestovci   
701 11 Shefket Qerimi Gjilan Sh.f.m.u Sedulla Brestovci   
702 12 Ekrem Muji Gjilan Sh.f.m.u. Ibrahim Uriqi   
703 13 Musa Xheladini Gjilan Gjimnazi Zenel Hajdini   
704 14 Elfete Kërqeli Gjilan Sh.m.e  Marin Barleti:  
705 15 Shemsije Bajrami Gjilan Sh.f.m.u. Rexhep Elmazi   
706 16 Ajshe Maliqi Gjilan Sh.f.m.u. Rexhep Elmazi   
707 17 Firdeus Masurica Gjilan Sh.f.m.u. Rexhep Elmazi   
708 18 Bedrije Bislimi Gjilan Sh.f.m.u.  Abaz Ajet   
709 19 Kadri Limani Gjilan Sh.f.m.u. Skënderbeu   
710 20 Qefsere Sermaxhaj Gjilan Sh.f.m.u. Skënderbeu   
711 21 Senver Nexhipi Gjilan Konvikti I nx. dhe Studentëve post mortum
712 22 Vehbi Bucaliu Gjilan Sh.f.m.u  Musa Zajmi   
713 23 Ajten Shahiqi Gjilan Sh.f.m.u  Musa Zajmi   
714 24 Safete Qerimi Gjilan Sh.f.m.u  Musa Zajmi   
715 25 Selim Sherifi Gjilan Sh.f.m.u  Agim Ramadani   
716 26 Fadil Rrustemi Gjilan Sh.f.m.u  Agim Ramadani   
717 27 Mumin Ymeri Gjilan Sh.f.m.u  Agim Ramadani   
718 28 Sadri Behluli Gjilan Sh.f.m.u   Ramiz Cërnica   
719 29 Haki Sahiti Gjilan Sh.F  Avdullah Tahiri   
720 30 Shaip Bajrami Gjilan Sh.F. Fetah Qerimi   
721 31 Emin Ajvazi Gjilan Sh,F  Mulla Idriz Gjilani    
722 32 Bahri Kadriu Gjilan Gjimn.  Zenel Hajdini   
723 1 Ilmi Shkodra Kamenicë Dëshmorët e kombit  
724 2 Hysen  Basha Kamenicë Metush  Krasniqi  
725 3 Fadil Thaqi Kamenicë 17 Shkurti  
726 4 Sabit Bajraliu Kamenicë Kadri Zeka    
727 5 Shaip Bajraliu Kamenicë Kadri Zeka    
728 6 Minir Dërmaku Kamenicë Sadri Misini  
729 7 Reshat Basha Kamenicë Xhavit Ahmeti  
730 8 Baki  Krasniqi Kamenicë Xhelal Sopi  
731 9 Mefail Maliqi Kamenicë Xhelal Sopi  
732 10 Refik Demolli Kamenicë Ismail Qemalli  
733 11 Liman  Sopi Kamenicë Gjon Serreqi  
734 12 Mefail Thaqi Kamenicë Gjon Serreqi  
735 13 Bahrije Latifi Kamenicë Sejdi Kryeziu  
736 14 Milazim Krasniqi Kamenicë Sejdi Kryeziu  
737 15 Shefqet Sinani Kamenicë Idriz Seferi  
738 16 Hamdi  Maliqi Kamenicë Hasan Prishtina  
739 17 Bajram Kallaba Kamenicë Nuhi  Berisha  
740 18 Qemail Kastrati Kamenicë Xhelal Sopi  
741 19 Enver  Morina Kamenicë Andrea Durrsaku  
742 20 Feride Kastrati Kamenicë REXHEP MALA - KAMENICE  
743 1 Sabit Keka Novobërdë Minatori post mortum
744 1 Rrahman Rrahimi Viti Dëshmorët e Lybishtës  
745 2 Ismet Halabaku Viti Safet Rexhepi  
746 3 Melehat Mustafa Viti Nazmi Pajaziti  
747 4 Hazir Alidema Viti Halil Alidema  
748 5 Nuha Gashi Viti Ndre Mjeda  
749 6 Ramush Sallahu Viti Ndre Mjeda  
750 7 Idriz  Lubishtani Viti Njazi Rexhepi  
751 8 Milaim Emërllahu Viti Don Mikell Tarabolluzi  
752 9 Hysen Hyseni Viti Skender Emërllahu  
753 10 Baftir Hebibi Viti Ahmet Hajdari  
754 11 Ekrem Halili Viti Dëshmorët e Vitisë  
755 12 Sami Emini Viti Dëshmorët e Vitisë  
756 13 Xhevat Ismajli Viti Halil Alidema  
757 14 Sabit Hasani Viti Ndre Mjeda  
758 15 Gjon Toma Viti Ndre Mjeda  
759 16 Barije Salihu Viti Kuvendi I Lezhës  
760 17 Jetish Hasani Viti Dëshmorët e Lybishtës  
761 18 Selami Jakupi Viti Dëshmorët e Lybishtës  
762 19 Muja Pira Viti Halil Alidema post mortum
763 20 Bedri Ukshini Viti 28 Nëntori  
764 21 Qamil Neziri Viti Kongresi I Manastirit  
765 22 Fadil  Ramiqi Viti Kongresi I Manastirit  
766 23 Sabit Haxhiu Viti Dëshmorët e Vitisë  
767 24 Nagjije Emërllahu Viti Don Mikell Tarabolluzi  
768 25 Remzi Rexhepi Viti Safet Rexhepi  
769 26 Agush Hoxha Viti Kongresi i Manastirit  
770 27 Rizah Salihi Viti Kuvendi I Lezhës  
771 28 Ismajl  Avdyli Viti Dëshmorët e 5 Prillit  
772 29 Mejdi Fazliu Viti Kuvendi i Lezhës post mortum
773 30 Ismajl  Ismajli Viti 28 Nëntori post mortum
774 31 Zejnulla Halili Viti Kuvendi i Lezhës post mortum
775 32 Avdulla  Emrllahi Viti Don Mikell Tarabolluzi post mortum
776 33 Fatime  Xheladini Viti Dëshmorët e 5 Prillit post mortum

Ka vazhduar agjenda e takimeve të Kuvendeve sindikale komunale

Debat përmbajtjesor në Vushtrri e në Mitrovicë

Prishtinë, 24.02.2020
Në vikendin e së shtunës, më 22 shkurt, ka vazhduar realizimi i agjendës së takimeve të Kuvendeve sindikale komunale në Vushtrri e Mitrovicë.
vushtriTakimin e Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Vushtrrisë e ka hapur kryetari për këtë komunë, Alush Maloku, i cili para se të prezantonte rendin e punës, ka përshëndetur dhe ka falënderuar për pjesëmarrje në këtë takim kryetarin e SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, nënkryetaren Vjollca Shala, menaxherin për financa e administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri dhe zyrtarin ligjor të SBASHK-ut, Blendor Shatri. Maloku pastaj ka bërë një raport të angazhimeve sindikale në këtë komunë për t'u ndalur te organizimi dhe realizimi i shumë trajnimeve për kolegët tanë në këtë komunë. Po ashtu kryetari Maloku ka kujtuar edhe ditët e grevës unike të janarit të vitit 2019 dhe unitetin e shkëlqyer në këtë komunë gjatë dhe pas grevës, unitet ky që vazhdon edhe tani e gjithmonë. Ai ka shprehur respekt për angazhimet e kryetarit dhe tërë stafit qendror, angazhim e përkushtim ky, që si tha Maloku, ka ndikuar që të shtohet vazhdimisht besimi në SBASHK.
vushtri2Kryetari Rrahman Jasharaj bashkë me përfaqësues të tjerë të SBASHK-ut pas kësaj kanë nisur bashkëbisedën me anëtarët e Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Vushtrrisë duke treguar për çështjet e ngritura e të debatuara në takimin e parë me Ministren e MASHT, Hykmete Bajrami e pastaj u janë përgjigjur pyetjeve të shtruara nga pjesëmarrësit. Anëtarët e këtij Kuvendi janë shprehur të kënaqur me angazhimet dhe arritjet e SBASHK-ut e po ashtu edhe kanë dhënë ide konkrete për angazhimet e aktivitetet në vijim.
Një atmosferë pune është parë edhe në takimin e Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar në Mitrovicë. Në këtë takim ishin të ftuar edhe përfaqësuesit sindikal nga Zveçani e Leposaviqi.
mitroviceNë hapje të takimit kryetari për këtë komunë, Isa Ismajli ka përshëndetur dhe ka falënderuar për pjesëmarrje kryetarin e SBASHK-ut Rrahman Jasharaj dhe zyrtarin ligjor Blendor Shatri. Ai pastaj ka kujtuar shumë nga angazhimet dhe arritjet sindikale në këtë komunë, por është ndalur edhe të sfidat duke veçuar çështjen e normave të punës dhe ndërrimin e shpeshtë të kreut të Drejtorisë Arsimore në këtë komunë.
Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka lavdëruar kryetarët e shoqatave sindikale nga kjo komunë për pjesëmarrjen në këtë takim dhe pastaj ka informuar ata për rrjedhën e takimit me Ministren e MASHT, Hykmete Bajrami duke përmendur veç tjerash se është ngritur çështja e kolegëve tanë me 180 kredi dhe çështje të tjera, që në të vërtetë janë qëndrime të njohura të SBASHK-ut bazuar në zërin dhe kërkesat e anëtarësisë.
Pas kësaj është zhvilluar një bashkëbisedë përmbajtjesore dhe pjesëmarrësit fillimisht kanë shtruar pyetje të shumta, në të cilat janë përgjigjur kryetari Jasharaj dhe zyrtari ligjor Shatri. Temë e bashkëbisedës kanë qenë edhe trajnimet e organizuara gjatë vitit të kaluar dhe ato që planifikohen të organizohen këtë vit , një pjesë e të cilave do të jenë të mbështetura nga SBASHK, sipas vendimit ë Këshillit Drejtues dhe kryetarëve të nivelit komunal sindikal dhe Universiteteve. Kryetari i SBASHK-ut ka apeluar te pjesëmarrësit që të lexojnë vazhdimisht e çdo ditë ueb faqen e SBASHK-ut dhe informacionet nga ajo dhe takimet t'i bartin te anëtarësia me të cilët duhet zhvilluar takime e debate për angazhimet, arritjet dhe sfidat në të kaluarën, por edhe për të ngritur ide për angazhimet dhe punën në vijim. "Lidhur me trajnimet dua t'ju kujtoj se ato i kemi licencuar në MASHT dhe jemi duke i organizuar me shumë mund e përkushtim me qëllimin e vetëm që t'ju dalim në ndihmë kolegëve tanë që ata të marrin njohuri të reja nga sferat gjegjëse, por edhe të arrijnë numrin e duhur të orëve të trajnimit, që kërkohen për përtëritjen e licencës së punës, por edhe për të qenë sa më të gatshëm për fillimin e procesit të gradimit. T'u thoni qartë kolegëve tanë nëpër shkolla se trajnimet e organizuara nga SBASHK-u nuk janë obligative, por në to shkohet me dëshirë", është shprehur kryetari Jasharaj.
Pjesëmarrësit e këtij takimi kanë lavdëruar angazhimet e SBASHK-ut duke shprehur mbështetjen për angazhime edhe në të ardhmen. Kryetari i SBASHK-ut në përmbyllje të këtij takimi ka shprehur respekt për angazhimin e kryetarit të nivelit komunal Isa Ismajli, të kryesisë këtu, por edhe të gjithë anëtarësisë duke theksuar se Mitrovica është një shembull i mirë i unitetit dhe përkushtimit sindikal.

Ma artikuj...

 1. Kuvende pune në Obiliq dhe në Podujevë
 2. Takimi konsultativ me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të Universiteteve
 3. Ministrja e MASHT, znj. Hykmete Bajrami vizitoi SBASHK-un
 4. Sindikatat dorëzuan kërkesën e përbashkët në Gjykatën Kushtetuese
 5. SBASHK mbështet kolegët anëtarë të AoB / SBASHK/UESCK supports AoB member colleagues
 6. Avokati i Popullit ka proceduar në Gjykatën Kushtetuese kërkesën e anëtarësisë së SBASHK-ut
 7. Mësimdhënësit nga shtete të botës në ceremoninë përkujtimore në Aushvic
 8. Sindikatat në sektorin publik të shqetësuar për Ligjin e Buxhetit 2020
 9. SBASHK - Mësimdhënës dhe nxënës na priftë e mbara në gjysmëvjetorin e dytë
 10. Komiteti i Sindikatave të Arsimit të Evropës mbështet SBASHK-un lidhur me Ligjin e pagave
 11. Në shumicën absolute, gjegjësisht në mbi 98% të institucioneve arsimore u mbajt greva dyorëshe
 12. SBASHK-u në një ngjarje të veçantë në Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Ferizaj
 13. Edhe një vikend me trajnime të shumta nëpër komunat e Kosovës
 14. Vazhdohet me trajnimet e licencuara të SBASHK –ut nëpër komunat e Kosovës
 15. Aktivitet i veçantë dhe shumë i suksesshëm i SBASHK-ut
 16. SBASHK vazhdon me aktivitetet nëpër komunat e Kosovës
 17. Edhe të punësuarit në Universitetin "Kadri Zeka" i bashkohen SBASHK-u
 18. SBASHK në Konferencën "Migrimi dhe Edukimi" në Bruksel
 19. Kërkesë për shprehje të interesimit
 20. SBASHK-ut vazhdojnë t’i shtohen radhët
 21. Takim zgjedhor i Forumit të gruas në SBASHK
 22. SBASHK mesazh për mësimdhënësit në Ditën Botërore të Mësuesit, 5 tetor
 23. Gjykata e Apelit e Kosovës miraton ankesën e SBASHK-ut
 24. Bashkëbisedë më pjesëmarrësit në trajnime në Ferizaj, Lipjan e Pejë
 25. SBASHK-u edhe gjatë këtij vikendi në shërbim të anëtarësisë
 26. Apel publik i SBASHK-ut drejtuar liderëve dhe kandidatëve për deputetë
 27. Reagim lidhur me gjendjen e rëndë në shkollat në Kamenicë
 28. SBASHK-u gjithmonë me aktivitete në shërbim të anëtarësisë
 29. Gjendje alarmante në shumë shkolla të Kamenicës
 30. Të bashkuar për trajnimet për mësimdhënësit
 31. SBASHK-u vizitoi shkollat e Kamenicës që z. Kastrati tentoi t'i mbyllte
 32. Interesim shumë i madh kudo në Kosovë për trajnimet e organizuara nga SBASHK
 33. Në përpjekje që problemet në arsimin e Kamenicës të zgjidhet me dialog
 34. SBASHK mbajti takim me kryetarët e sindikatës nga komunat e Kosovës
 35. Kanë rinisur trajnimet e organizuara nga SBASHK
 36. Kryetari i Kamenicës Qëndron Kastrati vizitoi selinë e SBASHK-ut
 37. SBASHK-u vizitoi Departamentin e Pensioneve të Kosovës
 38. Drejtorja e DKA-s znj. Shpresa Shala vizitoi SBASHK-un
 39. SBASHK-u me veprime konkrete kundër mbylljes së shkollave në Kamenicë
 40. Reagim i SBASHK-ut lidhur me deklarimet e Ministrit Bytyqi për Ligjin e viteve 90-ta
 41. Kongresi i tetë i Internacionales Botërore te Arsimit në Tajlandë
 42. SBASHK në Kongresin e 8 zgjedhor të Internacionales Botërore të Arsimit në Tajlandë.
 43. Kënga dhe humori i lehtë bashkë me valët e detit shqiptar
 44. Këtë verë 400 anëtarë të SBASHK-ut pushojnë në bregdetin shqiptar
 45. SBASHK në një takim me rëndësi të sindikatave të arsimit të Evropës
 46. Nis “Edukimi medial” edhe në disa shkolla të Gjilanit dhe Podujevës
 47. SBASHK vazhdon me aktivitetet nëpër komuna
 48. Apliko për punë vullnetare në SBASHK
 49. K O N K U R S
 50. SBASHK-u vazhdon me trajnimet nëpër komunat e Kosovës

Butoni posht